Toerlanglaufen bij Vasa Sport

Met skiën buiten de sporen beleef je veel avontuur. In plaats van over de geprepareerde loipes trek je je eigen spoor door ongerepte sneeuw. Dus hou je van een beetje avontuur? Dan is dit zeker iets voor jou. Bergop moet je hard werken, maar in de afdaling geniet je volop. Meer weten over toerlanglaufen/backcountry skiën? Lees verder en ontdek welke reis bij jou past.

Toerlanglaufen bij Vasa Sport


Toerlanglaufen bij Vasa Sport kan relatief dicht bij huis of in het hoge Noorden. Ben je een beginnende toerlanglaufer? Dan zijn de bestemmingen dicht bij huis ideaal om kennis te maken met het langlaufen buiten de sporen, de technieken aan te leren en te verbeteren of je voor te bereiden op een toerlanglauftocht in het hoge Noorden. Ben je al ervaren en klaar voor een groot avontuur? Dan is een trektocht in een hoge Noorden de ultieme toerlanglaufbeleving. Is de stap naar het hoge Noorden nog te groot, maar wil je wel proeven van zo'n meerdaagse trektocht? Dan hebben we sinds deze winter de perfecte tussenstap met een nieuwe reis op een nieuwe bestemming.
 

Backcountrycursus Schwarzwald

De volledig met sneeuw bedekte bossen vormen een prachtig decor. Omgevallen bomen en struiken belemmeren je pad en alle obstakels die je tegenkomt en zorgen voor extra avontuur. Maar als je eenmaal weet hoe je deze moet overwinnen geeft dit een fantastisch gevoel en is het een prachtige beleving.

Het mooie is dat de bossen waarin je uitstekend kunt langlaufen buiten de sporen relatief dicht bij huis liggen. Zo ligt het Schwarzwald op slechts 6 uur rijden van Utrecht en het Thüringer Wald op slechts 5 uur. Het zijn zeer sneeuwzekere gebieden en lijken net sprookjesbossen met al die sneeuw. 

Bekijk backcountrycursus Schwarzwald


Backcountry trekking Sumava

langlaufen-backcountry-skien-cursus-sumava-tsjechie-trektocht-toerlanglaufen-buiten-sporen-reis

Dit landschap laat je denken dat je in Scandinavië aan het langlaufen bent, maar je bent gewoon' in Midden-Europa. Geen spartaanse hutten, maar overnachtingen in comfortabele hotels en pensions. Ook geen zware rugzak, want wij vervoeren je bagage tijdens de tochten. Door de hoge ligging tussen 1000 en 1315 meter is het een zeer sneeuwzeker gebied met volop mogelijkheden om door de ongespoorde sneeuw te langlaufen.

Je trekt door bosgebieden en over open vlaktes. Dus heb je al ervaring in het toerlanglaufen (in bijvoorbeeld Schwarzwald of Thüringen) en heb je ambitie om Scandinavische trektochten te maken? Dan is dit een perfecte reis voor jou.

Bekijk backcountry trekking Sumava


Backcountry trekking Sylarna

Backcountry trekking Sylarna

Eindeloze witte sneeuwvlaktes, genieten van schitterende vergezichten, ver weg van de bewoonde wereld en op elkaar aangewezen. Met een compacte groep ga je op pad onder leiding van één van onze backcountry experts. Op zoek naar het noorderlicht, sneeuwhoenders, rendieren, muskusossen of de poolvos. Kortom, één groot winters avontuur.

Bekijk backcountry trekking Sylarna


Backcountry Dovrefjell

Backcountry Dovrefjell

Trek je eigen spoor tijdens deze avontuurlijke reis onder begeleiding van onze backcountry experts Saar of Rick. Geniet van de natuur, schitterende witte uitzichten en het toerlanglaufen.

Met een kleine groep ga je op pad en grote kans dat we onderweg muskusossen mogen bewonderen. Overnachten doen we grotendeels in onbemande hutten waar we alles zelf doen, van hout hakken en sneeuw smelten tot eten koken. Back to basic. Dit wordt het winteravontuur van je leven!

Bekijk backcountry Dovrefjell


Maatwerkreizen

We hebben ook een aantal hele gave maatwerkreizen. Wat anders is aan deze maatwerkreizen is dat je met je eigen groep op pad gaat en je zelf de datum kan bepalen. Maar je profiteert wel van Vasa support zoals prachtige routes, fijne hotels en reisbegeleiding ter plaatsen.

De maatwerkreizen van deze winter:


Reis advies nodig?

Neem gerust contact met ons op. Onze backcountry experts adviseren je graag. Stuur een mail of bel naar 0343 562800.

Noorwegen
NOR
Zweden
SWE

Backcountry Trekking Sylarna (Adventure +)

Backcountry skitocht door dit geweldig mooie gebied met meer km's, primitievere hutten en meer kilo's in de rugzak dan de standaard editie.

Datum op aanvraag

Niveaugroepen:    

Bekijken

vanaf
€1.053