Giro Stelvio

trailronde plus de Stelvio onverhard op en af | trektocht | Gids of GPS

Deze prachtige Giro is een reis met veel letterlijke en figuurlijke hoogtepunten. Je beklimt o.a. de beroemde Passo Stelvio maar dan natuurlijk bijna helemaal onverhard!
Vanaf 2014 is de Giro Stelvio al een groot succes en een gewilde reis bij veel mountainbikers. In 2023 is deze reis terug op het programma, waarbij etappeplaats Nauders is vervangen door Grosio. Dat betekent geen Uina-Schlucht meer, maar veel nieuwe trails en overgangen tussen Livigno, Grosio en Bormio.

Reisdatum:

02-09-2023 t/m 09-09-2023

Vanaf:

€ 1.038,-

Maximaal aantal deelnemers:

26

Reislevel:

8/10

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen mountainbikereizen
Niveau Afstand Hoogtemeters
Blauw 50-75 km 1400-1800
Rood 55-85 km 1900-2400
Zwart 60-100 km 2300-3300

blauw en rood met gids of GPS zwart alleen met GPS

Zwaarte conditie
Technisch
Loopstukken

Reisbeschrijving

Het gebied rond de Passo Stelvio met hotspots als Livigno en Bormio is voor mountainbikers echt geweldig. Er is in Europa geen gebied waar je zo lang op grote hoogte over wandelpaden kunt rijden. In de buurt van Livigno hebben de MTB’ers zelfs voorrang op de wandelaars. Met de beklimming van de Passo Zebru kom je zelfs boven de 3000 meter. Pech onderweg? Onze volwagen is altijd stand-by om je weer op weg te helpen. Onze gidsen en de chauffeur doen er alles aan om er de week van je leven van te maken!

Het is een ronde met 6 etappes, waarbij je in Bormio 2 maal overnacht en van daaruit een prachtige dagtocht maakt. Met elke dag de keuze uit drie verschillende niveauroutes rijd je altijd op jouw niveau, als je tenminste het niveau blauw aan kunt. De onverharde klim naar de Stelvio wordt gevolgd een geweldige trailafdaling.

Tot grote tevredenheid en met heel veel fietsplezier heb ik deelgenomen aan de Giro Stelvio, vooral de organisatie en reisbegeleiding was echt top!

Als je via Vasa Sport verblijf boekt, verblijf je na elke etappe in een comfortabel hotel (één keer in een luxe jeugdherberg) op basis van logies met ontbijt. Overal is er een afspuitplaats geregeld en is er een stalling waar je kan sleutelen en je fiets veilig staat. Wij hebben een gereedschapskist en fietspompen bij ons. Lunchen doen we onderweg in een restaurant of berghut.

Pluspunten

 • Fantastische ronde
 • Veel figuurlijke en letterlijke hoogtepunten
 • Zeer hoog gehalte van natuur- en flowtrails
 • Bagage- en terugtransport regelen wij
 • Fijne en comfortabele hotels
 • Het hotel op de Passo Stelvio is niet top, maar de plek maakt alles goed
 • Routes rijden met gids of zelfstandig met GPS

Expert over deze reis!

Mijn lievelingsreis met vele hoogtepunten, technische trails en lekker eten!

Rick Hoenderop
Reisleider, gids en verkenner van deze reis

Reisprogramma

Zaterdag: Aanreisdag en warming up

De eerste dag wordt iedereen verwacht in het eerste onderkomen in Livigno. Wie er om 16:30 uur is, is op tijd voor een leuk infietsrondje. Een uitstekende manier om even op te warmen, te controleren of je fiets in orde is en kennis te maken met de reisbegeleiding en andere deelnemers. Vervolgens schuiven we aan voor het pastabuffet. Aansluitend vertelt de reisbegeleiding hoe de week eruit ziet.

Zondag Livigno - Grosio

Na de indelingsklim rijden we over smalle trailtjes tot de Passo Foscano en dalen in het eenzame Val Viola. Dan rijden we niet door naar Poschiavo maar slaan links af voor de lange klim naar Grosio. De afdaling gaat natuurlijk over hele fijne paadjes. 

Maandag: Grosio - Bormio

Vandaag starten we met het fietspad naar Sandalo en buigen dan af in het betoverende Val di Rezzarlo. Op 2000 meter gaat het brede grintpad over in een smal paadje en klimmen we door tot bijna 2400 meter, gevolgd door een trailafdaling naar St.Catarina. Daarbij kruisen we de weg naar de Passo Gavia. Over de zuidflank van het Valfurva rijden we naar Bormio, met aan het einde nog een bikeparktrail van Bormio3000.

