Skatingcursus Thüringen

4-daagse langlaufreis skating met instructie en tochten

Ben je gefascineerd door skaten in de sneeuw? Dan is deze reis echt iets voor jou! Met deze cursus schaats jij straks soepel de berg op en af.
Gedurende 4 dagen krijg je instructielessen van onze bekwame Vasa Sport instructeurs en maak je aan het eind een schitterende tocht. Deze reis is geschikt voor zowel echte beginners als voor skaters, die hun techniek willen verbeteren.

Deze reis is (nog) niet te boeken. Heb je interesse? Dan kun je je vrijblijvend vooraanmelden voor volgend jaar via dit formulier. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.

Reisdatum:

07-02-2019 t/m 10-02-2019

Maximaal aantal deelnemers:

25

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
Groep Niveau
Groen Beginner
Blauw Gevorderd -
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Klassiek
Skating

Reisbeschrijving

Skaten in de sneeuw is veel lastiger dan je denkt. Alleen met goede tips leer je wat je moet doen om op skating-ski’s te kunnen klimmen, dalen en vlakke stukken te overbruggen. Bijvoorbeeld, wat doe je wanneer met je stokken? De perfect geprepareerde skatingloipes in het bosrijke Thüringer Wald vormen het juiste decor en de bekwame Vasa Sport instructeurs doen samen met jou de rest!

Tijdens dit lange weekend krijg je 4 skatinglessen en maak je een langere tocht onder begeleiding van de leraar. We besteden ook aandacht aan de skipreparatie, laten met een videoinstructie zien hoe het echt moet en gebruiken de video ook om jouw techniek te analyseren en te verbeteren.

Wat ben ik blij dat ik meteen met Vasa Sport op stap ben gegaan en niet zelf ben gaan aanrommelen!

Tijdens deze reis verblijf je in het centrum van Oberhof. Oberhof ligt op ruim 800 meter hoogte in het Thüringer Wald, het sneeuwzekerste dichtbij-langlaufgebied. Vanaf het hotel is het 10 minuten lopen naar de loipes, maar we rijden ook wel met de auto's naar de perfecte oefenlocaties van de Suhler Ausspanne (10 minuten met de auto) en de Grenzadler bij het biatlonstadion (5 minuten). Mocht er toch te weinig natuursneeuw zijn dan kunnen we altijd nog in de langlaufhal terecht.

Pluspunten

 • Heerlijk lang sneeuwweekend dichtbij huis (5 uur vanaf Utrecht)
 • Leren skaten of je skatetechniek verbeteren tijdens een intensief programma
 • Geniet van de aparte Oost-Duitse wintersportsfeer
 • 100% sneeuwzekerheid door kunstsneeuwloipes en sneeuwhal
 • Les van de Nederlands kampioenen

Expert over deze reis!

Skaten op de sneeuw is heel anders dan schaatsen op ijs! Maar als je het eenmaal kunt is het fantastisch!

Sidney Teeling
Langlauftrainer
Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Boeken gaat heel simpel en in 7 eenvoudige stappen. De basis is het programma en daarna kies je uit de opties: materiaal, extra's en verblijf.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.

Reisprogramma

Donderdag: aankomst en eerste skatinglessen

Op donderdag wordt iedereen om 12:00 uur in het hotel verwacht. Na het betrekken van de kamers, geeft de Vasa-crew je een briefing waarbij je informatie krijgt over de komende dagen, maar natuurlijk vooral de eerste dag. Daarna worden de huurmaterialen uitgedeeld en gaan we aan de gang met de eerste lessen in de sneeuw. Daarbij worden de groepen op niveau ingedeeld. Na het gezamenlijke avondeten worden tijdens de videoinstructie de verschillende technieken uitgelegd.

Vrijdag: trainingen en waxinstructie

Vandaag hebben we de hele dag de tijd om te oefenen. We hebben zowel 's ochtends als 's middags een les. We oefenen vandaag in een ander gebied dan gisteren. Voor het eten leer je hoe de ski's geprepareerd moeten worden. Een leuk restaurantje voor het diner mag je vanaovnd zelf uitzoeken.

