Toerlanglaufen bij Vasa Sport

Met skiën buiten de sporen beleef je veel avontuur. I.p.v. over de geprepareerde loipes trek je je eigen spoor door ongerepte sneeuw. Dus houd je van een beetje avontuur? Dan is dit zeker iets voor jou. Bergop moet je hard werken, maar in de afdaling geniet je volop. Meer weten over toerlanglaufen/backcountry skiën? Lees verder en ontdek welke reis bij jou past.

toerlanglaufen backcountry reis


Toerlanglaufen bij Vasa Sport kan relatief dicht bij huis of in het Hoge Noorden.

Ben je een beginnende toerlanglaufer? Dan zijn de bestemmingen relatief dicht bij huis ideaal om kennis te maken met het langlaufen buiten de sporen, de technieken aan te leren en te verbeteren of je voor te bereiden op een toerlanglauftocht in het Hoge Noorden.

Ben je al ervaren en klaar voor een groot avontuur? Dan is een trektocht in een Hoge Noorden de ultieme toerlanglaufbeleving.

Is de stap naar het Hoge Noorden nog te groot, maar wil je wel proeven van zo'n meerdaagse trektocht? Dan hebben we sinds deze winter de perfecte tussenstap met een nieuwe reis op een nieuwe bestemming.

Dwars door de bossen relatief dicht bij huis

De volledig met sneeuw bedekte bossen vormen een prachtig decor. Omgevallen bomen en struiken belemmeren je pad. Allemaal obstakels die je tegenkomt en zorgen voor extra avontuur. Maar als je eenmaal weet hoe je deze moet overwinnen geeft dit een fantastisch gevoel en is het een prachtige beleving.

Het mooie is dat de bossen waarin je uitstekend kunt langlaufen buiten de sporen relatief dicht bij huis liggen. Zo ligt het Schwarzwald op slechts 6 uur rijden van Utrecht en het Thüringer wald op slechts 5 uur. Het zijn zeer sneeuwzekere gebieden en lijken net sprookjesbossen met al die sneeuw. 

langlaufen-backcountry-skien-cursus-toerlanglaufen-buiten-sporen-reis-750   langlaufen-backcountry-skien-cursus-schwarzwald-duitsland-toerlanglaufen-buiten-sporen-reis-750


Nieuw: Backcountry Trekking in Tsjechië

langlaufen-backcountry-skien-cursus-sumava-tsjechie-trektocht-toerlanglaufen-buiten-sporen-reis

Dit landschap laat je denken dat je in Scandinavië aan het langlaufen bent, maar je bent ''gewoon'' in Midden-Europa. Geen ''spartaanse'' hutten, maar overnachtingen in comfortabele hotels en pensions. Ook geen zware rugzak, want wij vervoeren je bagage tijdens de tochten. 

Door de hoge ligging tussen 1000 en 1315 meter is het een zeer sneeuwzeker gebied met volop mogelijkheden om door de ongespoorde sneeuw te langlaufen. Je trekt door bosgebieden en over open vlaktes.

Dus heb je al ervaring in het toerlanglaufen (in bijvoorbeeld Schwarzwald of Thüringen) en heb je ambities om Scandinavische trektochten te maken, dan is dit een perfecte reis voor jou.

langlaufen-backcountry-skien-cursus-sumava-tsjechie-trektocht-toerlanglaufen-buiten-sporen-reis-750


Van hut naar hut in Scandinavië

Eindeloze witte sneeuwvlaktes, genieten van schitterende vergezichten, ver weg van de bewoonde wereld en op elkaar aangewezen. Met een compacte groep ga je op pad onder leiding van één van onze Backcountry experts opzoek naar het Noorderlicht, sneeuwhoenders, rendieren, muskusossen of de poolvos. Kortom, één groot winters avontuur.

De Backcountry Trekking Tafjordfjella is helemaal volgeboekt, maar op de Backcountry Trekking Vindelfjällen is nog wel plaats. Heb je ervaring met langlaufen of alpineskiën, evenals een goede conditie (minimaal 2 x per week sporten), kou bestendigheid én een sportieve instelling? Dan is dit avontuur voor jou weggelegd.

langlaufen-backcountry-skien-scandinavie-trektocht-toerlanglaufen-buiten-sporen-reis    langlaufen-backcountry-skien-scandinavie-zweden-trektocht-toerlanglaufen-buiten-sporen-reis

 

Reis advies nodig?

Neem gerust contact met ons op. Onze backcountry experts adviseren je graag. Stuur een mail of bel naar 0343 562800.