Waarom Livigno zo fijn mountainbiken is

Mountainbiken in Livigno, dat zou iedere mountainbike liefhebber minimaal één keer in zijn leven gedaan moeten hebben. We zetten 6 pluspunten van Livigno op een rijtje en je ontdekt dat je niet persé een ervaren Alpen MTB-er hoeft te zijn om mee te kunnen.

Waarom Livigno zo fijn mountainbiken is


1. Veel verschillende routes voor alle niveaus

Nergens anders vind je zo veel prachtige trails als in Livigno. Heel veel wandelpaden zijn tot natuurtrails omgetoverd. Zelfs in de wegliggende stenen worden verwijderd. Naast deze natuurtrails zijn er in de Bikeparken Carosello en Mottolino ook veel mooie trails gegraven.

MTB Vasa Sport

In Livigno verwijderen ze in de weg liggende stenen van de wandelpaden om ze beter fietsbaar te maken. Dat geloof je toch niet als je weet aan welke regeltjes je je als mountainbiker thuis moet houden? – Sidney Teeling

De vele natuurtrails, bikeparktrails en natuurlijk ook nog wel wat "schotterwegen" vormen samen een enorm net aan mountainbikepaden. Zo zijn er voor alle niveau's ongelofelijk veel mtb routes uit te zetten. Het maakt dus niet uit of je een beginnende of gevorderde mountainbiker bent, voor iedereen zijn er geschikte routes.
 

2. Leef je uit in een Bikepark

Als je een dosis adrenaline en plezier nodig hebt kan je je in het Mottolino bikepark helemaal uitleven op 13 verschillende trails met 3 verschillende niveaus. Ook vind je hier een zogeheten ‘jump area’ en een North Shore area.

mountainbiken livigno reis

Het Mottoline Bike Park is één van mijn favoriete plekken van de wereld om te mountainbiken. Perfecte trails voor beginners en profs gemixt met de ervaring van het echt Alpine gebergte is het beste wat je je voor kunt stellen. - Andi Wittmann, Testimonial Nine Knights MTB

Hieronder een filmpje van de 4.4 km lange ‘Take it easy’ trail die geschikt is voor beginners:

3. 'Downhillen' op de Flowtrails van de Carrosello

Als het Mottoline bikepark (met uitzondering van de "take it easy" trail) voor jou (nog) wat te veel van het goede is, kun je terecht op de flowtrails van de Carosello 3000. Hier is de laatste jaren een enorm net aan prachtige, voornamelijk dalende, trails gegraven. En het mooie is: ze zijn voor iedereen prima fietsbaar! Ook voor de gevorderden zijn ze nog uitdagend genoeg, dan rijd je gewoon wat sneller door de kombochten of rijd je niet om de jumps heen. 

MTB Vasa Sport

The new flow-trails are suitable for everyone, according to each person’s speed of descent and level of skill. A new style of track based on speed and pace, which ensures the safety required for beginners and families and the feeling of being on a roller coaster for expert bikers.

Check dit filmpje voor een impressie:

De start van de flowtrails zijn eenvoudig met liften te bereiken. Je energie kan je dus mooi in het afdalen stoppen om maximaal plezier te beleven.
 

4. Heerlijke Italiaanse keuken

Na een dag mountainbiken heb je wel een lekkere maaltijd verdiend. In Livigno ben je dan aan het goede adres. Je wordt verwend met heerlijke Italiaanse lekkernijen zoals pizza’s, pasta’s en ijs.

MTB Vasa Sport

5. Profiteer van het belastingvrije gebied

Livigno is een belastingvrij gebied binnen Italië. Hierdoor kan je o.a. brandstof, alcohol, chocolade, parfum en sportartikelen een stuk goedkoper inkopen.


6. Genieten van schitterende uitzichten

In Livigno geniet je tijdens het fietsen van prachtige uitzichten op onder andere:

  • De majestueuze Ortler
  • De gletschers van de Piz Palu en Piz Bernina
  • Het Lago di Livigno
  • Het Val Minor
  • En nog veel meer.... 

MTB Vasa Sport

MTB Vasa Sport

En weet je nu wat zo mooi is.....

Jij kan het mountainbiken in Livigno ervaren en alle vette trails rijden tijdens de MTB-week Livigno. Ook als je nog niet zoveel ervaring hebt.

Onze MTB instructeur Henk neemt je mee naar de mooiste trails en zorgt ervoor dat je hier soepel overheen rijdt. Hij geeft je tips en tricks en leert alle skills die je nodig hebt. Ideaal dus als je wilt ontdekken of het rijden in de Alpen iets voor jou is.

mountainbiken livigno

En wil je in de week een rustdag nemen omdat je vermoeid bent of wil je gewoon een dagje heerlijk relaxen? Dat kan. Je verblijft immers in een luxe 4-sterrenhotel met o.a. een binnenzwembad, sauna en een Turks stoombad. Het is hier heerlijk vertoeven. Bovendien is de kans op mooi weer groot dus lekker vakantie vieren is gegarandeerd

Vorig seizoen beleefde 7 deelnemers deze heerlijke reis. Benieuwd hoe zij deze week ervaren hebben? Lees dan het fotoverslag geschreven door één van de deelnemers.

MTB-week Livigno
 

Komt de datum van deze MTB-week Livigno niet goed uit? Check dan onze Livigno maatwerkreizen. Je boekt deze reizen al vanaf 2 personen. Je rijdt met een lokale gids of gaat zelfstandig op pad met een GPS-ontvanger.

Livigno Maatwerk-reizen