Enduro weekend Solingen

3-daags mountainbike weekend met gids

Reis voorbij

Enduro MTB-weekend met (zeer) technische trails en steile afdalingen waarbij je skills op de proef worden gesteld. Het is relaxed klimmen en hard afdalen op jouw niveau.
Onze MTB Enduro experts helpen je de juiste lijnen te kiezen en laten je de moeilijke stukken oefenen. Je maakt niet heel veel kilometers, maar wel veel afdaalmeters. Dus houd je van (zeer) technische trails en afdalingen? Dan is dit weekend met pure FUN dicht bij huis echt iets voor jou.

Deze reis is succesvol uitgevoerd. Bekijk het reisoverzicht voor andere gave fietsreizen. Wil je volgend jaar met deze reis mee? Laat het ons weten.

Ja, ik heb interesse in deze reis

Reisdatum:

05-05-2023 t/m 07-05-2023

Vanaf:

€ 327,-

Maximaal aantal deelnemers:

8

Reislevel:

9/10

Niveaugroepen op deze reis:

Rood en zwart

Km en hoogtemeters spelen hier een ondergeschikte rol.
Het gaat "op zijn gemak" omhoog en hard en technisch naar beneden.

Reisbeschrijving

Haal het uiterste uit de trails en je eigen kunnen, tijdens dit technische 3-daagse MTB-weekend. Dit is een weekend speciaal voor wie geniet van technische afdalingen. Ben je al eens mee geweest met een Vasa Sport reis en heb je ervaring met afdalingen in Remouchamps, Tecklenburg? Of ben je gek van de moeilijkere afdalingen in de Alpen en is jouw moto: ''Afdalen is genieten'', dan is dit echt iets voor jou!

We hebben een programma gemaakt waarin wij door vele dagen proefrijden en uitproberen, allerlei technische afdalingen aan elkaar hebben geknoopt. Dit weekend is anders dan je gewend bent van Vasa Sport. We klimmen relaxed, praten met elkaar over de afdalingen en spelen in de afdalingen. De meeste trails rijden we meerdere keren, waardoor je bekend en vertrouwd raakt met een afdaling. Heb je een gedeelte waar je wat moeite mee hebt of wat je graag wilt oefenen? Dan gaan we gewoon daarnaar terug. Het hele weekend staat in het teken van FUN hebben op de afdalingen!

Dit is een weekend voor de ervaren mountainbiker. Heb jij twijfels of jij genoeg ervaring hebt om dit weekend mee te doen, neem dan contact met ons op. Een fully met 120mm veerweg of liever meer is gewenst. We adviseren om met arm- en kniebeschermers te rijden. Een integraal helm is niet nodig. Een dropperpost is vereist.

Trails voor zij, die willen genieten en van uitdagingen houden. - Jack

Als je het verblijf via ons boekt, overnacht je in een fijn hotel met goede bedden en maaltijden voor fietsers. Om je fiets veilig te stallen is er een afgesloten ruimte. Wij nemen een gereedschapskist en fietspompen mee, zodat je dit niet zelf hoeft mee te nemen. Iedere dag is er een afspuitplaats om je fiets schoon te maken voor de volgende dag. Avondeten doen we samen in het Italiaanse restaurant om de hoek.

Pluspunten

 • Heel veel technische trails en afdalingen
 • Comfortabel hotel
 • Bestemming dicht bij huis (vanaf Utrecht slechts 2 uur rijden)
 • Overnachting in één hotel, dus geen gesleep met je bagage
 • Tips & tricks van de gidsen

Expert over deze reis!

Op maar 2 uur vanaf Utrecht dikke trails rijden!

Paul de Vries
Enduro gids

Reisprogramma

Vrijdag: Widowmaker, Oneday Fly, Rock ’n Roll en meer

Op vrijdag starten we vanaf de parkeerplaats. De hele middag genieten we van trails. Het aantal kilometers dat we rijden? Niet belangrijk. We gaan voor het maximaal aantal afdalingen. We rijden trails met namen als: Widowmaker, Oneday Fly, Rock ’n Roll en meer trails die hun naam eer aan doen. We rijden in een klein groepje met maximaal 8 deelnemers per gids. Aan het eind van de dag komen we terug bij de parkeerplaats en rijd je met je eigen auto naar je hotel. Onder het genot van een avondmaaltijd en een drankje geniet je na van al die gave trails die er vandaag gereden zijn.

Zaterdag: Afdalingen van vroegere Enduro wedstrijden

Vandaag biken we direct vanuit het hotel naar een ander gebied in de buurt, waar we weer het maximale uit de trails halen. We doen technische afdalingen van vroegere Enduro wedstrijden. Steile trails waarvan deelnemers van het Wuppertal weekend aangaven: ''Die zijn toch niet te rijden?'' Red jij hem wel? We lunchen bij een Pizzeria in het bos. De middag maken we af met nog meer technische afdalingen en relaxte klimmen.

Zondag: Nóg meer nieuwe afdalingen

Ook de zondag is nog een heerlijke bikedag vol met trails. We bezoeken o.a. het plaatselijke Bikepark, waarin 4 prachtige lines zijn gebouwd. Zondagmiddag stoppen we voor koffie en kersenwafel (als je daar trek in hebt) en praten we na over al die mooie trails van afgelopen weekend.

De begeleiding

De Vasa gidsen zijn juist voor deze reis natuurlijk ook instructeur. Ze leiden je naar alle trails en geven veel tips & tricks.

Reis informatie & downloads

 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf met ontbijt is er vanaf € 327,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 209
2-3 personen € 199
4 - 8 personen € 184
9 personen of meer € 167

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, instructeur/mecanicien
 • Prachtige routes en trails
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende dag
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers

 

Verblijf

 

Kamerkeuze Prijs p.p.
Bed op 2p kamer € 160
Bed op 1p kamer € 239

Dit is inclusief:

 • 2 overnachtingen met ontbijt
 • Parkeren op de camping eerste dag
 • Afgesloten ruimte voor de fiets en afspuitplaats
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunch, diner en drankjes
 • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa Finisher Shirt € 54

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Deze reis is succesvol uitgevoerd. Bekijk het reisoverzicht voor andere gave fietsreizen. Wil je volgend jaar met deze reis mee? Laat het ons weten.

Ja, ik heb interesse in deze reis

Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.