Gids John vertelt over de avonturen van de verkenning voor Vuelta Sierra Nevada 2020

Met drie man sterk zijn Rick, John en Sidney op verkenning geweest. Benieuwd hoe de verkenning was en meer weten over deze bestemming en trails? John vertelt het je en heeft een videoboodschap voor je.

mtb-reis-vakantie-sierra-nevada-routes


Buenas dias mountainbikers, 

De Sierra Nevada in Spanje is sinds de jaren zestig populair voor opnames van het “spaghetti western” filmgenre. 
Minder bekend is, dat je in deze streek SUPER kan MTB’en. Het is een prachtig, ruig terrein om je MTB conditie en skills op de proef te stellen. Helemaal wanneer Nederland in het koude en regenachtige seizoen verkeert, want dan is de zongarantie in dit deel van Zuid Spanje zo goed als 90 tot 100%.

mtb-reis-vakantie-sierra-nevada-routes

Dit jaar mag ik met de veteranen Vasa Sport verkenners, Sidney en Rick, mee om uitdagende trails te vinden, die Vasa Sport waardig zijn. Na één week op pad met deze twee levensgenieters kan ik melden dat ik moe ben. Moe en voldaan. Wij hebben heel veel kilometers, hoogtemeters en daalmeters gereden. We hebben heerlijke flow-trails, spannende passages en thrill-seeker afdalingen gevonden, gereden en opgeslagen. Met als hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, de klim (en afdaling) van de Pico Veleta (3396hm). Wij hebben prachtig weer gehad, waardoor de uitzichten waanzinnig mooi waren.

​​mtb-reis-vakantie-sierra-nevada-routes

De opties voor overnachtingen waren reeds door Sidney uitgezocht, maar we moesten natuurlijk nog even controleren of deze aan de verwachting voldeden.

mtb-reis-vakantie-sierra-nevada-routes

Na al onze verkennings- en onderzoekwerkzaamheden is het nu aan Sidney om van alle mooie gevonden paden en trails een TOP Vasa Sport weekreis te creëren.

Onder ons is de stemming unaniem. Het was voor ons een fantastische week en het wordt een fantastische weekreis voor de deelnemers die het geluk hebben deze reis in 2020 te kunnen doen. Er zitten zeker een aantal zeer aangename verassingen in.

Saludos mountainbikers.
cu in the mountains,
John “Don Juan”
Vasa Sport gids


In 2020 in de Sierra Nevada fietsen?

Ga naar de reispagina voor meer informatie en data.

Vuelta Sierra Nevada 2020 >>