MTB-cursus Bielefeld

MTB weekend leren en toepassen | 3 dagen | trektocht | instructeur

MTB-cursus in het middelgebergte dicht bij huis. Je verbetert jouw skills en past ze meteen toe tijdens schitterende tochten.
De regio rondom Bielefeld is een waar trailparadijs, maar de trails zijn er niet al te moeilijk. Een perfecte locatie dus om veel te oefenen en het geleerde direct te gebruiken. De instructeur leert je hoe je goed over trails rijdt en obstakels overwint. Na deze cursus heb je veel meer zelfvertrouwen op de fiets. Heb je al clinics in Nederland gedaan en wil je nu meer? Dan is dit jouw reis en de beste opstap naar een Vasa Sport weekendreis!

Deze reis is succesvol uitgevoerd. Bekijk het reisoverzicht voor andere gave fietsreizen. Wil je volgend jaar met deze reis mee? Laat het ons weten.

Ja, ik heb interesse in deze reis

Reisdatum:

22-04-2022 t/m 24-04-2022

Vanaf:

€ 310,-

Maximaal aantal deelnemers:

10

Reislevel:

3/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Geel 30-50 km 700-1000
Groen 40-60 km 1000-1300

Techniektraining staat bij deze cursus voorop. Afstanden zijn afhankelijk van de situatie van dat moment en kunnen daardoor afwijken.

Zwaarte conditie
Technisch

Reisbeschrijving

Door de nabijheid van de stad Bielefeld zijn hier veel trails van de lokale MTB'ers. We hebben tijdens onze verkenning maar liefst 88 stroken echte singletrails gevonden. Tijdens dit weekend leg je samen met de instructeur relatief korte dagtochten af, zodat er veel tijd is om onderweg te oefenen op deze trails.

Tijdens de eerste etappe komt natuurlijk de houding op de fiets aan de orde en daarna oefenen we op de diverse locaties met klimmen, dalen, remmen, bochtentechnieken, kleine drops etc. Op basis van vaardigheden worden er twee niveaugroepen gevormd. Naast de oefenstations rijd je elke dag een route van circa 30 km met max. 800 hoogtemeters. Deze cursus is een perfect vervolg op bijvoorbeeld de clinic basis die we geven in Nunspeet.

Heerlijk om in dit mooie gebied met een klasse-instructeur op pad te zijn. Ik voel me nu veel zekerder op de trails! - Jens

Als je het verblijf via ons boekt, overnacht je in een fijn hotel met goede bedden en maaltijden voor fietsers. Om je fiets veilig te stallen is er een afgesloten ruimte. Hier heb je ook de ruimte om aan je fiets te sleutelen. Wij nemen een gereedschapskist en fietspompen mee, zodat je dit niet zelf hoeft mee te nemen. Iedere dag is er een afspuitplaats om je fiets schoon te maken voor de volgende dag.

Pluspunten

 • 3 dagen met een MTB-instructeur langs de mooiste oefenlocaties
 • Je hoeft maar één dag vrij te nemen om er even helemaal uit te zijn
 • Dicht bij huis op slechts 2 uur rijden van Utrecht
 • Uitstekende voorbereiding op een andere weekendreis
 • Je combineert het gevoel van een trektocht met het comfort van één hotel

Expert over deze reis!

Wil jij met meer plezier mountainbiken, doe dan een MTB weekend clinic, 3 dagen fietsplezier en techniek verbetering!

Paul de Vries
Instructeur en gids

Reisprogramma

Vrijdag: Aankomst en eerste etappe

Tussen 11:00 en 12:00 uur verwachten we je op de camping waar een parkeerplaats voor je is gereserveerd. Je maakt kennis met je reisgenoten en de reisbegeleiding. Daarna ga je met je instructeur de bergrug van het Teutoburgerwald op. We fietsen naar het hotel in Bielefeld en doen onderweg op diverse locaties oefeningen. Vandaag komen natuurlijk veel basisvaardigheden aan bod. Je leert o.a. de juiste basishouding op de fiets en hoe je gedoseerd met voor- en achterrem remt. Ondertussen regelen wij het bagagetransport en zorgen dat je jouw koffer of tas meteen tot je beschikking hebt als je aankomt. Tijdens het heerlijke diner praten we gezellig na over de belevenissen van vandaag.

Zaterdag: Veel daal- en bochtentechniek

Vandaag hoef je de bagage niet in te pakken, want we rijden een rondrit. Na een uitgebreid ontbijtbuffet stappen we op de fiets. We beklimmen de smalle bergrug van het Teutoburgerwoud. Hierbij leer je klimmen op een singletrail, zodat je grip houdt en boven komt. We lunchen bij een gezellig restaurant in een pittoresk dorpje met vakwerkhuizen. Later op de dag komen vooral veel daal- en bochtentechnieken aan de orde en wagen we ons ook aan kleine dropoffs. Tijdens de laatste lange afdaling naar het hotel merk je al dat je veel hebt geleerd.

Zondag: Oefenen, oefenen, oefenen

Je hebt al veel geleerd en vandaag breng je het geleerde in de praktijk. Onder toeziend oog van de instructeur maak je krappe en steile bochten, raak je niet in de slip tijdens een snelle afdaling op een grindpad en daal je gecontroleerd af op een lang wortelpad. Het is maar een greep uit de vele oefeningen natuurlijk. We lunchen in een restaurantje aan de voet van de bergrug. De laatste, slingerende singletrail ligt mooi verstopt tussen de struiken. Als we die zijn afgedaald rijden we terug naar de startlocatie van dit weekend. Na een lekkere douche voor fiets en mountainbiker rijd je moe en voldaan naar huis!

Reis informatie & downloads

 • Off-Roadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf met halfpension is er vanaf € 310,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 209
2-3 personen € 199
4 - 8 personen € 184
9 personen of meer € 167

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen/instructeur, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • € 10 korting op een MTB-clinic in het voorjaar ter voorbereiding op je reis
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers


Verblijf

Kamerkeuze Prijs p.p.
Bed op 3p kamer € 143
Bed op 2p kamer € 169
Bed op 1p kamer € 195

Dit is inclusief:

 • 2 overnachtingen met ontbijt en diner
 • Parkeren op de camping en douchen na afloop
 • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunch en drankjes
 • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • SGR consumentenbijdrage € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa Finisher Shirt * € 45-55

* Reserveer je shirt.

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Deze reis is succesvol uitgevoerd. Bekijk het reisoverzicht voor andere gave fietsreizen. Wil je volgend jaar met deze reis mee? Laat het ons weten.

Ja, ik heb interesse in deze reis

Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.
Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.