Goed voorbereid op je MTB weekreis: dat fietst wel zo lekker!

Met een goede voorbereiding geniet je optimaal van je MTB-vakantie. Hoe zorg je dat je in conditie bent voor de afstanden en de hoogtemeters? Hoe check je de conditie van je MTB? Onze reisbegeleiders en trainers helpen je graag verder met handige tips, informatie en linkjes. Doe je mee met een fietsreis in de corona-tijd? Ontdek hier hoe we het doen en hoe jij je goed voorbereid.

1. Trainen
2. Materiaal
3. Voeding
4. GPS
5. Paklijst

Heb je een specifieke vraag over trainen, materiaal of voeding? Pak de telefoon en bel ons op 0343 562800. Of stuur een e-mail naar reizen@vasasport.nl.

1. Trainen

mtb reis transalp trainen schema voorbereiden


Met dit trainingsschema bouw je snel je conditie op!

Onze trainer, en reisbegeleider, Machiel Ittmann heeft speciaal voor deelnemers aan onze MTB weekreizen een algemeen trainingsschema ontwikkeld. Kies afhankelijk van je basisconditie voor een voorbereidingsperiode van 6 of 10 weken. Daarmee weet je zeker dat je straks conditioneel in staat bent meerdere dagen achter elkaar in de bergen te fietsen. 

Trainingsschema (PDF) >>


Verbeter je skills in één dag met een MTB-clinic

Onze gidsen zijn tevens instructeurs en ervaren MTB'ers in de bergen. De vaardigheden, die je nodig hebt in de bergen, hebben zij als geen ander onder de knie. Ze helpen jou graag met het meester worden over deze skills, zodat je straks zonder angst en mét plezier over de trails crosst.

MTB en eMTB clinics >>


Extra trainingsprikkel: krachtoefeningen voor fietsers!

Met krachttraining verbeter je jouw fietsprestaties en verklein je de kans op blessures. We hebben een aantal oefeningen voor je op een rijtje gezet, zodat je in de sportschool niet hopeloos om je heen hoeft te kijken.

Lees meer >>


Speciaal voor jou geselecteerd: uitdagende MTB-routes in Nederland

Naast duurtraining is het rijden van technische parcoursen in Nederland een goede voorbereiding. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet en geven je nog een aantal tips.

Lees meer >>


5 redenen waarom een MTB-weekend een uitstekende voorbereiding is

Je training krijgt een enorme boost, je weet gelijk of je materiaal in orde is voor het ‘grote werk’, en zo zijn er nog meer redenen waarom een MTB-weekend een uitstekende voorbereiding op je weekreis is.

Lees meer >>


Specifieke vragen over trainen?

Bel ons op 0343 562800 of stuur een mail naar onze expert op het gebied van trainen: machiel@vasasport.nl

reisleider-gids-machiel
 

2. Materiaal

mtb materiaal paklijst


De mountainbike

Is mijn fiets klaar voor de bergen? Zijn mijn banden geschikt? Welk verzet heb ik nodig? Alles over het materiaal vind je in de materiaalinformatie.

Materiaal >>


3 tips voor als je niet op de blaren wil zitten

Machiel Ittmann heeft dé oplossing voor het probleem dat veel voorkomt als je langdurig in het zadel zit. Het is een zeer vervelend probleem, maar met deze tips heb je het zo opgelost en zit je voortaan een stuk fijner op je fiets.

Lees meer >>


Hiermee houd je je ketting soepel draaiende

Eén van de belangrijkste onderdelen van je fiets is de ketting en daarom is het erg belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Doe je dat niet, dan slijt deze sneller en schakelt het niet prettig, waardoor je niet lekker fietst. Onderhoud daarom je ketting met Squirt lube, zodat hij soepel blijft draaien. Machiel Ittmann legt uit waarom dit middel zo goed werkt en hoe je het gebruikt.

Lees meer (Vasa Shop) >>


Met de 'kip' begin je elke fietsdag met droge schoenen

Als je er een hekel aan hebt om weer in je natte fietsschoenen te stappen, dan is de 'kip' dé oplossing. Machiel vertelt je waarom deze schoendroger zo wordt genoemd en wat die nou precies doet.

Lees meer >>


Specifieke vragen over materiaal?

Bel ons op 0343 562800 of stuur een mail naar onze expert op het gebied van materiaal: machiel@vasasport.nl.

reisleider-gids-machiel

 

3. Voeding

sportvoeding-mtb-reis-vakatie

Sportvoeding tijdens je reis

Bijna iedereen gebruikt het tegenwoordig. Zeker tijdens een reis is sportvoeding eigenlijk onmisbaar geworden. Maar wat gebruik je eigenlijk allemaal tijdens een reis? En hoeveel? Wat heb ik nodig? Onze gidsen Rob, Jacomina, Machiel en Marianne vertellen wat zij meenemen en gebruiken tijdens een reis. Ze geven ook handige tips waar je zeker wat aan gaat hebben.

Lees meer >>


Specifieke vragen over voeding?

Bel ons op 0343 562800 of stuur een mail naar onze expert op het gebied van voeding: jacomina@vasasport.nl.

reisleider-gids-jacomina


4. GPS

gps-ontvanger-transalp

Deze GPS ontvangers zijn het meest geschikt voor navigatie op de fiets

Is jouw GPS geschikt voor navigatie op de fiets? Of ben je van plan er één aan te schaffen? Dan zijn er een aantal elementen waar je goed op moet letten.

Lees meer >>

 

Workshop fietsen met GPS op de Vasa fietsreizen

Ga je dit jaar met Vasa Sport mee op een GPS mountainbike-, gravel- of racefietsreis? Dan is het belangrijk dat je goed met een GPS overweg kan. Tijdens deze cursus leer je alles over de GPS ontvanger en ga je direct aan de slag tijdens een fietstocht.

Lees meer >>


Specifieke vragen over GPS?

Bel ons op 0343 562800 of stuur een mail naar onze expert op het gebied van GPS: sidney@vasasport.nl.

reisleider-gids-sidney


5. Paklijst

mtb-reis-transalp-vakantie-paklijst

Paklijst

Wat moet ik meenemen qua kleding? Wat neem ik mee in mijn dagrugzak? Wat is handig om mee te nemen qua reservemateriaal en gereedschap? Je vindt het allemaal in de paklijst.

Paklijst (PDF) >>


Specifieke vragen over de paklijst?

Bel ons op 0343 562800 of stuur een mail naar reizen@vasasport.nl.