GPS-reis gravelbike Salzkammergut

Maatwerk | 4-6 etappes | deels trektocht | 3 hotels | gravelbike | GPS

Gravelbiken door het hart van het Salzkammergut langs azuurblauwe meren, imposante bergtoppen en de Ewige Wand. Die moet je gereden hebben!
De natuurbeleving is enorm, het lijkt soms wel Noorwegen. Er zijn etappes voor 5 niveaugroepen en Vasa Sport regelt alles. Dus voor iedere gravelbiker die in de bergen wilt fietsen is dit een geschikte reis!

Wil je weten of we de reis op het gewenste tijdstip kunnen organiseren en wil je de exacte prijs weten? Doe dan een aanvraag via de oranje knop hierboven.

Reisdatum:

Datum op aanvraag

Vanaf:

€ 711,-

Te boeken vanaf aantal personen:

4

Maximaal aantal deelnemers:

12

Reislevel:

3/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen gravelbikereizen:
Niveau Afstand Hoogtemeters
Geel 30-50 km 400-900
Groen 40-60 km 600-1300
Blauw 50-70 km 1100-1700
Rood 60-85 km 1400-1900
Zwart 70-100 km 1800-2500
Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Je rijdt zelfstandig met GPS het aantal gekozen etappes met eigen groep(je). Optimale vrijheid want je bepaalt je eigen tempo, neemt pauze wanneer jij wil en maakt foto's waar jij wil, want je bent niet gebonden aan het fietsen in een grote 'vreemde' groep. Vasa Sport levert de GPS-routes, kaartjes en hoogteprofielen met aanwijzingen. Wij zorgen voor het bagagetransport tussen de hotels. Bij deze reis bepaal je tijdstip en aantal etappes zelf. Hoe mooi is het dat je dit samen kan beleven?

Start en finish van deze tocht is in Bad Goisern, bekend van de legendarische Salzkammergut Trophy. Je kan ervoor kiezen om 4, 5 of 6 dagen te fietsen. Je begint de eerste dag met een prachtige dagtocht rondom Bad Goisern en de daarop volgende dagen fiets je een etappe naar een andere plaats. Wil je 5 of 6 dagen fietsen dan maak je nog een mooie dagtocht zodat je al het moois van de Salzkammergut regio te zien krijgt.

Echt super zoals dit georganiseerd is, we hebben het erg naar ons zin gehad! Marianne

Accommodatie en begeleiding

Je verblijft de eerste, tweede en laatste nacht in het bikehotel in Bad Goisern dat op fietsers is ingesteld. De andere hotels zijn in Gosau (ook een bikehotel) en Bad Aussee en liggen in een prachtig bergdecor. In alle hotels heb je halfpension, dat betekent 's ochtends genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en 's avonds van een heerlijk meergangen diner. Ook heeft ieder hotel een sauna. Door deze bikehotels met halfpension is de prijs wat hoger dan bij andere reizen.

Bij deze GPS-reis is geen Vasa Sport begeleider aanwezig. Je krijgt de trackbestanden en de kaartjes en hoogteprofielen met routeaanwijzingen per mail toegestuurd. De hoteleigenaars en reisleider op afstand staan je met raad en daad bij en wij zorgen ervoor dat je bagage vervoerd wordt.

Pluspunten

 • 5 verschillende niveauroutes per dag mogelijk
 • Vele highlights zoals de Ewige Wand, hangbrug Halstätter See
 • Geen loopstukken, alles is fietsbaar
 • Etappekaartjes en hoogteprofielen kun je op je telefoon zetten, zodat je ze altijd bij de hand hebt
 • Bagage wordt voor je vervoerd
 • Je hebt tijdens het fietsen optimale vrijheid in combinatie met alle gemakken van een verzorgde reis
 • Met de trein aan te reizen

 

Expert over deze reis!

Iedere keer als ik hier fiets geniet ik met volle teugen en waan me in de Noorse fjorden met de vele bergmeren die het Salzkammergut rijk is.

Rick Hoenderop
Reisleider, gids en woont in dit gebied

Reisprogramma

Je kan zelf kiezen of je 4, 5 of 6 etappes wilt fietsen. Wil je 4 dagen fietsen? Dan vallen onderstaande etappes 3 en 5 weg. Wil je 5 dagen fietsen dan komt etappe 3 te vervallen. Bij 6 dagen rijd je alle mooie etappes!

Eerste dag: Aanreizen

Inchecken in het hotel en klein rondje de benen lostrappen.

Etappe 1: Ewige Wand

Je hoeft niet gelijk al je tas in te pakken want je maakt vandaag een mooie dagtocht rondom Bad Goisern. Absolute highlight vandaag is de “Ewige Wand”. Na de etappe chillen je lekker met een biertje en praat je na over deze mooie dag!

