Enduro weekend Solingen

3-daags mountainbike weekend met gids

Vol!

Enduro MTB-weekend met (zeer) technische trails en steile afdalingen waarbij je skills op de proef worden gesteld. Het is relaxed klimmen en hard afdalen op jouw niveau.
Onze MTB Enduro experts helpen je de juiste lijnen te kiezen en laten je de moeilijke stukken oefenen. Je maakt niet heel veel kilometers, maar wel veel afdaalmeters. Dus houd je van technische trails en afdalingen? Dan is dit weekend met pure FUN dicht bij huis echt iets voor jou.

Deze reis is voorbij. Interesse voor volgend jaar? Laat het ons weten en voorkeursdatum op voor 2020, zodat we je wensen mee kunnen nemen bij het ontwikkelen van het nieuwe reisprogramma.

Reisdatum:

10-05-2019 t/m 12-05-2019

Vanaf:

€ 298,-

Maximaal aantal deelnemers:

6

Reisbeschrijving

Haal het uiterste uit de trails en je eigen kunnen, tijdens dit technische 3-daagse MTB-weekend. Dit is een weekend speciaal voor wie geniet van technische afdalingen. Ben je al eens mee geweest met een Vasa Sport reis en heb je ervaring met afdalingen in Remouchamps, Tecklenburg? Of ben je gek van de moeilijkere afdalingen in de Alpen en is jouw moto: ''Afdalen is genieten'', dan is dit echt iets voor jou!

We hebben een programma gemaakt waarin wij door vele dagen proefrijden en uitproberen, allerlei technische afdalingen aan elkaar hebben geknoopt. Dit weekend is anders dan je gewend bent van Vasa Sport. We klimmen relaxed, praten met elkaar over de afdalingen en spelen in de afdalingen. De meeste trails rijden we meerdere keren, waardoor je bekend en vertrouwd raakt met een afdaling. Heb je een gedeelte waar je wat moeite mee hebt of wat je graag wilt oefenen? Dan gaan we gewoon daarnaar terug. Het hele weekend staat in het teken van FUN hebben op de afdalingen!

Dit is een weekend voor de ervaren mountainbiker. Heb jij twijfels of jij genoeg ervaring hebt om dit weekend mee te doen, neem dan contact met ons op. Een fully met +120mm veerweg is gewenst. We adviseren om met arm- en kniebeschermers te rijden. Een integraal helm is niet nodig. Een dropperpost is vereist.

Trails voor zij, die willen genieten en van uitdagingen houden. - Jack

Als je het verblijf via ons boekt overnacht je in een fijn hotel met goede bedden en maaltijden voor fietsers. Om je fiets veilig te stallen is er een afgesloten ruimte. Wij nemen een gereedschapskist en fietspompen mee, zodat je dit niet zelf hoeft mee te nemen. Iedere dag is er een afspuitplaats om je fiets schoon te maken voor de volgende dag.

Pluspunten

 • Veel technische trails en afdaling
 • Comfortabel hotel
 • Bestemming dicht bij huis (vanaf Utrecht slechts 2 uur rijden)
 • Overnachting in één hotel, dus geen gesleep met je bagage
 • Tips & tricks van de gidsen

Expert over deze reis!

Op maar 2 uur vanaf Utrecht dikke trails rijden

Paul de Vries
Enduro gids
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf met halfpension is er vanaf € 298,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 199
2-3 personen € 189
4 - 8 personen € 175
9 personen of meer € 159

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • € 10 korting op de MTB-clinic op 14 april 2019 ter voorbereiding op je reis
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers


  Verblijf

  Kamerkeuze per persoon
  Standaard € 130
  2p kamer € 139
  1p kamer € 181

  Dit is inclusief:

  • 2 overnachtingen met ontbijt en diner
  • Parkeren op de camping en douchen na afloop
  • Afgesloten ruimte voor de fiets en afspuitplaats
  • Toeristenbelasting
  • Bemiddelingskosten


  Extra's

    prijs per persoon
  Vasa Finisher Shirt 2019* € 39
  Huur mountainbike (full suspension) € 75

  * Tot uiterlijk 1 april 2019 te bestellen


  Niet inbegrepen zijn:

  • Reiskosten van/naar de startplaats
  • Lunch en drankjes
  • Boekingskosten € 10,- per boeking (van 1 of meer personen)
  • Reis- en annuleringsverzekering.
  Verzekering
  We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

  Deze reis is voorbij. Interesse voor volgend jaar? Laat het ons weten en voorkeursdatum op voor 2020, zodat we je wensen mee kunnen nemen bij het ontwikkelen van het nieuwe reisprogramma.