GPS reis Vuelta Mallorca

Maatwerkreis | 4-6 etappes | deels trektocht | GPS

Op Mallorca kun je geweldig mountainbiken, maar alleen als je de mooie paadjes weet te vinden en de ontelbare hekken weet te omzeilen. Met Vasa Sport lukt dat nu ook bij deze GPS-maatwerkreis.
Afhankelijk van het aantal etappes maken jullie dagtochten vanuit de etappeplaatsen Peguera en Port de Soller en etappes tussen deze 2 plaatsen. Jullie verblijven in fijne Bikehotels en jullie bagage wordt tijdens de verplaatsingsetappes naar het volgende hotel getransporteerd.
Vlieg naar Palma en geniet van die trails, de gezellige bergdorpjes, de kathedraal van Palma, de geweldige uitzichten en het (meestal) mooie weer.

Reisdatum:

Datum op aanvraag

Vanaf:

€ 746,-

Te boeken vanaf aantal personen:

4

Maximaal aantal deelnemers:

16

Reislevel:

7/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Groen 40-60 km 1000-1300
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400
Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Jullie fietsen een prachtige ronde aan de noord westkant van het eiland over mooie paden en trails met uitzicht op de azuurblauwe zee. Je luncht aan zee bij een restaurant in een klein vissersbaaitje. Jullie rijden door het Tramuntana gebergte, bereiken St. Elm, het meest westelijke punt van het eiland en rijden dwars door de mooie hoofdstad Palma. Jullie verblijven de eerste 2 nachten in Peguera aan de zuidkust, dan 2 of 3 nachten in Port de Soller aan de noordkust en vervolgens weer 1 of 2 nachten in Peguera. De 6 etappes bestaan uit 1 of 2 rondtochten vanuit Peguera en 1 of 2 vanuit Soller en worden gecompleteerd met de 2 etappes tussen deze plaatsen. 

Peguera ligt in een prachtige baai op maar een half uur rijden van het vliegveld en is zo dus een zeer geschikte startplaats van deze Vuelta. Port de Soller ligt in de mooiste bergkom van Mallorca. Nergens zijn de echte bergen en zee zo dicht bij elkaar.

Mountainbiken  en vakantie vieren komen in deze reis echt samen  Frank

Als jullie het pakket van overnachtingen er bij boeken, slapen jullie in een 4-Sterren Bikehotel in Peguera direct aan de zee en het strand  en een fijn 3-sterre hotel op een paar minuten loopafstand van de baai in Port de Soller. De verzorging is halfpension dus met ontbijt en zeer uitgebreid dinerbuffet. Vanzelfsprekend hebben beide hotels een zwembad, terras en bar. Je vliegt zelf naar Palma en neemt daar de taxi naar Peguera (30 minuten) of regelt de transfer vooraf. Je fiets neem je mee in het vliegtuig of huur je in Peguera. In de hotels hebben jullie de mogelijkheid je fiets schoon te maken en veilig te stallen. Bij de verplaatsingen regelen wij het bagagetransport.

Pluspunten

 • Biken in de bergen met bijna altijd uitzicht op zee
 • je fietst over door Vasa Sport uitgezochte paadjes
 • zelfstandig met GPS
 • Genieten van het lekkere weer, vakantiesfeer, de Spaanse cultuur, keuken en flair
 • Vasa Sport regelt de hotels en organiseert het bagagetransport

Expert over deze reis!

Het is iedere keer weer geweldig op Mallorca te zijn! Voor wie van fietsen houdt eigenlijk een must.

Sidney Teeling
Ontwerper van deze reis.

Reisprogramma

De reisdag

Jullie vliegen naar Palma de Mallorca, deze vlucht boeken jullie zelf, bijvoorbeeld met Transavia van Schiphol, Rotterdam of Eindhoven of van Charleroi met Ryanair. Vanaf het vliegveld duurt de transfer naar startplaats Peguera maar een half uur. Voor het avondeten zet je jouw fiets in elkaar (als je 'm hebt meegenomen op de vlucht) of haal je jouw huurfiets op. Daarna genieten jullie van het enorme dinerbuffet, dat jullie op het terras kunnen nuttigen.

Etappe 1: Over de Serra de na Burguesa

De eerste etappe is meteen een echte Mallorca etappe met veel bergen en vaak uitzicht op zee. Julie starten op de gezellige strandboulevard van Peguera en klimmen meteen het bos in achter het stadje. Op ëén an de trails van het plaatselijke trailpark daal je weer af. Via Calvia rijden jullie op en neer het binnenland in en beklimmen dan het kustgebergte Serra de na Burguesa. Bovenop hebben jullie een geweldig uitzicht over de gehele zuidwestkust van Palma tot Andratx. Via heerlijke trails suizen jullie naar beneden en rijd over paden en trailtjes direct langs de kust terug naar Peguera, waar jullie op het terras met magnifiek uitzicht op zee nog even nagenieten met een drankje.

