Topprestaties op de Vasaloppet

"Toppers, kanjers, winnaars, helden!" Superlatieven te over om de Vasaloppet deelnemers te typeren. En het is terecht want het 100-jarig bestaan van de Vasaloppet werd gevierd met prachtige prestaties. Lees en bekijk hoe de Vasa Challengers het er hebben afgebracht.

Vasaloppet


Langlauftrainingen, verkenning en genieten van fika

63 Nederlanders trokken naar Zweden voor de laatste langlauftrainingen. Het grote doel was de 90km op zondag maar om daar te komen werd er nog flink aan de techniek gewerkt. En het parcours werd verkend in 3 etappes. Vrijdag volgde nog een een puntjes op de i training met als afsluiter een fika (koffie met cake momentje) in de Zweedse zon. Check de video hieronder voor de beelden.

Wat een succes op de Vasaloppet!

Nooit eerder presteerde de Vasa Challengers zo goed. Ruim 90% haalde binnen de tijdslimiet de finish. Dat is een stuk meer dan de Nederlanders die niet het Vasaloppet traject hadden gevolgd. Daar haalde maar 55% de finish.
En wie het niet haalde kwam ook verder. Iedereen van onze groep bereikte minimaal Hökberg en legde 60km af, dat is nog steeds meer dan een marathon.
Sowieso heeft iedereen het hele parcours gedaan tijdens de verkenningsdagen. Dus allemaal helden!

En dan waren er ook nog de helden op de NattVasan

Ook zij deden 90 kilometer maar dan in de nacht. In het donker langlaufden zij hetzelfde parcours, solo of in een team. Onder de Vasa deelnemers waren de Lowlandladies. Jacomina en Esther schreven verschillende blogs over hun belevenissen tijdens de race en in de voorbereiding.

Lees hier de blogs over de NattVasan

Vasaloppet

Speciale vermelding voor de The Legend en de eerste van

Zo mogen we Machiel Ittmann zo langzamerhand wel noemen. Hij deed voor de 12e keer mee aan de Vasaloppet en was de snelste van de groep. Zijn tijd? 4:44:56, de snelste tijd ooit voor hem. En dat voor een 50+er! Daarom krijgt hij van ons de bijnaam, The Legend.

Vasaloppet

Ook een speciale vermelding voor:

  • Snelste Nederlandse man: Björn Haring (4:19:45)
  • Snelste Nederlandse vrouw: Tosca de Wit (6:01:39)
  • Snelste Deloitte-deelnemer: Arjen Martens (05:35:04)
  • Snelste Bas van de Goor Challenger: Eline Begeman (10:23:20)
  • Snelste individuele deelnemer: Johan Boonstra (07:52:23)
  • Langst genoten van de 90km: Marc Robijns (12:11:01)

Maar zoals gezegd is iedereen die de Vasaloppet volbrengt een held. En hoe langer je over doet hoe meer je waar voor je geld krijgt ;-)

Bekijk alle uitslagen van de Nederlanders op de website van de Vasaloppet.

Vasaloppet

Vasaloppet

Vasaloppet

Vasaloppet

Vasaloppet

Vasaloppet

Bedankt!

Na 1 of 2 jaar voorbereiding kwam in Zweden een einde aan de Vasa Challenge. Het was voor de meeste een enorme uitdaging om van nul of weinig langlaufervaring toe te werken naar 90km langlaufen. Alle trainingskilometers op de rolski's, het techniekweekend, de eigen trainingen en de slottrainingen in Zweden betaalden zich uit op de eerste zondag van maart, op de Vasaloppet. Het was extra doorzetten met de covid-pandemie maar jullie deden het!

Alle individuele deelnemers, alle deelnemers van Deloitte en van de Bas van de Goor Foundation bedankt voor jullie deelname. Het was een genot om jullie in te wijden in de langlaufsport en lachend aan de finish te zien. We zien jullie graag terug in Zweden of op één van de andere langlaufactiviteiten. En we hopen dat jullie nog lang terug kijken op jullie prestatie.

Hejdo,

Team Vasa Challenge

Vasaloppet

Ook interesse in de Vasa Challenge?

Meld je aan voor de gratis Kickoff op 15 april. Machiel en Marco praten je dan bij over de Vasaloppet en de voorbereidingen.

Vasaloppet kickoff

Nederland
NED

Vasaloppet kick-off

De Vasaloppet moet je als langlaufer gedaan hebben. Hoe je deze marathon volbrengt en wat er allemaal bij komt kijken vertellen we je op de kick-off.

15-04-2022
Bekijken

vanaf
€0