Langlaufcursus in Schwarzwald met verse sneeuw

Op de laatste dag van januari 2018 startte de langlaufcursus in het Schwarzwald. Met maar liefst 27 enthousiaste langlaufers was deze reis vol en velen waren gespannen wat het zou gaan worden deze week; ligt er wel sneeuw? kunnen we eigenlijk wel langlaufen? We kregen zelfs de vraag of de racefiets meegenomen moest worden!

Langlauf cursus Schwarzwald

 

Na een enthousiaste briefing van reisleider Rick was iedereen ervan overtuigd dat we (gelukkig) gewoon buiten in de sneeuw konden langlaufen. En zoals voorspeld ging de regen ‘s nachts over in sneeuw, zodat we ‘s morgens de gordijnen open deden en in een winterse wereld wakker werden. Joepie!!!

Verse loipes

langlauf cursus schwarzwald

Op de eerste dag van de langlaufcursus in Schwarzwald verplaatsten we ons naar Rinken, waar we de materialen uitdeelden en aansluitend de eerste openingswarming-up deden. Na het indelen van de groepen werd begonnen met het aanleren van de verschillende technieken. Het vertrouwen kwam terug en daardoor ook het plezier. En wat een coulisse om in te mogen langlaufen: een dikke verse laag sneeuw op de bomen, de loipe was 5 minuten voor ons vers getrokken, het zonnetje kwam erdoor. Wat wil je nog meer?

In de middag maakten we een klein tochtje, wederom met instructie zodat de technieken nog verder verbeterd werden. ’s Avonds was het erg gezellig aan tafel en werd er onbewust al een hechte groep gesmeed.

Een panoramaloipe

langlauf cursus schwarzwald

Vrijdag verplaatsten we ons naar de Feldberg. Een plek waar altijd genoeg sneeuw ligt, mede door het omliggende skigebied. Het plan om met de langlaufskies in een stoeltjeslift omhoog te gaan viel in duigen omdat alle parkeerplaatsen bezet waren. Hier waren enkelen eigenlijk wel blij mee ;-). We parkeerden onze auto’s daarom in een nabijgelegen parkeergarage en liepen direct naar de loipe. We verplaatsten ons onder andere over de panoramaloipe en lunchten in een leuke gezellige berghut.

De snelste groep kreeg het zwaar voor de kiezen want onder de bezielende leiding van Rick werd bijna 19 km afgelegd en onder andere de “bam-bam-bam-dubbelstok” bergop geoefend. Ook de andere groepen kwamen aan hun trekken en er werden weer nieuwe technieken geoefend. De beloning voor ons allen was een lange afdaling en aansluitend dronken we gezamenlijk een jaegerthee in een gezellig tentje waar de dag nog even werd geëvalueerd. Een geweldige dag!

Het leek Finland wel

langlauf cursus schwarzwald

Zaterdag gingen we naar Notschrei. Het was het stukje rijden meer dan waard, want de loipe die we daar liepen deed je vermoeden dat je in Finland was. Ongelooflijk mooi.

Na een gezellige en luxe lunch maakten we in de middag nog een tocht. Eigenlijk kon je op iedere plek wel stil staan om een foto te maken, zo mooi was het. Er werden weer aardig wat kilometertjes afgelegd en met een voldaan gevoel kwamen we terug op de startplaats. Ook in de Vasa bus was het weer erg gezellig en werd er veel gelachen, wat een dolle boel maken die begeleiders er toch van.

Een geweldige laatste dag

langlauf cursus schwarzwald

De afsluitende zondag stond in het teken van een tocht over de Rinken loipe, waarbij er onderweg koffie met gebak op het programma stond. Deze dag kwam de zon pas echt goed tevoorschijn en je waande je in een sprookjeslandschap.

Eenmaal aangekomen bij de auto’s werden de materialen verzameld en iedereen kwam bij elkaar. Anneke had namens de hele groep een geweldige speech voorbereid en alle belevenissen en ervaringen van afgelopen dagen kwamen aan bod. Een groter compliment konden wij ons als Vasa begeleiding niet wensen! Na een fijne “oma-hug” namen we afscheid van elkaar en reden we helaas weer terug naar het vlakke natte Nederland. In de auto drong pas echt door hoe gezellig, leuk en leerzaam deze cursus was!

Bekijk de aftermovie

Het Vasa Team met Jacomina, Saar en Rick bedanken jullie voor een zeer geslaagde reis en hopen jullie een volgende keer weer in de sneeuw te mogen begeleiden.

Ook langlaufen in Schwarzwald?

Bekijk de website voor meer informatie, prijzen en data:

Langlaufcursus Schwarzwald >>