Etappe 2 naar Port de Soller

Vandaag rijden jullie dwars door het Tramuntana gebergte van de zuidkust naar de noordkust van Mallorca. Voordat jullie vertrekken spreken jullie af waar de bagage moet staan om opgehaald te worden. Ook het binnenland van Mallorca heeft veel moois te bieden. Het is een zeer afwisselende etappe met trails, paadjes en ook asfalt stukken. Maar wat voor asfalt? Zo'n geweldige slingerende bergweg met magnifieke uitzichten zie je niet vaak. Via een heerlijke singletrail rijden jullie de baai van Port de Soller in, waar de bagage al klaar staat.

Etappe 3: langs bergdorpjes en stuwmeren en door een geweldige kloof

Met een hotel aan de kust starten jullie altijd met klimmen, vandaag is dat richting de hoogste berg: de Puig Major. Die kunnen jullie niet op, want het is militair gebied. Vlak daarvoor buigen jullie af en rijden jullie over een karrepad langs een prachtig stuwmeer. Na weer een klim volgt een magistrale afdaling over een keienpad door een prachtige kloof met heel veel haarspeldbochten. Wie rijdt deze allemaal? Na een korte klim genieten jullie van de welverdiende lunch op het pleintje van het middeleeuwse dorpje Fornalutx. Daarna rijden jullie via verschillende niveauroutes over prachtige trails terug naar Port de Soller. 

Etappe 4: naar één van de mooiste strandjes

Deze etappe komt te vervallen als jullie maar 4 of 5 etappes rijden.
Bij deze etappe starten jullie met een klim, die jullie op prachtige trails hoog boven de kust brengt. Daarna rijden jullie door sinaasappelgaarden naar één van de mooiste strandjes van Mallorca, waar jullie in een idyllisch restaurantje direct aan zee kunnen lunchen. Wie neemt er een duik in zee? Na de lunch trailen jullie weer lekker door en dalen uiteindelijk weer af naar Port de Soller.

Etappe 5: via de hoofdstad terug naar Peguera

Vandaag verplaatsen jullie je via een lange etappe terug naar Peguera. Om de dalkom van Soller uit te komen moet er eerst geklommen worden naar de Soller-pas. Bovenop zien jullie heel in de verte Palma al liggen. Daar waar de rode groep de trails van Bunyola "onveilig" maakt gaan groen en blauw rechtdoor verhard en onverhard naar Palma. Natuurlijk rijden jullie langs de beroemde kathedraal en kijken jullie daarna naar de imposante cruiseschepen in de haven. De route van niveau groen gaat helemaal langs de kustwegen- en paadjes direct door naar Peguera. Rood en blauw trekken direct vanuit Palma weer de bergen in, dus weer prachtige uitzichten en fijne technische trails, voordat  die ook langs de kust naar Peguera rijden.

Etappe 6: naar het uiterste Westen

Deze etappe komt te vervallen als jullie maar 4 etappes rijden.
Tijdens deze alweer laatste etappe rijden jullie naar de uiterste westpunt van het eiland bij St.Elm. Jullie rijden het  binnenland in en rijden door dorpjes en bergen over trails, gravelpaden en wegen richting het westen. Aan de voet van het pad naar het oude klooster la Trapa kiezen wjullievoor de lange klim naar het geweldige uitzichtpunt of het directe pad naar het strandplaatsje St.Elm. Jullie genieten sowieso van een heerlijke lunch met uitzicht op de zee en het "drakeneiland" Sa Dragonera. Via spannende paadjes rijden jullie via Port d'Andratx terug naar Peguera, waar jullie deze geweldige week op het strand beëindigen.

Terug naar huis

Vandaag vliegen jullie weer terug naar de Lage Landen. In het vliegtuig kijk je nog eens terug naar de Mallorcaanse bergen en herkent een paar van de mooie plekjes waar je bent geweest. Wat was het mooi!

Reis informatie & downloads

Praktisch

Practical items

Geen Vasa Sport begeleider ter plaatse

Bij deze reis is geen Vasa Sport begeleider ter plaatse. Jullie krijgen de trackbestanden en de kaartjes en hoogteprofielen met routeaanwijzingen per mail toegestuurd. De hotels worden door Vasa Sport gereserveerd en geïnformeerd. Het bagagetransport wordt verzorgd door een taxibedrijf. Bij problemen is een Vasa Sport begeleider, die alles in Mallorca kent, per Whatsapp bereikbaar.

