Trans Pyreneeën

in 7 etappes van Oost naar West door de Pyreneeën

Deze avontuurlijke reis met 7 etappes gaat van Oost naar West door de Pyreneeën. Voor iedere racefietser die nog nooit in de Pyreneeën is geweest is dit een must!
Met maar liefst 800km, 18000hm en 24 passen is dit een grote uitdaging! Mooie uitzichten en bekende cols uit de Tour de France worden gecombineerd met een grote diversiteit van het landschap. We hebben voor 3 niveaugroepen uitdagende routes uitgezet.

Reisdatum:

08-06-2018 t/m 16-06-2018

Vanaf:

€ 1.290,-

Maximaal aantal deelnemers:

23

Reislevel:

8/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen racefietsreizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Blauw 75-110 km 1800-2300
Rood 90-130 km 2200-2800
Zwart 100-150 km 2800-3800

Reisbeschrijving

Deze reis met 7 etappes start in het Franse Prades en eindigt in Saint Jean de Luz (ook Frankrijk) aan de Atlantische Oceaan. Het is dus een Trans door de gehele Pyreneeën, van Oost naar West. We overnachten in goede hotels in allemaal Franse etappeplaatsen. De etappes gaan natuurlijk door Frankrijk én Spanje. De hele week word je begeleid door een Nederlandse reisbegeleider (tevens mecanicien en chauffeur van de bagagebus), die ook onderweg de ravitaillering verzorgt met bananen en water.

Dag 1 is de aanreisdag. Op de dagen twee tot en met acht fietsen we de 7 etappes. De laatste etappe eindigt in de badplaats Saint Jean de Luz aan de Atlantische kust. De hele week rijdt er een 'volgbusje' mee, waarmee bagagetransport en ravitailleringen verzorgd worden. Er wordt met GPS gefietst in kleine groepjes. Je krijgt van ons een GPS met de ingeladen routes en ter ondersteuning kaartjes met hoogteprofielen. Als je zelf een GPS hebt laden we daar de tracks en waypoints in.

Na deze belevenis zal ik met een heel ander oog naar de profs in de Tour de France kijken als zij de Pyreneeën aandoen.

Na elke etappe overnachten we in een hotel op basis van halfpension. Avondeten doen we gezamenlijk in het hotel. Niet altijd kan er onderweg in een restaurant geluncht worden, dus daarom bieden we bij de ravitaillering onderweg gratis bananen en water aan. Indien je meer wilt kan je dit zelf met de bus meegeven. Voor je fiets is er op elke overnachtingsplek een veilige stalling en een reparatieplek om je fiets eventueel weer op te lappen.

Pluspunten

 • Unieke trekking van Oost naar West over autoluwe wegen
 • Volgauto aanwezig voor begeleiding en foerage onderweg
 • Minimaal 2 verschillende niveaugroepen per dag
 • Veel bekende cols uit de Tour de France
 • Extra overnachting in de finishplaats aan de Atlantische kust

Expert over deze reis!

Het karakter van de beklimmingen in de Pyreneeën is een stuk anders dan dat je in de Alpen of Dolomieten gewend bent. Het is hier een stuk rustiger en je rijdt veel meer over autoluwe wegen. Hier MOET je geweest zijn als racefietser!

Rick Hoenderop
Reisleider & gids
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Wie zich goed voorbereid zal meer fun beleven op de reis, je komt dan immers niet voor ongewenste verrassingen te staan. Zorg dat je fiets in orde is, je conditie op peil en neem de juiste materialen mee. Hoe? nou zo..
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.

Reisprogramma

Vrijdag: aanreizen en kennis maken

De eerste dag wordt iedereen verwacht in het eerste onderkomen in Prades. Ben je nog niet zo vertrouwd met een GPS-ontvanger? Dan is het verstandig om bij de GPS-instructie aanwezig te zijn zodat je weet hoe je een GPS-ontvanger gebruikt. De eerste dag fietsen we nog geen etappe, maar indien mogelijk wel een kort infietsrondje. Een uitstekende manier om lekker op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en de andere deelnemers. Vervolgens schuiven we aan tafel om lekker te eten met aansluitend een briefing. De reisbegeleiding vertelt je hoe de komende week eruit gaat zien.

Zaterdag: Prades-Tarascon-sur-Ariege

Waar we een tijd naar uit hebben gekeken gaat vandaag beginnen! We rijden de eerste etappe vanaf de startplaats en fietsen o.a. over de prachtige Col de Paillères.

Zondag: Tarascon-sur-Ariege-St. Girons

Vandaag is een dag met meerdere prachtige beklimmingen. Zo fietsen we de Port de Lers, Col de Agnes en de Col de Latrape. Een afwisselende dag over autoluwe wegen met mooie uitzichten.

