Winterreizen en corona, kan dat wel?

Het zijn roerige tijden en veel is onzeker. Is het nog wel verantwoord om op reis te gaan? We kunnen ons voorstellen dat je je dit afvraagt. Maar wie ons kent weet dat we altijd een manier vinden om te blijven bewegen en te genieten van een winters landschap. Hoe we dat doen? Lees het en lees de ervaringen van de fietsreis-deelnemers die je deze zomer voorgingen.

Winterreizen en corona


In beweging blijven

Wat er ook gebeurt, altijd blijven bewegen. Sporten zit in het dna van de mens en we moeten er alles aan doen om te blijven genieten van langlaufen, fietsen, rollen of welke sport dan ook. We willen er alles aan doen om ook deze winter jullie weer volop te laten genieten van de langlaufen in de sneeuw. Daar moet je voor op reis en wij denken dat dit gewoon kan!

Een reisdoel geeft je de motivatie

Uit veel onderzoeken blijkt dat doelen stellen een van de belangrijkste succesfactoren is om in beweging te blijven. Het helpt je om de trainingen te blijven doen, om te blijven bewegen. Waarom dan niet gewoon iets plannen? Als het niet door kan gaan heb je wel alvast die weken van training en voorpret te pakken. Niets plannen leidt tot niets, vinden wij. 

Als je niets plant heb je ook niets om naar uit te kijken

Winterreizen en corona

Voorpret met wat zorgen, napret overheerst

Een deelnemer aan de fietsreizen kan het wat ons betreft niet beter verwoorden:

Vooraf had ik mijn bedenkingen. Zou het allemaal niet ingewikkeld worden? Gedoe met mondkapjes en afstand houden. Maar nu we weer thuis zijn kijk ik terug op een heerlijke reis in de bergen. Ik heb weer helemaal nieuwe energie opgedaan en dat was ook wel nodig merk ik na de weken van thuiswerken en stress. Met elkaar werden de regels netjes nageleefd en de begeleiding hielp daar waar mogelijk. Ja, het was een beetje aanpassen maar dat werd al gauw een automatisme. De week stond vooral in het teken van heerlijk fietsen over schitterende trails, precies zoals bedoeld!

Moeten we doen alsof er niks aan de hand is?

Nee, natuurlijk niet. Er is een serieus probleem en daar moeten we zorgvuldig mee omgaan. 
We houden ons aan de adviezen en richtlijnen van de betrokken instanties. Met elkaar beperken we de risico’s en dammen we het virus in. 
Op de corona webpagina lees je de maatregelen t.a.v de Vasa Sport activiteiten.
We hebben een coronaprotocol voor de fietsreizen opgesteld. Die komt er ook voor de winterreizen als het winterseizoen start.

 

Winterreizen en corona

Flexibel zijn en aanpassen waar het kan

De reisadviezen zijn duidelijk en als gebieden op oranje gaan dan gaan we niet. In dat geval bekijken we of de reis op een andere bestemming kan doorgaan. Bij de fietsreizen hebben we daarmee positieve ervaringen opgedaan. In juni en juli was Italië nog dicht en zijn er vergelijkbare alternatieve reizen in Oostenrijk georganiseerd. Dat dit gewaardeerd werd blijkt wel uit de reacties:

Wat een reis naar Zwitserland en Italië had moeten worden, is Oostenrijk geworden! Wat een fan-tas-ti-sche ervaring!

Annuleren als er geen alternatief mogelijk is

Als er geen vergelijkbaar alternatief mogelijk is zullen we de reis moeten annuleren. In dat geval mag je kosteloos omboeken of krijg je de reissom terug.. Je loopt geen enkel (financieel) risico.  We leggen het uit in het blog:

100% risicovrij je winterreis boeken


We kunnen met de kennis van nu nog geen definitieve beslissingen. Als de huidige situatie niet zou veranderen zijn bijna alle reizen uit ons programma mogelijk, maar we hebben geen glazen bol en de situaties veranderen continue.
We maken één uitzondering, de langlaufreis naar de sneeuwhal wordt verplaatst naar volgend jaar. De sneeuwhal laat op dit moment maar maximaal 50 langlaufers toe. Er kan geen garantie afgegeven worden dat wij met 35-40 mensen in de hal kunnen. Het is verboden om stil te staan in groepjes in de hal en dat maakt het voor de instructies wel erg ingewikkeld. In november is de kans op natuursneeuw nihil. Dus we maken hier een uitzondering op de regel dat de winterreizen gewoon doorgaan.

Zo en nu genoeg hierover. We gaan een stukje rolskiën en dromen van dat mooie witte winterwonderland. Doe je mee?
 

Vragen of reageren?

Neem contact met ons op.

 

Zoek en boek nu risicovrij je winterreis