Etappe 2: Op naar Gosau

Het voelt alsof je door de Noorse fjorden fietst vandaag met de mooie Halstätter See. "Insta" fotomomenten in overvloed vandaag. Avontuur in de natuur, super gaaf! Aangekomen in het hotel kijken je uit op de imposante Gosau Kamm en genieten je na.

Etappe 3: Al het moois rondom Gosau

Dit is waarom je die gravelbike hebt gekocht, gravel, avontuur, afwisseling, natuurbeleving, social ride. Alles komt samen vandaag. Je fietst met je vrienden door het dorp Annaberg waar de half-Nederlandse skier Marcel Hirscher is geboren en nog steeds woont. Bovenop de berg kijk je naar de Dachstein Gletsjer die je tegemoet glinstert. In de verte zie je al het terrasje waar je straks zit.

Etappe 4: De Koninginnenrit?

Het gravel suist onder je door in deze Koninginnenetappe, om je heen hoge besneeuwde bergen en gletsjers, je rijdt over de hangbrug van de Halstaetter See en voelt je nietig tussen de "Noorse Fjorden". Kleine gravelpaadjes langs kraakheldere bergmeren, je picknickt in het zonnetje aan het meer. Durf jij het aan je zwembroek mee te nemen voor een verfrissende duik?

Etappe 5: Ödensee

Je maakt een hele mooie ronde en drinkt koffie op het terras van waarschijnlijk mooiste bergmeer van allemaal, de Ödensee. Ook hebben we een paar mooie singletrails voor je vandaag! Tijdens een mooie rustige klim stroomt het gletsjerwater langs je af en kom je aan op de bergpas. Je kijkt het volgende dal in en zoeft naar beneden naar de Grundlsee, wederom een plaatje. Heb je nog steeds je zwembroek bij je?

Etappe 6: Loser

De laatste dag is er wederom één om over naar huis te schrijven. Je beklimt de imposante “Loser Panoramastrasse", de berg die ons de laatste dagen al voortdurend aankeek. De Trollstigen van Oostenrijk met bovenop een fenomenaal uitzicht op vele bergmeren. Via een zeer mooi landschap en over 95% gravel rijdt je terug naar het starthotel. Je geniet na met een biertje in de tuin van het hotel.

Laatste dag: Terugreis

Aan dit avontuur is helaas een einde gekomen. Hoe mooi is het dat je dit samen kan beleven? Aan deze reis ga je nog lang terugdenken!

Reis informatie & downloads

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Hieronder zie je welke opties beschikbaar zijn en de bijbehorende prijzen.
Reis met programma + verblijf met halfpension is er vanaf € 711,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking 9+ 6 - 8 5 4
4 dagtochten (i.c.m. 5 overnachtingen) € 301 € 316 € 331 € 361
5 dagtochten (i.c.m. 6 overnachtingen) € 361 € 379 € 397 € 433
6 dagtochten (i.c.m. 7 overnachtingen) € 412 € 432 € 453 € 494

Prijzen per persoon

Dit is inclusief:

 • Prachtige GPS-routes van Vasa Sport voor meerdere niveaus per dag
 • Reisbegeleiding op afstand
 • 3 x bagagetransport tussen de etappeplaatsen
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers
 • Gratis deelname aan workshop fietsen met GPS

 

Huurfiets op aanvraag. Vasa Sport bemiddelt bij plaatselijke verhuurder.

 

Verblijf

  mei-juni juli augustus sep-okt
5 overnachtingen met halfpension        
3p kamer in alle hotels € 410 € 484 niet mogelijk € 410
2p kamer in alle hotels € 435 € 509 niet mogelijk € 435
1p of 2p kamer single use in alle hotels € 542 € 670 niet mogelijk € 542
6 overnachtingen met halfpension        
3p kamer in alle hotels € 495 € 614 niet mogelijk € 495
2p kamer in alle hotels € 525 € 644 niet mogelijk € 525
1p of 2p kamer single use in alle hotels € 647 € 871 niet mogelijk € 647
7 overnachtingen met halfpension        
3p kamer in alle hotels € 571 € 710 niet mogelijk € 571
2p kamer in alle hotels € 606 € 745 niet mogelijk € 606
1p of 2p kamer single use in alle hotels € 775 € 1022 niet mogelijk € 775

Prijzen per persoon

Dit is inclusief:

 • Overnachtingen met halfpension
 • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunch en drankjes
 • Huurfiets of reservefiets (Vasa Sport bemiddelt)
 • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • SGR consumentenbijdrage € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa fietsshirt € 59

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Aan te vragen in de periode van 15 mei 2024 t/m 16 oktober 2024 (augustus op aanvraag i.v.m. vakantieperiode en hogere prijzen). Daarvoor en daarna ligt er te veel sneeuw en zijn de hotels nog niet open.

Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.