Langlaufen buiten de sporen

Buiten de sporen skiën is een stuk avontuurlijker omdat je, i.p.v. over de geprepareerde loipes, je eigen spoor trekt door ongerepte sneeuw. Dus als je van een beetje avontuur houdt moet je zeker een keertje gaan doen. Het is hard werken berg op maar ook heerlijk genieten in de afdaling. In dit artikel leer je meer over toerlanglaufen en backcountry skiën en ontdek je welke reis voor jou geschikt is.

Backcountry skiën en toerlanglaufen in scandinavie

 

Dwars door de bossen dicht bij huis

De volledig met sneeuw bedekte bossen vormen een prachtig decor om te langlaufen buiten de sporen. Omgevallen bomen, struiken die je pad belemmeren, hellingen, noem maar op. Allemaal obstakels die je tegenkomt die zorgen voor extra avontuur tijdens de tochten. Maar als je eenmaal weet hoe je deze moet overwinnen geeft dit een voldaan gevoel.

backcountry langlaufen

Het mooie is dat de bossen waarin je uitstekend kunt langlaufen buiten de sporen relatief dicht bij huis liggen. Zo ligt het Schwarzwald op slechts 6 uur rijden van Utrecht en het Thüringer wald op slechts 5 uur. Het zijn zeer sneeuwzekere gebieden en lijken net sprookjesbossen met al die sneeuw. Bekijk de onderstaande foto maar.

backcountry langlaufen


Cursus buiten de sporen
Als je wilt kennismaken met Backcountry langlaufen en mooie tochten wilt maken is de Cursus buiten de sporen in Thüringen zeer geschikt voor jou. Je leert over technieken (BC en afdalen), terrein en de mogelijke gevaren die komen kijken bij het maken van een tocht. Tijdens deze reis maak je tochten op BC ski’s afgewisseld en op snowshoes.
Meer informatie over de Cursus buiten de sporen vind je hier >>

backcountry langlaufen


Backcountrycursus Schwarzwald
Wil je werken aan je techniek, je voorbereiden op een BC trekking in Scandinavië en mooie tochten maken? Dan is de Backcountrycursus in Schwarzwald een goede keus. Het aanleren en verbeteren van de jouw techniek staat deze reis centraal. Je leert o.a. afdalen op langlaufski’s en telemarkbochten maken. Je krijgt training op jouw niveau en geleerde pas je direct toe tijdens de dagtochten.
Meer informatie over de Backcountrycursus Schwarzwald vind je hier >>

backcountry langlaufen


Van hut naar hut in Scandinavië

De eindeloze witte sneeuwvlaktes in Scandinavië vormen een prachtig decor voor trektocht van hut naar hut. Onderweg geniet je van schitterende vergezichten. Je bent ver weg van de bewoonde wereld en op elkaar aangewezen. Met een compacte groep ga je op pad onder leiding van één van onze Backcountry experts opzoek naar het Noorderlicht, sneeuwhoenders, rendieren, muskusossen of de poolvos. Kortom, één groot avontuur.

backcountry langlaufen

Tijdens de Backcountry trektochten in Dovrefjell en Vindelfjällen slaap je in eenvoudige, maar sfeervolle hutten. Je kookt en zorgt zelf dat de openhaard blijft branden, hoe avontuurlijk! Daarentegen is de trektocht in Rondane een stuk luxer. Je slaapt in goede berghotels met volpension.

Backcountry Rondane
Als je luxe houdt dan is dit iets voor jou. Op deze reis komen toerlanglaufen en genieten samen. Voordat je aan de dagtochten begint krijg je eerst nog een spoedcursus BC skiën. Hierdoor glijd je de rest van de week soepel over de sneeuw. Voor deze reis heb je een goede basisconditie nodig en enige ski-ervaring hebben.
Meer informatie over Backountry Rondane vind je hier >>

backcountry langlaufen


Backountry Vindelfjällen
Geniet je van Zweedse berghutten en het houthakken voor je eigen sauna? En vooral, maak je graag mooie tochten tussen immense bergen? Dan is Backcountry Vindelfjällen echt iets voor jou. Met een compacte groep ga je op zoek naar de poolvos en wellicht mogen we het noorderlicht aanschouwen. Voor deze reis heb je samen met een goede conditie enige ervaring in het langlaufen en alpine skiën nodig.
Meer informatie over Backountry Vindelfjällen vind je hier >>

backcountry langlaufen


Backountry Dovrefjell
Ben je een ervaren Backcountry langlaufer en heb je ervaring in langlaufen en alpine skiën? Ben je bijvoorbeeld al eens eerder met een Backcountry trektocht in Scandinavië van Vasa Sport mee geweest? Dan is de pioniersreis Backcountry Dovrefjell in Noorwegen geschikt. Grote kans dat je tijdens te tochten muskusossen tegenkomt!
Meer informatie over Backountry Dovrefjell vind je hier >>

backcountry langlaufen

Afdalen

Het is niet alleen maar klimmen maar natuurlijk is er ook de afdaling. Als je de techniek beheerst geeft dat natuurlijk erg veel plezier. De meest sierlijke techniek is wel het Telemarken zoals reisleider Rick hieronder demonstreert.

 

 


 

 

 


Snowshoën

Backcountry langlaufen doe je op BC ski’s, maar een andere leuke manier om je voor te bewegen buiten de sporen zijn de snowshoes. Dit lijken tennisrackets die je onder je voeten bindt om niet door de sneeuw te zakken. Met snowshoes kan je wandelen, klimmen, snowsurfen en zelfs rennen.

backcountry langlaufen

Wil je het eens proberen? Op de cursus buiten de sporen maak je afwisselend met BC ski’s prachtige tochten. Het programma is zeer geschikt voor als je wilt ontdekken of het Backcountry langlaufen of snowshoën wat voor je is. Goed en betaalbaar materiaal huur je eenvoudig tijdens het boeken.
Meer informatie over de Cursus buiten de sporen vind je hier >>

backcountry langlaufen

 

Zoals je ziet valt er voor zowel gevorderde als beginnende langlaufers een mooi avontuur te beleven met het langlaufen buiten de sporen. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of twijfelt welke reis bij jou past. We helpen je graag verder!