Het laatste Oberhof weekend van dit seizoen

Het laatste Oberhof weekend van dit seizoen is alweer een feit. Afgetrapt met een briefing werd het huurmateriaal uitgedeeld en reden we naar Grenzadler voor de eerste training waar Oberhof zijn ware gezicht liet zien…

Skatingcursus Thüringen


Donderdag

In de potdichte mist werden de eerste glij bewegingen in de sneeuw gemaakt. Omdat balans op de ski’s hebben en houden een belangrijke basis is voor het langlaufen, werd hier in alle groepen aandacht aan besteed met verschillende oefeningen. Na twee uur oefenen keerden we voldaan terug naar het hotel.

Skatingcursus Thüringen

Skatingcursus Thüringen

Skatingcursus Thüringen

Vrijdag

Na de mist van gisteren werden we vanochtend verrast door een laag vers gevallen sneeuw! Na het ontbijt stond iedereen dan ook te popelen om de sneeuw in te mogen. Na de warming up werden de ski’s behendig onder geklikt en kon de les beginnen.

Skatingcursus Thüringen

In de middag wisselden de instructeurs van groep met het idee dat je van verschillende instructeurs optimaal kan leren. Er was weer sprake van echt Oberhofwetter. De regendruppels bij vertrek transformeerden onderweg naar Grenzadler tot sneeuwvlokken die vervolgens door een straffe wind op de loipes aanvoelden als ijsregen.

Skatingcursus Thüringen

Het zachte laagje verse sneeuw bovenop de nieuwe sneeuw van vannacht maakte de loipes ideaal voor het oefenen. Moe, met enigszins tegenstribbelende spieren van de inspanning van vandaag, stapten we aan het eind van de middag weer van de loipe af. In de avond kon iedereen ergens gaan eten en zich opladen voor de volgende dag met les nummer vier.

Skatingcursus Thüringen

Zaterdag 

Na de mist, regendruppels, sneeuw en harde wind van de vorige dagen, was het vanochtend strak blauw met een stralende zon. Iedereen had na het ontbijt weer zin om de ski’s weer aan te klikken. Tijdens de les werden er door de instructeurs filmpjes gemaakt die in de middag in de groepen geanalyseerd konden worden. Ook werden er meters gemaakt tijdens de rest van de les waarbij je duidelijk kon zien hoeveel iedereen al geleerd had deze dagen. Dat was ook te zien tijdens de analyse van de filmpjes.

Skatingcursus Thüringen

’s Middags was er een waxinstructie. Iedereen kon daardoor zijn eigen ski’s waxen om de volgende dag lekker te kunnen blijven glijden. Een deel van de middag was vrij te besteden en met dit prachtige zonnige weer kozen de meesten voor een kort tochtje op de ski’s. We aten gezamenlijk in het restaurant van het hotel en aansluitend was alweer de laatste briefing met informatie over de tocht van zondag en praktische zaken.

Skatingcursus Thüringen

Zondag

Alweer zagen we een blauwe lucht en de zon bij het opstaan. Na het ontbijt vertrokken we naar het beginpunt van de tocht. Daar werden de ski’s onder geklikt en konden we van start. We zouden de groepjes indelen bovenaan een eerste klim. Meerdere deelnemers zagen op tegen deze eerste klim maar desondanks langlaufte iedereen behendig naar boven. Even bijkomen en vervolgens verder onder begeleiding van één van de instructeurs.

Skatingcursus Thüringen

Skatingcursus Thüringen

Wat was dat heerlijk op de loipes met het mooie zonnige weer! Ook bleef iedereen enthousiast langlaufen en technisch oefenen. Rond 13.00 uur was iedereen weer terug in het hotel, werd het huurmateriaal ingeleverd en kon er worden omgekleed waarna iedereen na dit intensieve weekend weer huiswaarts keerde.

Skatingcursus Thüringen

Wil je ook mee met skatingcursus Thüringen?

Ga naar de reispagina voor meer informatie, data en prijzen.

Skatingcursus Thüringen

Duitsland
GER

Skatingcursus Thüringen

Ben je gefascineerd door skaten in de sneeuw? Dan is deze reis echt iets voor jou! Met deze cursus schaats jij straks soepel de berg op en af.

19-01-2023 t/m 22-01-2023

Niveaugroepen:    

Bekijken

vanaf
€378