Vluchten, fietstransport en transfers luchthavens

Jullie regelen zelf de vluchten naar en van Palma de Mallorca. Met Transavia kan er gevlogen worden vanaf Schiphol, Rotterdam en Eindhoven, maar ook Vueling en Easyjet bieden vluchten aan. Ryanair vliegt vanaf Charleroi en Eurowings vanaf de Duitse luchthavens in de grensstreek van Nederland en België. Ontelbare mogelijkheden dus voor rechtstreekse vluchten.

Je kunt er voor kiezen om zelf je mountainbike mee te nemen, maar er ook één huren in Peguera. Op je eigen fiets biken heeft natuurlijk voordelen, maar dan moet die ook mee in het vliegtuig en de transfer. Transavia neemt de fiets mee voor 49 Euro per enkele reis.

Bij dit verhuurbedrijf hebben ze prima mountainbikes en een goede service. De voorraad is niet onbeperkt, dus als je wilt huren, wel eerst checken of het gewenste model in jouw maat beschikbaar is. Prijs berekenen en fiets online bestellen doe je zo:
1. klik op MTB en zoek de fiets naar keuze. Als je op rental price klikt zie je de prijs voor 6 dagen
2. klik op online booking
3. vul bij de data tussen maandag en zaterdag in: (zondag zijn ze dicht)
4.kies bij region-location Paguera Cycling Center
5. klik op use dates en daarna bikes
6. kies nog een keer je fiets uit
7. klik op book en vul je maat (alleen de dan beschikbare maten kun je kiezen)
8. vul evt. extra wensen in
9. klik op into cart
10. in de basket vindt je nu je fiets en prijs
11. klik onder op continue, vul je gegevens in en klik op book

Let op de verhuurder is op zondag gesloten.

Je regelt zelf je transfers vanaf de luchthaven naar startplaats Peguera. Na de boeking kun je de naam van het hotel opvragen. Je kunt ter plaatse een taxi nemen, maar ook een transfer reserveren. Vasa Sport heeft zeer goede ervaringen met suntransfers. Als je jouw fiets mee wilt nemen moet je opletten, dat je een voertuig kiest, waarbij je deze optie kunt kiezen.

 

Prijzen

Prijzen zijn van vorig seizoen en nog onder voorbehoud.

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Hieronder zie je welke opties beschikbaar zijn en de bijbehorende prijzen. Je profiteert vanaf 5 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf met halfpension is er vanaf € 746,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking 9+ 6 - 8 5 4  
4 dagtochten (i.c.m. 5 overnachtingen) € 276 € 289 € 303 € 331  
5 dagtochten (i.c.m. 6 overnachtingen) € 331 € 347 € 364 € 397  
6 dagtochten (i.c.m. 7 overnachtingen) € 377 € 396 € 415 € 453  

Prijzen per persoon

Dit is inclusief:

 • Prachtige GPS-routes van Vasa Sport voor meerdere niveaus per dag
 • GPS-routes, kaartjes en hoogteprofielen
 • Bagagetransport Peguera-Port de Soller en retour
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers
 • Gratis deelname aan workshop fietsen met GPS
   

 

Verblijf

 

Hieronder de richtprijzen. De prijzen variëren per seizoen. Bij een concrete aanvraag vragen we bij de hotels om beschikbaarheid en de actuele prijzen. 3-persoonskamers zijn niet of nauwelijks beschikbaar en duurder dan 2p kamers. Wil je toch op 3p kamers kunnen we dat ook aanvragen.

5 overnachtingen met halfpension  
2p kamers € 470
1p kamers € 692
3p kamers op aanvraag
6 overnachtingen met halfpension  
2p kamers € 576
1p kamers € 848
3p kamers op aanvraag
7 overnachtingen met halfpension  
2p kamers € 652
1p kamers € 960
3p kamers op aanvraag

Prijzen per persoon

Dit is inclusief:

 • Overnachtingen met ontbijt en diner
 • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Niet inbegrepen zijn:

 • Vluchten en transfers
 • Lunch en drankjes
 • Evt. huurfiets
 • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa fietsshirt € 59

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

De informatie en prijzen zijn van vorig seizoen en nog onder voorbehoud

Aan te vragen in de periode van 1 april 2024 tot 1 november 2024.

 

Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.