Een heerlijk najaarsweekend MTB'en?

Er even helemaal tussenuit? Echt mountainbiken kan ook dicht bij huis. In het middengebergte liggen de mooiste trails op je te wachten. We hebben extra weekenden toegevoegd aan het MTB-programma. Check de mogelijkheden.

Najaars Weekenden


Houd je van uitdagende singletracks? Wil je pas stoppen als het donker wordt? Of wil je ontdekken of mtb-en in de bergen iets voor je is?
Voor elke mountainbiker die van een uitdaging houdt gecombineerd met een flinke portie fietsfun is er een route. We helpen je graag met kiezen en hebben de kenmerken van de verschillende weekenden op een rijtje gezet.
 

HochSauerland trails

Nieuw in 2022!

MTB-weekend met alle mooie (single-) trails van en tussen Willingen en Winterberg. Ja, er zijn niet alleen maar brede grindpaden in het Sauerland!
Perfect om er even tussenuit te zijn en te genieten van de indian summer. In 2002 was de allereerste Vasa 3-daagse ook in dit gebied. Toen waren we al blij met klimmen en dalen over brede grindwegen. Daar kunnen we nu niet meer mee aankomen, dus hebben we alle singletrails in dit gebied opgespoord en in 3 prachtige dagetappes verpakt. Uitgangspunt is een fijn hotel in Niedersfeld, waar we 2 nachten verblijven. Alle ingrediënten voor een heerlijk MTB-weekend, waarvoor je maar 1 vrije dag nodig hebt.

Dit is veel leuker dan op eigen houtje in de Bike Arena Sauerland fietsen. Nooit geweten, dat hier ook zo veel singletrails zijn!  - Petra

Geschikt voor:

 • de mtb-er die zoveel mogelijk singletrails wil rijden
 • de mtb-er die onbezorgd wil fietsen en geen zin heeft om steeds te zoeken (je rijdt met gids)
 • de mtb-er die het gezellig vindt om samen met andere mtb-ers op pad te zijn (je rijdt in kleine groepjes 6-12personen)
 • de mtb-er die dicht bij huis in middengebergte wil rijden (2 uur rijden vanaf de grens)
 • de mtb-er die liever met zijn fietsmaten rijdt (met gps rijden in plaats van gids is mogelijk)

Check de info

 

Bielefeld trails

Mountainbike-weekend voor wie dicht bij huis over singletrails wil crossen. Een perfect weekend om er even tussenuit te zijn. MTB-en over de mooiste paadjes van het Teutoburgerwald, de meeste singletrails kennen we van locals uit Bielefeld. De trails liggen in het noordelijkste middelgebergte van Duitsland en dat op slechts 1,5 uur rijden vanaf de Nederlandse grens. Kortom, een heerlijke mountainbiketrip.

Weer een nieuwe reis met die fijne formule: met maar één vrije dag, 3 MTB-dagen op en af over mooie trails! - Joost

Geschikt voor:

 • de mtb-er die zoveel mogelijk singletrails wil rijden (80+ stroken singletrails aan elkaar geknoopt)
 • de mtb-er die onbezorgd wil fietsen en geen zin heeft om steeds te zoeken (je rijdt met gids)
 • de mtb-er die het gezellig vindt om samen met andere mtb-ers op pad te zijn (je rijdt in kleine groepjes 6-12personen)
 • de mtb-er die dicht bij huis in middengebergte wil rijden (1,5 uur rijden vanaf de grens)
 • de mtb-er die liever met zijn fietsmaten rijdt (met gps rijden in plaats van gids is mogelijk)

Check de info
 

MTB-cursus Bielefeld

najaarsweekend mountainbiken

Mountainbike-cursus in de bergen en tocht dicht bij huis. Onder leiding van een instructeur verbeter je jouw skills, die je direct toepast tijdens schitterende tochten.
De regio rondom Bielefeld is een waar singletrailparadijs, maar de trails zijn er niet al te moeilijk. Een perfecte locatie dus om veel te oefenen en je nieuwe vaardigheden direct te gebruiken. Je leert hoe je goed over trails rijdt en obstakels overwint. Na deze cursus heb je veel meer zelfvertrouwen op de fiets. Heb je al clinics in Nederland gedaan en wil je nu meer? Dan is dit jouw reis en de beste opstap naar een Vasa Sport weekreis!

Heerlijk om in dit mooie gebied met een klasse-instructeur op pad te zijn. Ik voel me nu veel zekerder op de trails! - Jens

Geschikt voor:

 • de mtb-er die zijn skills op de mtb wil verbeteren maar ook meteen wil toepassen (oefenen en tochten maken staat op het programma)
 • de mtb-er die meer zelfvertrouwen wil op de mtb (afdalen, remmen, bochten, drops en hops, het komt allemaal aan bod)
 • de mtb-er die ambities heeft om in de Alpen te gaan mountainbiken (dit is een prima opstap)
 • de mtb-er die van singletrails houdt (80+ stroken singletrails aan elkaar geknoopt)
 • de mtb-er die het gezellig vindt om samen met andere mtb-ers op pad te zijn (je rijdt in kleine groepjes 6-10 personen)

Check de info

1000 Bergen en Bochten toer

 MTB reis 1000 Bergen en Bochten

All terrain biken, ofwel ATB'en is precies wat je hier doet. Lekker crossen door het bos, stoempen op groene weides en uitkijken over het spiegelende water van de stuwmeren. Je rijdt over alle soorten trails die je maar kunt bedenken: grind, zand, gras, modder, singletrack, double track en af een toe een heel klein stukje asfalt om even op adem te komen. Het is hier nergens vlak en recht, de hele dag ga je berg op berg af, links en rechts, vandaar ook 1000 bergen en bochten.

Het is hier zo afwisselend, waardoor het nooit saai wordt. Gewoon heerlijk fietsen! - Rob

Geschikt voor:

 • de mtb-er die vrijheid wil hebben om met eigen fietsmakkers de dag in te vullen (kies voor rijden met GPS)
 • de mtb-er die het leuk vind om technische stukken te rijden maar ook van gewoon doorrijden houdt
 • de mtb-er die lange dagen willen rijden (er zijn zwarte routes)
 • de mtb-er die nog niet precies weet welke afstand die kan rijden (keuze uit 5 routes per dag)
 • de mtb-er die dicht bij huis in middengebergte wil rijden (2 uur rijden vanaf Utrecht).

Check de info

 

Zoek je een najaarsweekend op de eMTB of Gravelbike? Check dan:

Gravelbike weekend 1000 Bergen en Bochten

eMTB weekenden HochSuaerland en 1000 Bergen en Bochten