We stonden te popelen voor WinterIntro Livigno!

De vooruitzichten waren veelbelovend: verse sneeuw, veel kilometers aan loipe, een heerlijk Italiaans hotel, een groot team van enthousiaste begeleiders en een veelzijdig programma. Na een voor de meesten lange sneeuwpauze door de afgelopen coronawinter stond iedereen dan ook te popelen om de latten onder te binden en er een prachtige week van te maken. En dat werd het ook!

WinterIntro Livigno


Voorskiën en de eerste les 

Na een korte vertraging op de Forcolapas door een lawine over de weg, was iedereen ’s avonds gearriveerd en luisterde aandachtig naar de openingsbriefing van Sidney. Hierin werd de begeleiding voorgesteld, het programma voorgelegd en de verdere gang van zaken besproken. Daarna werden de huurmaterialen uitgedeeld zodat iedereen de volgende dag met de juiste spullen de sneeuw in kon.

Winterintro Livigno

Winterintro Livigno

Na het voorskiën werden de groepen ingedeeld en in de middag gingen we voor het eerst aan de slag met de eerste techniekles. ’s Avonds werd al snel duidelijk dat het een intensieve week zou worden want de vermoeidheid was al te voelen terwijl we nog maar 1 les hadden gehad…

Winterintro Livigno

Winterwonderland

Maandagochtend deden we de gordijnen open en we werden gelijk vrolijk. In de verte zagen we de loipentrekker rijden, een blauwe lucht, krakende sneeuw op het balkon en een temperatuurmeter die -5 aangaf. Na een uitgebreid ontbijt maakten we ons klaar voor de eerste warming-up onder de bezielende leiding van Anna en Machiel. De spirit zat er gelijk in en we gingen met de 2e les aan de slag. In de middag wisselden we van skating naar klassiek en ook daar werd weer veel geleerd en de puntjes op de i gezet. Tenzij die i er nog niet stond;-)

Winterintro Livigno

Winterintro Livigno

Het mooie van deze week is ook dat iedereen op zijn of haar niveau aan de slag kan en dingen kan leren en verbeteren. Als je jezelf dan ook terugziet bij de videoanalyse zie je precies wat goed gaat en wat nog verbeterd kan worden. Heel erg leerzaam en fijn om het dan ook bij de volgende les weer in de praktijk te kunnen brengen en te oefenen.

Winterintro Livigno

Skating en telemark 

De dinsdagochtend stond een skatingles op het programma en in de namiddag kon je van een vrije middag genieten of aan de telemarkles deelnemen. Maar liefst 13 enthousiastelingen stonden diezelfde middag op door Vasa Sport geregeld telemarkmateriaal op een prachtige skipiste. Van beginner tot vergevorderd kreeg hier les en al snel zag je de verbetering en vooruitgang. 

Winterintro Livigno

Winterintro Livigno

Brede glimlachen werden afgewisseld met humeurige gezichten omdat het soms niet altijd ging zoals je het zou willen. Na 2 uur oefenen en diep door de knieën gaan was de energie bij de meesten wel op. Maar iedereen is helemaal van boven naar beneden gekomen, wat voor een voldane en vrolijke stemming zorgde. ’s Avonds werden aan tafel onder een goed glas wijn de grootste verhalen verteld, filmpjes bekeken en de ervaringen uitgewisseld. Wat een heerlijke dag!

Winterintro Livigno

Winterintro Livigno

Videoanalyse en snowshoetocht

Woensdagochtend bonden we de klassieke ski’s weer onder en ook toen was het prachtig zonnig en stralend weer, wat een genot! We namen video’s op die we ’s avonds weer bekeken bij de videoanalyse.

Winterintro Livigno

Winterintro Livigno

In de middag stond er een snowshoetocht op het programma en dat was een groot succes. Een winters landschap - in the middle of nowhere - en echte sneeuwbeleving zorgden voor fantastische plaatjes.

Winterintro Livigno

Winterintro Livigno

Culinaire hoogstandjes en een fijne tocht 

Donderdagochtend, na wederom ons buikje goed gevuld te hebben met Italiaanse lekkernijen en cappuccino, maakten we ons klaar voor de tocht. De skating groep vertrok een kwartiertje voor de klassieke groep. We maakten een prachtige tocht over het parcours waar ook de afsluitende Sgambeda marathon overheen zou gaan. Zo konden we al zien wat ons zaterdag te wachten zou staan en onderweg oefenden we nog verschillende technieken.

Winterintro Livigno

Winterintro Livigno

Winterintro Livigno

Moe maar voldaan kwamen we terug bij het hotel voor een welverdiende lunch met aan het eind het geweldige toetjesbuffet. In de namiddag maakten we video-opnames die we aansluitend gingen bekijken en analyseren. Met deze informatie konden we de volgende (afsluitende) les nog aan de slag om de puntjes op de i, die er inmiddels wel stond, te zetten.

Winterintro Livigno

Winterintro Livigno

Voorbereiden op de Sgambeda en terugreis

Vrijdagmiddag waren de meesten van ons in het waxhok te vinden om de ski's te prepareren met de juiste wax voor zaterdag. “Wat doe jij erop? Doe jij een ril erin? Hoeveel lagen heb jij gedaan? Mag ik dat speciale spulletje van je lenen?”. Al dat soort kreten hoorde je veelvuldig en was een teken dat de voorbereiding voor zaterdag begonnen was. Inmiddels waren ook de startnummers gehaald en kon de mentale voorbereiding beginnen. Diegenen die niet aan de Sgambeda meededen bereidden zich ook voor maar dan op de terugreis door het inpakken van de spullen en het alvast deels inladen van de auto.

Winterintro Livigno

Winterintro Livigno

Afsluiting

Vrijdagavond was de laatste avond samen en dat was erg gezellig. Er werd teruggeblikt op de week. Wat we allemaal gedaan en geleerd hebben, de deelnemers en de begeleiders werden bedankt, het hotelpersoneel werd naar voren geroepen en met een waardevolle pizzadoos onder leiding van de Italiaans welbespraakte Bart bedankt. En er werd vooruitgekeken naar een volgend langlaufavontuur.

Winterintro Livigno

Winterintro Livigno

Winterintro Livigno

Winterintro Livigno

​​​​Winterintro Livigno

​​​​Winterintro Livigno

Noemenswaardig was ook de toespraak die Nils hield aan Sidney en die hem met een prachtig Sinterklaasverhaal een kleurrijk cadeau overhandigde. Jammer dat we de “hulk” in zijn groene Roleto pak niet bij de wedstrijd hebben gezien, maar gelukkig hebben we de foto’s nog;-)

Winterintro Livigno

Het Vasa Team bedankt iedereen voor zijn enthousiasme, inzet, omgang en naleving van de coronaregels en natuurlijk voor een prachtige winterweek met veel plezier. We hebben laten zien dat het ook in deze moeilijke tijd kan! We zien jullie graag terug bij een volgend winteravontuur!

Winterintro Livigno

Nicole, Froutje, Tosca, Anna, Matti, Ruben, Machiel, Sidney en Rick
 

Wil je ook mee met Winterintro Livigno?

Doe dan hier een vooraanmelding want dit jaar zat deze reis al heel snel vol! Ga naar de reispagina voor meer informatie, data en prijzen.

Winterintro Livigno

Italië
ITA

Winterintro Livigno 2021

Begin de winter optimaal met deze sneeuwstage in Livigno. Een week boordevol trainingen in de klassieke en/of skating techniek.

27-11-2021 t/m 04-12-2021

Niveaugroepen:        

Bekijken

vanaf
€794