Livigno, een succesvolle sneeuwstage boordevol trainingen in de klassieke en skating techniek!

Bijna nergens in Europa lag langlaufsneeuw, maar in Livigno konden we weer op de loipes! Het was koud genoeg om de sneeuwcondities van de loipes optimaal te houden en uit te breiden en er viel tijdens de week zelfs een laagje verse sneeuw.

WinterIntro Livigno

 

Dat laagje gaf ons volop mogelijkheden om de hele week intensief te kunnen oefenen op de langlaufski’s, zowel in de skating als in klassieke techniek. En het was natuurlijk niet alleen oefenen, maar ook volop genieten van de natuur, de sneeuw, de gezelligheid en een geweldig hotel!

Zo beoefenden ruim 80 Lagelanders hun favoriete wintersport, terwijl de winter eigenlijk nog moest beginnen. Het was weer een mix van ervaren en minder ervaren langlaufers en er waren ook weer echte beginners mee. Er waren zelfs 2 grote groene groepen skating. Halverwege de week werd met behulp van videoanalyses ieders techniek geanalyseerd en werden de tips voor iedereen gefinetuned om vorderingen te maken. Deelname aan een snowshoetocht maakte de sneeuwstage compleet. De week werd afgesloten met de Vasgambeda met een keuze uit twee afstanden (10 en 21 km) in de klassieke of skating techniek of een combinatie daarvan (skiathlon). Er werd een heus klassement opgemaakt inclusief prijsuitreiking. Daar waar beginners bij de eerste les(sen) wat onwennig op de ski’s stonden, zo vielen er ook een paar in de prijzen van de Vagambeda aan het einde van de week. Laat de rest van het langlaufseizoen maar komen!

Dit zeiden de deelnemers over deze reis

"De perfecte combinatie: Langlaufen, Livigno, Vasa Sport!"

"Ik langlauf 20 jaar, maar heb nooit geweten, dat er zo veel technische aspecten aan zitten"

"Beter Vasa dan FIFA"

"Er gaat een wereld voor me open; ik wist niet dat er zulke leuke buitensporten waren"

"Ik voel me net een Bambi" (beginner skating techniek les 1)

"Ik voel me geen Bambi meer!" (beginner skating techniek les 2) 


Bekijk de foto's en aftermovie

Winterintro Livigno

Winterintro Livigno

Winterintro Livigno

Winterintro Livigno

Winterintro Livigno

Bekijk de rest van de foto's in het Facebook album

Wil je ook mee met Winterintro Livigno?

Bekijk data en klik door voor de informatie en prijzen.

Winterintro Livigno
of bekijk alle winterreizen 

Italië
ITA
Reis voorbij

Winterintro Livigno

Begin de winter optimaal met deze sneeuwstage in Livigno. Een week boordevol trainingen in de klassieke en/of skating techniek.

26-11-2022 t/m 03-12-2022

Niveaugroepen:        

Bekijken

vanaf
€894