Winterintro Livigno, eindelijk weer eens echte sneeuw!

Livigno, een langlauf paradijs met dit keer echte sneeuw, culinaire hoogstandjes en fantastisch weer! Met 64 deelnemers en 7 Vasa-instructeurs ging het op de zondagochtend meteen los.

Livigno Vasa Sport


Alle kleuren

langlaufen livigno cursus reis

Iedereen mocht zijn langlauf kunsten ten toon spreiden om daarna in niveaugroepen ingedeeld te worden. Naast de kleuren groen, blauw, rood en zwart waren er dit jaar ook nog oranje, turquoise, paars en zelfs roze! Kortom, veel groepen waarin iedereen op zijn/haar eigen niveau les kreeg. Met een grote ronde van 25 km waren er ook genoeg loipes om te oefenen. Gedurende de week werden de loipes steeds beter omdat er steeds vaker voor de langlaufmarathon Sgambeda gespoord werd.

Frisjes

langlaufen livigno cursus reis

Na een muzikale W-up onder leiding van de W-up juf Anna of W-up meester Machiel werd er daarna steeds 2 uur fanatiek geoefend en getraind om de techniek te optimaliseren. De hele week hadden we prachtig weer met een lekker zonnetje al was het aan het einde van de week wel frisjes met temperaturen van -15 C in de ochtend.

In zowel skating als klassiek kwamen alle technieken aanbod. Er werd dus flink wat bijgeleerd. Na de les was het heerlijk vertoeven in het 4 sterren hotel in Livigno waar we culinair werden verwend.


Weer eens lekker snowshoën

langlaufen livigno cursus reis

Midden in de week organiseerde Ruben, als stageopdracht voor de langlaufleraaropleiding, een prachtige snowshoetocht waar een grote groep aan deelnam. In 3 groepen onder leiding van HJ, Rick en Ruben werd er nog even flink door de sneeuw gestampt. En zoals het hoort in het donker weer terugkomen!


Wat een dag!

langlaufen livigno cursus reis

Op donderdag maakten we een prachtige tocht naar het einde van het dal. Ook de groene groep onder leiding van Froutje maakte er een ware bikkeltocht van en kwam ongeveer een half uur te laat voor het eten. Maar met een warm applaus liepen ze vol trots de eetzaal binnen, 18 km in de pocket. De donderdag was wel de zwaarste dag van de week, want na de middagtraining skating stond er ook nog een après-langlauf op het programma. Met barkeeper Nico en DJ Sidney werd in het restaurant een 2 uur durende dance-party georganiseerd.  


La Sgambeda

Op de laatste instructiedag gingen we eerst met de bus naar achter in het dal, waar we op de verste lus van de Sgambeda nog een fijne training hadden.

langlaufen livigno cursus reis

Een groot aantal deelnemers heeft op zaterdag nog de Sgambeda gedaan en ook dat was een heerlijke zonnige dag met prachtige tracks. En iedereen heeft het binnen de strakke limiet gehaald. De tijden van de Nederlanders staan hier op een rijtje.

Deelnemen aan de Winterintro Livigno 2018?

In 2018 weer zo’n Livigno week, daar tekenen we voor! Zorg dan dat je er snel bij bent, want ook dit jaar was de reis snel uitverkocht! Dus wil je (weer) mee met de Winterintro Livigno? Wacht dan niet langer met boeken:

Winterintro Livigno >>