Dinsdag: Bormio - Bormio

Het letterlijke hoogtepunt van de week voor rood en zwart, namelijk de beklimming van de Passo Zebru 3005m! In het Valle di Cedec zijn de gletscherbergen voor het grijpen. Voor blauw is er een prachtige trailronde rond Bormio.

Woensdag: Bormio – Passo Stelvio

Vanavond slapen we bovenop de Passo Stelvio! Eerst slingeren naar de Torre di Fraele en rijden we langs het Lago di Cancano. Vanaf daar gaat het via onverharde wegen en later trailtjes langzaam omhoog door een spectaculair berglandschap. Op 2768 meter zien we de slingers van de Stelviopas omhoog komen. Wij rijden er naar toe over een betoverend mooie singletrail en klimmen de laatste 200 hm over de pasweg.

Donderdag: Passo Stelvio - St.Maria

Vanaf de pashoogte dalen we af over het eerste deel van de fantastische Goldseetrail en buigen dan af naar de Bimbamtrail. Denk niet dat we alleen maar dalen vandaag, want er staan ons nog genoeg hoogtemeters te wachten. Voordat we beneden in het dal bij Laatsch komen hebben we wederom een hele gave afdaling achter de rug! Met een stijgende tendens rijden we Zwitserland in en genieten na op het terras van het hotelletje in St.Maria.

Vrijdag: St. Maria - Livigno

De laatste etappe is een variant op de klassieker naar Livigno. Na een steile klim kom je op een hoogplateau en waan je je in een Canadees landschap. Via een flow-trail komen we bij twee stuwmeren waar we heerlijk lunchen aan het water. Daarna rijden we over pittige klimmen en heerlijke trails over de Mottolino naar Livigno. Daarmee is deze geweldige Giro rond! 

Zaterdag: terug naar huis

Zeer voldaan met geweldige herinneringen rijdt je weer naar huis.

Reis informatie & downloads

 • OffRoadbook
  PDF download, alle informatie makkelijk bij elkaar.
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, materiaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend. Je profiteert al vanaf 2 personen van groepskorting.
Reis met programma + verblijf is er vanaf € 1.038,- per persoon

Programma

Aantal personen per boeking Prijs p.p. 
1 persoon € 725
2-3 personen € 689
4 - 8 personen € 638
9 personen of meer € 580
Zelfstandig met GPS € 100 korting
Vroegboekkorting t/m 02-05-2023  € 35 korting

Dit is inclusief:

 • Fulltime begeleiding door een reisleider, gidsen, chauffeur van de bagagebus en mecanicien
 • Prachtige routes voor meerdere niveaus per dag
 • Bagagetransport naar de verschillende etappeplaatsen
 • Elke avond een briefing met o.a. een fotoshow en tips & informatie over de volgende etappe
 • TransAlp trainingsschema ter voorbereiding van je reis
 • Terugtransport van finishplaats naar startplaats
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Webshop, exclusief voor reisdeelnemers


Materiaal

  Prijs
Huur GPS-set € 60


Verblijf

Kamerkeuze Prijs p.p.
Bed op 2p kamer  € 538
Bed op 1p kamer € 718
Bed op 3p kamer € 488
Bed flexibel € 458

Dit is inclusief:

 • 7 overnachtingen met ontbijt
 • Afgesloten stalling voor de fiets en afspuitplaats
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Verlenging

  Prijs p.p.
Nacht vooraf met ontbijt € 50
Nacht vooraf 1p kamer met ontbijt € 85


Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar de startplaats
 • Lunch, drankjes en diners
 • Evt. kosten van lift of transfer
 • Boekingskosten € 20,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Consumentenbijdrage SGR € 5 p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Extra's

  Prijs
Het enige echte Vasa Finisher Shirt € 54

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Boek deze reis

Iets te vragen? Stuur een e-mail of bel ons op 0343 562800.

Graag helpen we je met de voorbereiding, zodat je elke fietsdag optimaal geniet van de mooie routes. Check onze tips, adviezen en handige linkjes over trainen, materiaal, voeding, paklijst en GPS.
Op de meeste reizen kom je met je eigen auto naar de startlocatie. Je fietst vervolgens langs de etappeplaatsen en slaapt in comfortabele pensions en hotels. Bij boeking geef je een voorkeur voor de kamer aan. De keuzes hebben we op een rijtje gezet.
Voor elke sportieve fietser hebben we een passende reis zodat je op je eigen tempo en niveau kan fietsen. Om een goede keuze te maken werken we met een indeling in niveau's en moeilijkheidsgraden qua conditie en techniek.
Boeken is in een paar klikken geregeld. Lees de reisinformatie op de website en klik op de oranje knop ‘Boek deze reis’. De boekingspagina opent zich en dan wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.