4 redenen waarom je op wielrenvakantie op Corsica wil

Reisleider Rick is al op ontelbare racefietsbestemmingen geweest, maar volgens hem is Corsica mooier dan Mallorca, Tenerife, Gran Canaria, Sardinië, Kreta en Lanzarote. Maar wat is er zo bijzonder aan het eiland om te fietsen?

Racefietsreis Corsica

4 redenen waarom je op Corsica op fietsvakantie wil gaan

  1. Afwisselend eiland
  2. Geen massatoerisme, maar rust
  3. Goede accommodaties en lekker eten
  4. Veel hoogtepunten

Na deze 4 redenen vind je een filmpje en ontdek je de ervaringen van fietsers die je voorgingen. Meer informatie over de reis lees je op de reispagina: racefietsreis Corsica.


1.    Afwisselend eiland

Het is een fantastische fietseiland met veel bergen, mooie uitzichten, cultuur en heeft een hogere standaard dan wat je van de meeste Franse plaatsen kan verwachten.

Het eiland is ontzetten afwisselend. Iedere dag heb je een andere beleving: kust, bergen, binnenland etc. Ongeacht welk niveau je bent, je komt zeker aan je trekken!

wielrenvakantie corsica

Racefietsreis Corsica

wielrenvakantie corsica

Racefietsreis Corsica


2.    Geen massatoerisme, maar rust

Het is een eiland dat zich onderscheidt qua natuurschoon, drukte, kwaliteit en beleving. Er is geen massatoerisme, maar er heerst rust op het eiland.  

Dat betekent dat je eenzaam over mooie kleine weggetjes fietst zonder veel verkeer, routebordjes en dat je nog rustig kan lunchen bij een authentiek restaurant zonder dat je omringd wordt door veel andere toeristen.

Een perfecte plek om je fysiek in te spannen maar ook om mentaal tot rust te komen.

wielrenvakantie corsica

Racefietsreis Corsica


3.    Goede accommodaties en heerlijk eten

Ook zijn de accommodaties en het eten een stuk beter dan wat je voor hetzelfde geld hebt in bijvoorbeeld de Franse Alpen. 

Tijdens onze wielrenvakantie op Corsica hebben we twee keer een overnachting in een hotel direct aan de azuurblauwe zee. Je loopt vanuit je hotelkamer zo de zee in en geniet van je diner bij een ondergaande zon. Na een lange dag op de fiets kan je herstellen aan het zwembad of dobberend in zee.

Racefietsreis Corsica

Racefietsreis Corsica


4.    Hoogtepunten

Het schiereiland Cap Corse met fantastische wegen langs de kust met fenomenale uitzichten, zoals je ze kent vanuit de folder.

Beklimming van onder andere de mooie en bekende Col de Bavella, Col de Saint-Eustache, Col de Vergio, Gorges de la Restonica en nog vele meer..

Wielrenvakantie Corsica

Wielrenvakantie Corsica


Bekijk meer beelden en lees de ervaringen van de vorige edities

2020: Een verkenning op z'n Rick's voor de wielrenvakantie op Corsica...

Met grote plannen vertrok ik naar Corsica, plannen om een nieuwe racefietsreis te ontwikkelen voor 2020. Na tien dagen fietsen heb ik 1500 kilometer afgelegd en ruim 27.000 hoogtemeters overbrugd. Nadat ik al eerder op fietsvakantie in Corsica ben geweest durf ik nu wel te zeggen dat ik bijna ieder weggetje op Corsica ken. Garantie dus voor de mooiste weggetjes, uitzichten en cols van het eiland. Lees verder >>

2022: Fietsen, zwemmen en genieten op de Racefietsreis Corsica!

2 jaar hebben we er op moeten wachten vanwege de corona pandemie, maar nu was het dan eindelijk zover. De eerste editie van de Vasa Sport Corsica racefietsreis ging door, en wat was het genieten!! Lees het verslag van Rick en ontdek hoe iedereen heeft genoten van deze fietsvakantie. Lees verder >>

2023: Corsica mon amour

Het was weer genieten op het prachtige eiland Corsica! We fietsten over prachtige autoluwe wegen, mooie vergezichten, vele cols (boccaʼs) werden beklommen en de kilometers vlogen voorbij. Lees verder >>


Fiets je dit jaar ook mee?

Bekijk de reispagina voor meer informatie, prijzen en data. Wie boekt, heeft iets fantastisch om naar uit te kijken.

Bekijk de wielrenvakantie Corsica >>
 

Frankrijk
FRA
Vol!

Racefietsreis Corsica

Fiets langs de azuurblauwe zee, beklim de vele cols die dit eiland te bieden heeft en duik na een heerlijke dag fietsen in zee en ontspan in fijne hotels.

11-05-2024 t/m 18-05-2024

Reislevel: 7/10

Niveaugroepen:      

Bekijken

vanaf
€1.591