MTB-week Livigno

4 reden waarom dit de ideale reis is voor als je goed wilt (leren) mountainbiken op de mooiste trails in de Alpen.

mtb reis livigno


1.    Je verbetert je skills tijdens de technieklessen

mtb reis livigno

Om veilig en met plezier in de bergen te fietsen moet je over technische vaardigheden beschikken. Onze ervaren MTBinstructeur/gids Henk Hebly staat de hele week tot je beschikking om je deze vaardigheden te leren. 
Hij is al gids bij Vasa Sport sinds 2008, heeft de benodigde MTB-trainer diploma's en geeft wekelijks techniektrainingen op de prachtige trails tussen Harderwijk en Nunspeet. Meer dan genoeg ervaring dus om jou te begeleiden en beter te leren fietsen ;-).

Ik geniet ervan als ik mijn passie voor het fietsen kan overbrengen aan anderen. Helemaal als mijn instructies worden opgepikt, zodat de deelnemers meer ontspannen op hun fiets zitten. Meer ontspannen, zodat ze meer energie kunnen stoppen in de voorwaartse beweging. En zodat ze natuurlijk meer kunnen genieten van het moment! – Henk Hebly

Hieronder een leuke impressie van de manier waarop Henk zijn instructielessen geeft:

Meer weten over Henk en zijn manier van lesgeven? Lees meer >>

Het liefst zouden we alle technieken gelijk de eerste dag behandelen, want dan heb je er alle dagen wat aan. Maar we moeten het natuurlijk doseren. Zo komt op de eerste dag vooral de goede remtechniek aan de orde en staat dag twee in het teken van bochtenwerk. Na de instructiedagen, waarin we natuurlijk ook al korte tochten rijden, worden de tochten steeds langer en is er ook steeds aandacht voor de onderstaande vaardigheden:

De juiste lichaamshouding
Je leert wat de juiste lichaamshouding is bij welke situatie. Je leert dus welke houding je aan neemt bij het klimmen, dalen, nemen van hindernissen, bij steile drops etc.

Soepel bochten rijden
Van korte haarspeldbochten tot snelle kuipbochten en van los grind tot bochten met keien, wortel en dropp-off’s. Wat doe je met je armen? Wat doe je met je hoofd? Met je heupen, met je zwaartepunt, noem maar op… Je leert het allemaal.

Welke rem je wanneer en hoe gebruikt
Hierover lopen de meningen vaak ver uiteen. O.l.v. van Henk ga je zelf experimenten en ervaren!

De routes ‘lezen’
Je leert de juiste lijn te herkennen, kiezen en te rijden.

Het maken van een manual
Hoe maak je deze en wanneer pas je deze toe.

Het nemen van een steile drop
Denk je wel eens: "oei ik sla over de kop op die drop". Henk leert je hoe je dit voorkomt. Geen drop is je straks meer te steil.

Het managen van je energie
Op een (steile) klim wil je jezelf natuurlijk niet ‘opblazen’ en geparkeerd komen te staan. Je leert hoe je dit voorkomt door je energie goed te verdelen.

2.    Je past het geleerde direct toe

mtb reis livigno

Het geleerde pas je direct toe tijdens de schitterende tochten begeleid door gids Henk. Onderweg voorziet hij je van tips & tricks waardoor je direct beter gaat fietsen. Bovendien fiets je 6 dagen waardoor je alle vaardigheden ontzettend veel oefent. Je merkt dat je met sprongen vooruit gaat. Het fietsen wordt zoveel leuker!

3.    Livigno is de ideale MTB bestemming

mtb reis livigno

mtb reis livigno

Nergens anders vind je zo veel prachtige trails als in Livigno. Heel veel wandelpaden zijn tot natuurtrails omgetoverd. Op deze trails worden in de weg liggende stenen zelfs verwijderd om het fietsen makkelijker te maken. Naast deze natuurtrails zijn er in de Bikeparken Carosello en Mottolino ook veel mooie trails speciaal voor het biken aangelegd.

In Livigno verwijderen ze in de weg liggende stenen van de wandelpaden om ze beter fietsbaar te maken. Dat geloof je toch niet als je weet aan welke regeltjes je je als mountainbiker thuis moet houden? – Sidney Teeling

De vele natuurtrails, bikeparktrails en natuurlijk ook nog wel wat "schotterwegen" vormen samen een enorm net aan mountainbikepaden. Zo zijn er voor alle niveaus ongelofelijk veel MTB routes uit te zetten. Het maakt dus niet uit of je een beginnende of gevorderde mountainbiker bent, voor iedereen zijn er geschikte routes.

mtb reis livigno

Naast de vele verschillende routes voor verschillende niveaus zijn er nog veel meer redenen waarom Livigno zo fijn mountainbiken is. We hebben de 6 pluspunten op een rijtje gezet.

4.    Je kunt een rustdag inplannen

mtb reis livigno

En dat is in dit heerlijke hotel en in het belastingparadijsje Livigno met zijn vele winkeltjes ook geen straf. Twijfel je of een week fietsen in de Alpen aan kunt? Dan is de MTB-week Livigno dé kans om het uit te proberen. Omdat je de hele week in één standplaats verblijft kan je zelf bepalen wanneer en hoeveel rustdagen je neemt.

En neem je een rustdag, dan is het luxe 4-sterrenhotel met o.a. een binnenzwembad, sauna en een Turks stoombad heerlijk vertoeven ;-).

 

Voor meer reisinformatie, data en prijzen ga je naar de reispagina:

MTB-week Livigno >>