Leerzaam langlaufweekend in Oberhof

Met 52 deelnemers was de eerste reis naar Oberhof weer een groot succes. Deze reis was er een breed aanbod. Je kon kiezen voor een cursus klassiek, skate of voor de techniektraining waar beide technieken aan bod kwamen.

Langlaufen in de sneeuwhal bij Vasa Sport


Techniek verbeteren en aanleren op eigen niveau

Met 6 instructeurs stond Vasa Sport klaar om iedereen de fijne kneepjes van het langlaufen te leren. In 6 groepen werd er dan ook druk geoefend in de sneeuwhal van Oberhof. Van beginners tot ver-gevorderden, iedereen komt aan zijn trekken in deze hal waar we menig rondje gemaakt hebben.

langlaufcursus sneeuwhal

Naast oefenen in de hal was er ook aandacht voor videoanalyses waar iedereen zichzelf kon terugzien en de techniek uitgebreid werd geanalyseerd.

Voor de klassieke-  en skatingcursus was er ook nog een waxcursus waarbij je leerde hoe je je langlaufski’s nu optimaal kan laten glijden.


Hier staan zelfs Duitsers van te kijken

Hoogtepunten waren misschien wel de W-up’s waarbij zeer fanatiek werd meegedaan. Elke dag stond er wel weer een cameraploeg klaar om ons te filmen want zo’n groep van 50 man die voor de Sneeuwhal staan de hupsen op muziek is zelfs voor Duitsers zeer bijzonder.

langlaufcursus sneeuwhal

In de sneeuwhal, waar je geen last van slecht weer hebt, kun je perfect je techniek verbeteren of het sneeuwgevoel voor de rest van de winter (weer) oproepen.

Kortom een zeer geslaagd weekend!


In 2018 deelnemen aan het sneeuwhal weekend?

Bekijk de reispagina's voor meer informatie, data en prijzen.

Sneeuwhal weekend Oberhof >>