Een verkenning op z'n Rick's voor de wielrenvakantie op Corsica...

Met grote plannen vertrok ik naar Corsica, plannen om een nieuwe racefietsreis te ontwikkelen voor 2020. Na tien dagen fietsen heb ik 1500 kilometer afgelegd en ruim 27.000 hoogtemeters overbrugd. Nadat ik al eerder op fietsvakantie in Corsica ben geweest durf ik nu wel te zeggen dat ik bijna ieder weggetje op Corsica ken. Garantie dus voor de mooiste weggetjes, uitzichten en cols van het eiland.

Wielren vakantie corsica


Werkvakantie...

Hotels werden bezocht, contacten gelegd, zwembaden getest, maar veelal sliep ik in een omgebouwd campertje. Soms ergens bovenop een berg, soms op een camping.

Wielren vakantie corsica

Wielren vakantie corsica

Het gevoel van eenvoud en 'zelfvoorziening' op zo'n werkvakantie vind ik heerlijk. 's Nachts wakker worden van een koe die tegen de camper aanbeukt, hangjongeren die een plaatselijk feestje naast mijn bus hielden (niet wetende dat ik daarin lag te slapen…) Kortom, genoeg energie voor om er de volgende dag weer tegenaan te gaan. De laatste dag kon ik er maar geen genoeg van krijgen en stopte mijn Garmin na 215 km.

Het gevoel van eenvoud en 'zelfvoorziening' op zo'n werkvakantie vind ik heerlijk.

Vele weggetjes heb ik verkend. Soms prachtig, soms niet mooi of met slecht asfalt. Daar zijn die verkenningen ook ideaal voor, want op afstand via de computer routes maken is niet waar wij voor staan. We willen de beste en de mooiste routes hebben en die zelf "maken". Als ze daarnaast ook nog eens autoluw zijn dan passen ze in het ideale plaatje. En gelukkig heb ik er hier veel van kunnen vinden.

Wielren vakantie corsica

Zeer divers eiland

Het eiland is enorm divers, van stranden met azuurblauwe zee tot aan hoog alpien terrein. De hoogste berg van het eiland, de Monte Cinto, is zelfs ruim 2700 meter! Ook die heb ik beklommen, al was het alleen wel te voet. Iedere dag is dan ook weer anders. Soms rijd je op een schiereiland en iedere keer dat je de bocht om komt opent zich een nieuw panorama. De andere keer stapelt zich de ene haarspeldbocht na de andere zich op. 

Wielren vakantie corsica

Wielren vakantie corsica

Wielren vakantie corsica

Wielren vakantie corsica

Ook zijn er veel imposante gorges met indrukwekkende rotspartijen zichtbaar. Ook qua accommodaties en eten is het een eiland waar je graag voor naar Corsica gaat. Niet echt typisch Frans zeg maar, waar het met de standaard nog wel eens wat minder gesteld was. 

Wielren vakantie corsica

Goedkoop is het eiland niet, maar hier moet je gewoon geweest zijn als fietser! Je krijgt er een enorme schoonheid voor terug. Persoonlijk vind ik dit het mooiste fietseiland waar ik tot op heden geweest ben. Mallorca, Tenerife, Gran Canaria, Sardinië, Kreta, Lanzarote, Texel ;-) allen kunnen er niet aan tippen.

Wielren vakantie corsica

Wielren vakantie corsica

Onbezorgd toeren op Corsica?

Op de reispagina vind je de reis die Rick heeft ontwikkeld waarmee jij onbezorgd kunt genieten van een wielrenvakantie op Corsica. Zo kies je elke dag uit één van de drie routes met verschillende afstanden/hoogtemeters, staan we minimaal één keer per dag langs de route met ravitaillering, zijn er comfortabele hotels voor je geregeld met bijna allemaal een zwembad en meer... Bovendien kunnen wij het fietstransport voor je doen, zodat je daar geen omkijken naar hebt. Fiets je mee?

Racefietsreis Corsica >>