Enduro weekend Solingen

3-daags mountainbike weekend met gids

Enduro MTB-weekend met (zeer) technische trails en steile afdalingen waarbij je skills op de proef worden gesteld. Het is relaxed klimmen en hard afdalen op jouw niveau.
Onze MTB Enduro experts helpen je de juiste lijnen te kiezen en laten je de moeilijke stukken oefenen. Je maakt niet heel veel kilometers, maar wel veel afdaalmeters. Dus houd je van (zeer) technische trails en afdalingen? Dan is dit weekend met pure FUN dicht bij huis echt iets voor jou.

Vanwege het Coronavirus is deze reis geannuleerd. Vragen? Stuur een mailtje.

Reisdatum:

Datum nog niet bekend

Vanaf:

€ 289,-

Maximaal aantal deelnemers:

14

Reisbeschrijving

Haal het uiterste uit de trails en je eigen kunnen, tijdens dit technische 3-daagse MTB-weekend. Dit is een weekend speciaal voor wie geniet van technische afdalingen. Ben je al eens mee geweest met een Vasa Sport reis en heb je ervaring met afdalingen in Remouchamps, Tecklenburg? Of ben je gek van de moeilijkere afdalingen in de Alpen en is jouw moto: ''Afdalen is genieten'', dan is dit echt iets voor jou!

We hebben een programma gemaakt waarin wij door vele dagen proefrijden en uitproberen, allerlei technische afdalingen aan elkaar hebben geknoopt. Dit weekend is anders dan je gewend bent van Vasa Sport. We klimmen relaxed, praten met elkaar over de afdalingen en spelen in de afdalingen. De meeste trails rijden we meerdere keren, waardoor je bekend en vertrouwd raakt met een afdaling. Heb je een gedeelte waar je wat moeite mee hebt of wat je graag wilt oefenen? Dan gaan we gewoon daarnaar terug. Het hele weekend staat in het teken van FUN hebben op de afdalingen!

Dit is een weekend voor de ervaren mountainbiker. Heb jij twijfels of jij genoeg ervaring hebt om dit weekend mee te doen, neem dan contact met ons op. Een fully met +120mm veerweg is gewenst. We adviseren om met arm- en kniebeschermers te rijden. Een integraal helm is niet nodig. Een dropperpost is vereist.

Trails voor zij, die willen genieten en van uitdagingen houden. - Jack

Als je het verblijf via ons boekt, overnacht je in een fijn hotel met goede bedden en maaltijden voor fietsers. Om je fiets veilig te stallen is er een afgesloten ruimte. Wij nemen een gereedschapskist en fietspompen mee, zodat je dit niet zelf hoeft mee te nemen. Iedere dag is er een afspuitplaats om je fiets schoon te maken voor de volgende dag.

Pluspunten

 • Veel technische trails en afdaling
 • Comfortabel hotel
 • Bestemming dicht bij huis (vanaf Utrecht slechts 2 uur rijden)
 • Overnachting in één hotel, dus geen gesleep met je bagage
 • Tips & tricks van de gidsen

Expert over deze reis!

Op maar 2 uur vanaf Utrecht dikke trails rijden!

Paul de Vries
Enduro gids
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.

Reisprogramma

Vrijdag: Widowmaker, Oneday Fly, Rock ’n Roll en meer

Op vrijdag starten we vanaf de parkeerplaats. Onze bagage laden we over in de bus. Wij zorgen dat je koffer/tas klaarstaat aan het eind van de dag. De hele middag genieten we van trails. Het aantal kilometers dat we rijden? Niet belangrijk. We gaan voor het maximaal aantal afdalingen. We rijden trails met namen als: Widowmaker, Oneday Fly, Rock ’n Roll en meer trails die hun naam eer aan doen. We rijden in een klein groepje met maximaal 8 deelnemers per gids. Onder het genot van een avondmaaltijd en een drankje genieten we na van al die gave trails die we vandaag hebben gereden.

Zaterdag: Afdalingen van vroegere Enduro wedstrijden

Vandaag rijden we naar een ander gebied waar we weer het maximale uit de trails halen. We doen technische afdalingen van vroegere Enduro wedstrijden. Steile trails waarvan deelnemers van het Wuppertal weekend aangaven: ''Die zijn toch niet te rijden?'' Red jij hem wel? We lunchen bij een Pizzeria in het bos. De middag maken we af met nog meer technische afdalingen en relaxte klimmen.

Zondag: Nóg meer nieuwe afdalingen

We gaan op pad richting de parkeerplaats van de auto’s, maar we stoppen niet eerder voordat we de trails van vrijdag nog een keer gereden hebben. Want ze liggen zo dicht bij de auto dat het zonde zou zijn als we er niet nog een keer van genieten. Zondagmiddag stoppen we voor koffie en kersenwafel (als je daar trek in hebt) en praten we na over al die mooie trails van afgelopen weekend.

De begeleiding zorgt ervoor dat je op het juiste padje komt en blijft

De Vasa gidsen wijzen je de route en geven je tips & tricks over alles wat je maar tegenkomt op jouw MTB-avontuur.

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf met halfpension is er vanaf € 289,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 199
2-3 personen € 189
4 - 8 personen € 175
9 personen of meer € 159

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • € 10 korting op de MTB-clinic op 5 april 2020 ter voorbereiding op je reis
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers


  Materiaal

  MTB (fully) huren voor dit weekend? Cube stores Nederland helpt je graag! 


  Verblijf

  Kamerkeuze Prijs p.p.
  Bed op 3p kamer € 130
  Bed op 2p kamer € 139
  Bed op 1p kamer € 189

  Dit is inclusief:

  • 2 overnachtingen met ontbijt en diner
  • Parkeren op de camping en douchen na afloop
  • Afgesloten ruimte voor de fiets en afspuitplaats
  • Toeristenbelasting
  • Bemiddelingskosten


  Niet inbegrepen zijn:

  • Reiskosten van/naar de startplaats
  • Lunch en drankjes
  • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
  • Reis- en annuleringsverzekering.
  Verzekering
  We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

  Vanwege het Coronavirus is deze reis geannuleerd. Vragen? Stuur een mailtje.