MTB Enduro weekend Solingen

Zenuwachtig kijken we iedere dag naar de weersvoorspellingen van Solingen. Er wordt regen voorspeld! Hopelijk zal deze verwachting nog worden bijgesteld. Een hoop die we iedere dag weer hebben. Helaas… we gaan er niet aan ontkomen.

mtb-enduro-weekend-duitsland-solingen-reis-750-dag2.jpg


Dit maakte de afdalingen 2x zo moeilijk

Tijdens dit Enduro weekend werd de gids/reisleider vergezeld door zes deelnemers, waaronder één dame, die vol enthousiasme de stages te lijf gingen. De vochtigheid die uit de lucht komt, valt uiteindelijk mee maar zorgt wel voor veel modder en heel gladde wortels. Het maakt de verschillende afdalingen, die we moeten gaan bedwingen zeker 2x zo moeilijk. De Enduro deelnemers bedwingen ze echter met flair. 

mtb-enduro-weekend-duitsland-solingen-reis


Hij had zijn wandelschoenen thuis gelaten

Zo rolde één van de deelnemers soepel over de trails en had dit keer zijn wandelschoenen thuis gelaten. Dapper stortte hij zich in onmogelijk glibberige bochten. Veel problemen ervoer hij niet dit weekend. Wel bleek iedere keer zijn schoenveter los te zitten. Met paniek in zijn stem meldde hij iedere keer weer dat hij een probleem had.

mtb-enduro-weekend-duitsland-solingen-reis


De beste vrouwelijke deelneemster

De enige dame in onze groep, was gelijk ook de beste vrouwelijke deelneemster. Niet dat dit belangrijk voor haar was. In de categorie mannen stond ze ook haar mannetje.

mtb-enduro-weekend-duitsland-solingen-reis


Liefde voor het downhillen

In de groep bevond zich ook een fervente crosscountry rijder die de liefde voor het downhillen heeft ontdekt. Waar hij vroeger naar boven blies, knalt hij nu naar beneden. We hopen allemaal dat we op zijn leeftijd nog op dat niveau kunnen rijden. De laatste dag ontpopte hij zich als fotomodel. Doordat hij overal de steile stukjes reed, waar hij eerder nog afstapte, kwam hij ook overal op de foto te staan. 

mtb-enduro-weekend-duitsland-solingen-reis


De man van de wheelie

Eén van de deelnemers kwam aanfietsen op zijn achterwiel en heeft dat het hele weekend vol gehouden. Het gaf ons wel de impuls ook af en toe een wheelie te proberen en het voorwiel te liften. Jammer genoeg niet met hetzelfde resultaat. Als hij beide wielen aan de grond hield dook hij alle afdalingen in. Hij maakte het zelfs zo gek om toch even die ene onmogelijke afdaling te checken. Gelukkig koos hij daarna alsnog de ‘bijna’ onmogelijke afdaling, die de meeste van ons ook fietste/wandelde.

mtb-enduro-weekend-duitsland-solingen-reis


De liftpas

Een andere deelnemer maakte iedere dag weer indruk met zijn outfit. In tegenstelling tot veel Duitsers, die we tegen kwamen met net zulke mooie pakjes en bijbehorende fiets, reed hij wel overal soepel naar beneden. Er heerste bij hem ook een klein misverstand over het noodkaartje met telefoonnummers. Hij was er van overtuigd dat dit een liftpas was. Bij de start van iedere klim bood hij deze weer bij de gids aan.

mtb-enduro-weekend-duitsland-solingen-reis


Grenzen verlegd en skills verbeterd

De deelnemers hebben iedere dag hun grenzen verlegd en skills verbeterd. De techniek en het vertrouwen groeide met de dag. Iedereen heeft zich maximaal uitgeleefd en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De vermoeidheid eiste bij een enkeling zijn tol en het lichaam was, na drie dagen jezelf maximaal uitdagen, aan rust toe. Dat belet ons echter niet om al weer uit te kijken naar volgend jaar, om het allemaal gewoon nog een keer over te doen. 


De aftermovie


Lijkt jou dit MTB enduro weekend ook gaaf?

Ook in 2021 staat deze reis op het programma. 

Bekijk het Enduro weekend Solingen

Duitsland
GER

Enduro weekend Solingen

Enduro MTB-weekend met (zeer) technische trails en steile afdalingen waarbij je skills op de proef worden gesteld. Het is relaxed klimmen en hard afdalen op jouw niveau.

Datum nog niet bekend

Bekijken

vanaf
€279