Meer dan genoeg sneeuw tijdens langlauftrekking Engadin

Dat was nog eens een bericht in deze sneeuwarme winter: te veel sneeuw in het Engadin! De combinatie van niet geheel bevroren meren en het dikke pak sneeuw zorgde er voor dat voor het eerst sinds mensenheugenis Maloja niet op langlaufski’s bereikt kon worden en de start van de beroemde Engadiner Marathon dus ook voor het eerst verplaatst moest worden. 

Engadin


En of er nog niet genoeg sneeuw was gevallen viel er op de dag van de marathon en tevens aanreisdag van deze reis nog een dik pak bij! De marathon werd daarmee onder meer voor reisleider Sidney en reisdeelnemer Michel een heroïsche tocht. Voor de langlauftrekking kon het niet mooier: het was elke dag weer langlaufen in winterwonderland. De deelnemers genoten met volle teugen van de lessen, tochten, knusse Engadiner stadjes en dorpen, fijne hotels en culinaire hoogstandjes in dit gebied met veel Italiaanse invloeden. Het kost allemaal wel wat in Zwitserland, maar daar krijg je dan ook heel veel voor terug, waaronder het dikke pak sneeuw!

Dit zeiden de deelnemers over deze reis

"Eindelijk weer echt winter, wat een pak sneeuw!"

"Wat een geweldig langlaufgebied is dit, met die prachtige zijdalen en heerlijke uitzichten!"

"De formule van een Vasa langlauftrekking is echt geweldig: techniek bijschaven dan fijne tochten maken zo lang of kort als je maar wilt!"

"Het maakt niet uit met welk probleempje je komt: Helene en Sidney staan klaar om het op te lossen! "

Review

Bekijk de foto's

Engadin

Engadin

Engadin

Engadin

Bekijk meer foto's in het Facebook album
 

Deelnemer Paul Kelbing heeft deze video gemaakt.

Wil je ook mee naar Engadin?

Geef je interesse door als je hier in 2024 ook wil langlaufen. Dan ontvang je de nieuwe datum als die bekend is.

Langlauftrekking Engadin