Langlaufcursus Schwarzwald: Een geslaagde primeur

De langlaufcursus klassiek in het Schwarzwald was dit jaar een primeur. De reis was volgeboekt en er waren zelfs mensen bij die daags ervoor aan de Backcountrycursus hadden deelgenomen. Een gezelschap van 25 personen, Belgen en Nederlanders, verzamelde zich woensdag in Hinterzarten, waar vol verwachting werd uitgekeken naar wat zou gaan komen…

Langlauf-cursus-schwarzwald-reis


Onvergetelijke eerste dag

Bij normale omstandigheden konden we iedere dag vanuit het hotel op de loipes stappen, maar omdat het een paar dagen ervoor zo veel had geregend, waren zo goed als alle loipes in de regio verwoest. Gelukkig kende reisleider Rick de omgeving goed en is daarom tot in de late uurtjes op zoek gegaan naar de beste alternatieven. Dat leverde op dag 1 al gelijk een onvergetelijke ervaring op, want we gingen namelijk naar de Feldberg toe waar we met de langlaufski’s de stoeltjeslift in gingen!

Ski Vasa Sport


Goed gespoorde panorama loipes

Zodoende konden we op de hoogste loipe van de omgeving, de panorama loipe, genieten van goed gespoorde loipes, het mooie weer en fantastische uitzichten. Na een gezamenlijke lunch verplaatsen we ons weer langzaam terug waarbij enkelen zelfs tot geheel beneden de alpine piste zijn afgeskied! Na een enerverende dag kwamen we weer bij de auto’s aan en kon de weg vervolgd worden naar het hotel waar de sauna al voor ons aan stond. Dat was pas dag 1, maar welke opties zijn er nog meer? De rest van de week op die loipe blijven is ook niks.

 Ski Vasa Sport


Afwisselende ronde ten zuiden van de Feldberg

’s Avonds is Rick wederom op verkenning gegaan en had toch weer een mooie plek kunnen vinden, ditmaal ten zuiden van de Feldberg. Ook ideaal want dit bevond zich tussen de bomen en aan lij-zijde van de Feldberg waar windkracht 9 werd voorspeld! We maakten op de Rinken loipe een hele mooie afwisselende ronde waarbij instructie centraal stond. Wederom lunchten alle groepen gezamenlijk in een gezellig boeren restaurant.

Ski Vasa Sport


Van alle markten thuis

Gezien de weersvoorspelling en de toenmalige temperatuur werd besloten op dag 3 een toerlanglauftocht te maken rondom Alpersbach. Dat kon omdat we deze toerlanglaufspullen nog bij ons hadden van de groep die daags ervoor de toerlanglaufreis hadden gedaan. En dat tijdens de klassieke langlaufcursus...

Je eigen weg banen over paden en tussen de bomen op ongespoord terrein. Voor velen een nieuwe ervaring en voor enkelen smaakte dit zelfs naar meer… Op het einde van de middag ging de regen over in sneeuw en lag er toen we bij de auto’s aan kwamen al een paar cm verse sneeuw: JOEPIE!

Ski Vasa Sport

Op de laatste avond daalde de temperatuur enkele graden waardoor er op de hoger gelegen delen sneeuw viel. Dat beloofde weer een mooie dag te worden :-). We verplaatsen ons wederom naar Rinken waar we de groepen opdeelden in een conditionele groep die 2 rondjes aflegde zonder koffie en 2 groepen die 1 ronde liepen met een welverdiende koffie. 

Ski Vasa Sport

Na 3 uurtjes heerlijk buiten spelen zaten deze 4 prachtige skidagen er alweer op en werden de plannen voor een volgend avontuur alweer gemaakt. Het was een zeer geslaagde primeur van deze volgeboekte reis, dus voor volgend jaar: wees er snel bij!

Ski Vasa Sport

De begeleiders Saar, Jacomina en Rick bedanken zich voor een leuke reis met een enthousiaste en leergierige groep mensen!

Wil jij ook je klassieke langlauftechnieken verbeteren en schitterende tochten maken in Schwarzwald? Bekijk de reispagina voor de exacte datum en meer informatie:

Langlaufcursus Schwarzwald >>