In gesprek met: Racefietsfanaat Rick Hoenderop

Vorig seizoen spraken we racefietser in hart en nieren: Rick Hoenderop. Hij vertelt over zijn favoriete reis van het gehele reisprogramma: De Trans Pyreneeën.

trans-pyreneeen-racefiets-reis-1

De eerste Trans Pyreneeën reis

Hoe ik de eerste Trans Pyreneeën beleefde? Het was fantastisch! Het was nog mooier dan vooraf voor te stellen was. Ontzettend rustige wegen, nauwelijks verkeer, prachtige uitzichten en het belangrijkste was dat de deelnemers er ontzettend van genoten hebben. Dit in combinatie met heerlijk fietsweer en foerage onderweg maakte deze week tot een succes!

Racefiets Vasa Sport

Op de eerste Trans Pyreneeën reis heb ik bijzondere mensen leren kennen waar ik dankbaar voor ben dat ik ze heb mogen ontmoeten en dingen mee heb kunnen delen. De sfeer binnen de groep en de gezelligheid samen waren voor mij een absoluut hoogtepunt

Racefiets Vasa Sport


De (on)bekende "Rick-weggetjes"

Het mooie is dat er heel veel cols / weggetjes in zitten die nauwelijks bekend zijn bij de meeste mensen, maar die juist fantastisch zijn om te fietsen. Rustig, goed asfalt, langs kleine dorpjes, midden in de natuur. Weggetjes waarvan je je af zult vragen: “hoe heb je dit in godsnaam gevonden?”

Racefiets Vasa Sport

Dit afgewisseld met de bekendere cols als de Tourmalet, de Aubisque de Peyresourde maakt de Trans Pyreneeën reis tot een geweldige combinatie. Wat ook nog leuk te vermelden is, is dat de route grotendeels langs de Franse en Spaanse grens loopt zodat je tijdens enkele etappes in zowel Frankrijk als Spanje rijdt.

Racefiets Vasa Sport


Elke renner heeft zijn favoriete col

Wat mijn favoriete cols zijn? Ehhh... voor mij zijn dat de Pyresourde, Tourmalet, Aubisque en de Col de la Pierre St. Martin. Deze laatste vooral omdat die niet zo bekend is, maar deze lekker lang en steil is, prachtige vergezichten heeft als je bijna boven bent en je bovenop van Frankrijk direct Spanje in fietst. Ook in de 7e etappe zit er een beklimming voor de zwarte route in die eigenlijk geen naam heeft maar die, wat mij betreft, het mooiste van de hele week is.

Racefiets Vasa Sport

De Trans Pyreneeën heeft een pittige maar prachtige route, over zowel bekende cols als over autoluwe onbekende wegen. In mijn ogen de mooiste racefietsreis van Vasa Sport!

Het verblijf in de hotels

Bij het maken van deze reis was ik op voorhand een beetje sceptisch. De norm in Frankrijk ligt namelijk een stuk lager dan in Oostenrijk of Italië. Echter hebben we overal prima hotels kunnen vinden, waarbij halfpension inclusief is en waarvan sommige zelfs een zwembad hebben. Ook het ontbijt en avondeten is voor Franse begrippen prima en dus fijn om te weten dat je na een lange zware dag op de fiets een prima hotel hebt. 

Racefiets Vasa Sport


Elke échte racefietser is hier geweest

Ik denk dat als jij van jezelf vindt dat je een racefietsliefhebber en/of kenner bent, (en je bent nog nooit in de Pyreneeën geweest) dat je met een knagend gevoel naar de Tour de France op televisie kijkt. Of als je in fietsgezelschap bent en er wordt over de Pyreneeën gepraat en jij weet niet waar ze het over hebben…. 

Wil jij dit zelf meemaken, de bergen trotseren, zelf voelen waar Froome in de afdaling van Quintana demarreerde en deze cols op je palmares zetten? Ja, dan MOET je mee!

Racefiets Vasa Sport

Of ik nog tips of opmerkingen heb voor de racefietsers? Ja, haha! Zorg ervoor dat je het ijzer smeedt als het heet is! Vertel je partner op het juiste moment dat je deze reis gaat boeken ;-)


Wil je mee fietsen in de Pyreneeën? Dit jaar organiseren we deze reis voor het laatste dus als je nog een keer mee wil is dit je kans. De reis gaat in ieder geval gegarandeerd door dus boeken = gaan.

Trans Pyreneeën >>