Zaterdag: training, videoanalyse en een mooie tocht

Het wordt al wat met skaten in de sneeuw en vanochtend bij de vierde les worden de puntjes op de i gezet. De instructeur neemt van iedereen ook videobeelden op. ‘s Middags maken we een mooie tocht. Voor diegenen die de techniek onder de knie hebben is ook deelname aan de Rennsteiglauf 15 km skating mogelijk. Vandaag eten we weer gezamenlijk in het hotel en na het eten bekijken we de opgenomen videobeelden. Wat is dat leerzaam!

Zondag: een dag om zelf in te vullen

De vorige dagen hebben we veel gewerkt aan de skating technieken. Vandaag heb je geen les meer en kun je zelf bepalen wat je doet. Je kunt zelf een tocht maken, maar ook gaan kijken naar de Rennsteiglauf 30 km klassiek, die tevens geldt als Nederlands kampioenschap marathon. Daarna is het voorbij met de pret. Moe en voldaan rijden we terug naar huis! Snel nieuwe plannen maken om weer te kunnen skaten in de sneeuw!

Let op bij het boeken: deze reis wordt gecombineerd met het Marathonweekend (cl) met Rennsteiglauf. Bij het programma kun je aangeven voor welke reis je inschrijft!

Sneeuwtoestand

Deze reis gaat ongeacht de sneeuwtoestand door. Dus ook als er onverhoopt geen of weinig sneeuw zou liggen in het Thüringerwald. Het kan zijn dat we dan (een deel van) het programma in de sneeuwhal afwerken of op kunstskipistes. De extra kosten voor entree van de sneeuwhal of skilift zijn dan voor rekening van de deelnemer.

Accommodatie

We hebben bij Hotel zum Gründle goede groepsprijzen kunnen bedingen. Hotel zum Gründle ligt in het centrum van Oberhof met voldoende parkeergelegenheid bij het hotel. Je krijgt er een uitgebreid ontbijtbuffet. Op vrijdag- en zaterdagavond is er een 3 gangen diner op aangepaste tijden. In verband met de openingstijden van de hal kan er pas laat worden gedineerd.
Er zijn in het hotel 1-, 2- en 3- persoonskamers, allen met TV en douche/toilet. In het hotel hebben we alle faciliteiten die we nodig hebben, waaronder een grote waxkelder en ruimtes voor videoinstructies en videoanalyses. Er is ook een sauna waar tegen betaling gebruik van kan worden gemaakt. Er is gratis WIFI beschikbaar

Het hotel ligt vlakbij de winkelstraat en de supermarkt is op 5 minuten loopafstand. De Therme van Oberhof met zwembad en sauna ligt direct achter het hotel.

Wie zelf accommodatie regelt, moet er voor zorgen tijdig bij de info-briefings te zijn.

Reis informatie & downloads

Prijzen

Let op: dit zijn de prijzen van vorig seizoen. De actuele prijzen volgen binnenkort.

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 297,- per persoon

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Skatingcursus Thüringen € 150

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met instructies, trainingen en tochten
 • Videoinstructie, video-opnames en analyses
 • Waxinstructie
 • Professionele Nederlandse reisbegeleiding
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop
 • En een heerlijk lang weekend om op terug te kijken


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar Oberhof
 • Verblijf, vervoer, materiaal en extra's (zie onder)
 • Eventuele entree Sneeuwhal bij te weinig natuursneeuw
 • Boekingskosten €10 per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Verblijf

Hotel Zum Gründle per persoon    
1-persoonskamer of 2-persoonskamer alleengebruik € 177
2-persoonskamer € 147
3-persoonskamer € 147

Prijzen verblijf zijn inclusief 3 overnachtingen, 3 maal ontbijt, 2 maal avondeten, toeristenbelasting, gebruik van waxruimte en bemiddelingskosten. Drankjes zijn exclusief. Meer info bij boeken.

Extra's

Verlenging vooraf
Het is mogelijk om een dag eerder aan te reizen en een overnachting met ontbijt vooraf te boeken.
Prijzen en opties vind je bij het boeken
Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
Bij boeken kun je via ons een annuleringsverzekering afsluiten (7,5% van de reissom)

Materiaal

Huuropties bij deze reis per optie of pers.
Huur set skating € 61
Vasa Sport neemt de gehuurde spullen mee naar Oberhof  

Deze reis is (nog) niet te boeken. Heb je interesse? Dan kun je je vrijblijvend vooraanmelden voor volgend jaar via dit formulier. Dan laten we je weten als de reis te boeken is en kun je dit met voorrang doen.