Stelvio, Ventoux of Puy de Dôme al gedaan op de racefiets?

Nee? Dan wordt het eens tijd om één van deze klassieke cols van je bucket lijst te halen! In dit blog lees je meer over deze mooie cols én hoe je ze op een 'comfortabele' manier kan trotseren met Vasa Sport.

Stelvio, Ventoux of Puy de Dome op de racefiets

 

Als je een trouwe volger van de Tour de France of van de Giro d’Italia bent dan heb je al heel wat cols voorbij zien komen. Vooral de Stelvio,  de Mont Ventoux  en Puy de Dôme zijn legendarisch. In dit blog lees je meer over deze prachtige cols en in welke reizen je deze kan beklimmen én afdalen! Tijdens deze reizen is er meer dan alleen die ene bekende klim. Je geniet ook van andere bergen in de omgeving. We hebben de kleinste weggetjes voor je gevonden, ver weg van de drukte, met de mooiste uitzichten.

De Stelvio

De Mont Ventoux

De Puy de Dôme

 

Passo Stelvio

Passo Stelvio Vasa Sport

De klassieke Stelvio kent 48 haarspeldbochten die elkaar in rap tempo opvolgen. De omgeving is mooi en ruig. Je vertrekt vanuit een groen dal, met fruitbomen, zingende vogeltjes en mooie bloemen. Onder de Ortler kom je aan in het hooggebergte. De laatste haarspeldbochten zijn echt geweldig en begin je het verschil in zuurstof te merken. De klim eindigt op 2757 meter en het uitzicht is daar spectaculair!

Meer info over deze col vind je op Climbfinder

Beklim met ons de Stelvio en vele andere legendarische cols in 3 verschillende landen! Met de Stelvio, de Mortirolo en de Gavia in Italië en de Albulapass, Flüelapass en de Berninapass in Zwitserland. Dat kan allemaal tijdens de Dreiländer Giro reis.

In geen andere reis zitten zoveel cols van naam, iedere dag beklim je minimaal één echte col!

Beklim de Stelvio tijdens de Dreiländer Giro

 

Mont Ventoux 

Col du Ventoux

De majestueuze Mont Ventoux in de Provence is imposant te noemen. Eén van de beroemdste fietsbergen van Europa. Het stijgingspercentage is zeer pittig en er staat vaak veel wind. De Mont Ventoux steekt met zijn 1912 meter hoog boven het omringende heuvellandschap uit en wordt daarom ook wel de Reus van de Provence genoemd. Hij wordt ook wel de Kale berg genoemd, want hij ligt daar mooi kaal te zijn in het landschap. Vanuit Bédoin mag je ruim 21 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5 procent van de klim genieten.

Meer info over deze col vind je op Climbfinder

De Mont Ventoux kun je met ons beklimmen tijdens de racefietsreis Tour du Ventoux. Over de mooiste kleine weggetjes van de Provence beklim je de berg van alle drie de kanten. Deze uitdaging moet je ooit een keer gedaan hebben! Maar tijdens deze reis maak je bijvoorbeeld ook kennis met cols in de Drôme.

Beklim de Mont Ventoux tijdens de Tour du Ventoux racefietsreis

 

[Direct door naar de Puy de Dome of lees het gedicht van Jan Kal over de Mont Ventoux]

 

Mont Ventoux - Jan Kal

Dat fietsen en poezië uitstekend samen gaat is geen geheim. Lees het gedicht van Jan Kal over de Ventoux


Dichten is fietsen op de Mont Ventoux,
waar Tommy Simpson nog is overleden.
Onder zo tragiese omstandigheden
werd hier de wereldkampioen doodmoe.

Op deze col zijn velen losgereden,
eerste categorie, sindsdien tabu.
Het ruikt naar dennegeur, Sunsilk Shampoo,
die je wel nodig hebt, eenmaal beneden.

Alles is onuitsprekelijk vermoeiend,
de Mont Ventoux opfietsen wel heel erg,
waarvoor ook geldt: bezint eer gij begint.

Toch haal ik, ook al is de hitte schroeiend,
de top van deze kaalgeslagen berg:
ijdelheid en het najagen van wind.

(Jan Kal)

 

Puy de Dôme

Puy de Dome

De Puy de Dôme is een grote vulkaan die naast de Franse stad Clermont-Ferrand ligt, midden in het centraal Massief, in de regio Auvergne. De klim van 4,5 km heeft 494 meter hoogtemeters. Het gemiddelde stijgingspercentage is 11 à 12%. 


De Puy de Dôme is één van de mythische beklimmingen van de Tour de France, een berg met een grote fietshistorie. Poulidor (jajaja de opa van Mathieu van der Poel) verloor de tour van 1964 in een heroïsche gevecht met Jacques Anquetil. En ook Joop Zoetemelk kwam er ooit als eerste boven.

Meer info over deze klim vind je op Climbfinder

Vasa Sport biedt jou de unieke kans om ook deze berg te beklimmen en in dit gebied te fietsen. De (Nederlandse) begeleiders van deze reis woonden ruim 14 jaar in de streek en laten je over weggetjes fietsen waar zelfs lokale fietsers vaak geen weet van hebben!

Beklim deze berg met de Puy de Dôme racefietsreis

Hoe fijn is dat om deze legendarische klimmen in je eigen tempo te bedwingen?

Bij de racefietsreizen Dreiländer Giro, Tour du Ventoux en Puy de Dôme rij je met een GPS. Op de dagelijkse briefing krijg je te horen wat er die dag voor de wielen komt. Elke dag heb je de keuze uit meerdere afstanden.
Je fietst op met medereizigers die hetzelfde tempo hebben, wel zo gezellig. Maar als je alleen wil trappen of ‘winnaar’ wil worden van de beklimming van de dag, dan mag dat ook. Op de Vasa fietsgroep op Strava kun je de tijden vergelijken en ervaringen delen.
De Vasa volgwagen is standby, zorgt voor de ravitaillering en vervoert je bagage naar het volgende comfortabele hotel. Bij aankomst vertroetel je je fiets en stal je die in de afgesloten stalling. Dan is het tijd voor een heerlijke douche en het diner om de calorieën weer aan te vullen. Na de briefing kunnen de spieren herstellen in bed, want daar wordt de tour gewonnen zoals Joop zei.

Frankrijk
FRA

Racefietsreis Tour du Ventoux

Ontdek op de racefiets de mooiste kleine weggetjes van de Provence en beklim de Ventoux, van alle drie de kanten.

Datum nog niet bekend

Reislevel: 5/10

Niveaugroepen:          

Bekijken

vanaf
€1.174

Oostenrijk
AUT
Italië
ITA
Zwitserland
SUI

Dreiländer Giro

Deze geweldige reis gaat over legendarische cols in 3 verschillende landen! Met de Stelvio, de Mortirolo en de Gavia in Italië en de Albulapass, Flüelapass en de Berninapass in Zwitserland.

24-08-2024 t/m 31-08-2024

Reislevel: 6/10

Niveaugroepen:        

Bekijken

vanaf
€1.197

Frankrijk
FRA
Reis voorbij

Racefietsreis Puy de Dôme

Beklim de mythische Puy de Dôme, die is slechts 1 dag per jaar open voor fietsers, en ontdek de ongeëvenaarde schoonheid en prachtige wegen van de Auvergne.

09-06-2024 t/m 16-06-2024

Reislevel: 4/10

Niveaugroepen:          

Bekijken

vanaf
€1.125