Maandag: St. Girons-Bachneres de Luchon

Vanaf de start klimmen we geleidelijk naar de Col de Portet-D’Aspet (hier stierf Fabio Casartelli in 1995). Denk niet dat je het dan al gehaald hebt want de Col De Menté en Col du Portillon staan nog op het programma. Met een welverdiende afdaling bereiken we onze eindplek van vandaag.

Dinsdag: Bachneres de Luchon-Argeles Gazost

Als je van een koninginnenrit kan spreken dan is dit hem. Het dak van deze Tour wordt bereikt met de Col du Tourmalet. Daarvóór beklimmen we ook nog de Col de Peyresourde en Col D‘Aspin beklommen. Moe maar voldaan bereiken we ons onderkomen en genieten van een drankje.

Woensdag: Argeles Gazost-Arette

Deze dag is weer een hoogtepunt met beklimmingen van de Col du Soulor, Col d‘Aubisque (Wim van Est in het ravijn gevallen), Col de Marie Blanc en Col d’Ichere. Arette is onze eindbestemming voor vandaag.

Donderdag: Arette-Larrau

Vandaag zijn de routes voor rood en zwart hetzelfde. Via de Col de la Piere St. Martin rijden we Spanje in. Vandaag is er ook een blauwe route, waarbij je vanaf de top via een mooi smal weggetje een kortere weg naar het hotel neemt. Daaropvolgend beklimmen rood en zwart we de Portillo de Lazar en de Port de Larrau en komen weer in Frankrijk terug waar we overnachten in Larrau.

Vrijdag: Larrau-Saint-Jean-de-Luz

De afsluitende etappe is misschien wel de mooiste van allemaal! Via Col de Baquargui en Col de Ispequi rijden we verder westwaarts naar de kust. Eindplek van deze etappe en tevens van de reis is de Franse badplaats Saint-Jean-de-Luz. Hier verblijven we nog een nacht en kan er genoten worden van de prachtige baai en het uitzicht op de Atlantische kust.

Zaterdag/zondag: einde van een prachtige reis

In de ochtend van dag 9 rijden we met een gehuurde touringcar van Saint Jean de Luz terug naar de startplaats Prades waar de auto's nog staan. Dat is een heel eind, dus je moet rekenen op een rit van ca. 6 uur. Wie wil kan daarna meteen terug rijden/vliegen naar Nederland of België. Een extra overnachting van zaterdag op zondag in de startplaats Prades is ook mogelijk (niet inbegrepen). Als je met het vliegtuig terug gaat moet je zelf je transfer regelen.

Het einde van deze prachtige reis met o.a. veel mooie Tour de France klassiekers is daar. Deze prachtige reis dwars door de Pyreneeën vergeet je nooit meer!

Reis informatie & downloads

 • Roadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting. Als je voor 1 maart boekt krijg je vroegboekkorting.
Reis met programma + verblijf met halfpension is er vanaf € 1290,- per persoon

 

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 750
2-3 personen € 713
4 - 8 personen € 675
9 personen of meer € 638

Vroegboekkorting tot 1 maart 2018: € 35

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Ravitaillering op tenminste één col per etappe (waar alle niveaugroepen langs komen)
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Evt. gebruik GPS-ontvanger
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Terugtransport van finish- naar startplaats
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers
 • Maar het belangrijkste is een onvergetelijke reis waarop je met veel plezier gaat terug kijken


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Verblijf, maaltijden, materiaal en extra's (zie onder)
 • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Het Vasa Finisher fietsshirt 2018 à 39 euro, te bestellen tot uiterlijk 1 april 2018!

Verblijf

Kamerkeuze per persoon
8 overnachtingen standaard € 652
8 overnachtingen op 2p kamer € 752
8 overnachtingen op 1p kamer € 922

Overnachtingen zijn op basis van half pension (ontbijt en diner) in comfortabele hotels met een goed bed, lekkere douche en afgesloten stalling voor je fiets. Het betreft hier de netto prijzen plus een klein bedrag aan bemiddelingskosten.

Opties bij de reis

Programma, materiaal, extra's prijs per persoon
Vasa Finisher fietsshirt 2018 € 39
Verlenging met ontbijt prijs per persoon
Extra overnachting vooraf € 50
Extra overnachting vooraf op 1p kamer € 80
Extra overnachting achteraf in Prades € 50
Extra overnachting achteraf in Prades op 1p kamer € 80

Verzekering

We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
Waarom en hoe lees je op de webpagina over verzekeringen.