Korting voor fietsers op de langlaufreizen

Fietsen in de sneeuw op een mountainbike of racefiets is geen pretje. Op Fatbikes gaat nog wel een beetje, maar ski's zijn het juiste materiaal om je over de sneeuw te verplaatsen. We dagen je uit om de stoute latten onder te binden en het langlaufen te ontdekken, het is dé duursport op sneeuw. Je profiteert nu van een aantrekkelijke korting. Lees hieronder hoe.

MTBer versus langlaufer

 

4 redenen om als fietser te gaan langlaufen

Jezelf op gang houden is in het Nederlandse winterweer niet altijd even makkelijk. Met een sneeuwreis doorbreek je de sleur en geniet je van de wondere witte wereld. Goed voor het lijf en de moraal. Je geef je conditie een boost, prikkelt de motoriek, blijft gretig voor de fietstraining en je hoeft die week niet je fiets te poetsen ;-)

  1. doorbreek de sleur in een guur en nat Nederland
  2. geef in de winter een boost aan je conditie
  3. train naast je fietsspieren ook je core en andere lichaamsdelen
  4. blijf gemotiveerd met een nieuwe trainingsprikkel

Lees onder de foto verder welke fietsers je voorgingen en welke langlaufreizen geschikt zijn. Maar eerst legt Frank de voordelen uit van crosstraining.

langlauf-reis-vakantie-cursus-les-livigno-italie

 

Frank Heldoorn legt het trainingseffect van langlaufen uit

Voormalig toptriatleet en tegenwoordig trainer Frank Heldoorn propageert al jaren de zogenaamde cross-training. Lees in dit artikel waarom o.a. langlaufen zo’n goede X-training voor triatleten is. Langlaufen is ook een goede overwintering voor mountainbikers en racefietsers, niet voor niks ging de Jumbo ploeg afgelopen winter langlaufen.

In de zomer train je vooral specifiek, in de winter mag je gerust vreemdgaan! - Frank

 

Jumbo Visma ploeg ook op de latten

Zo was te lezen in verschillende media. Rianne Markus, Nederlands kampioene 2022, ging langlaufen in Oslo. Sepp Kuss deed een wedstrijd in Andora en werd 2e. En wist je trouwens dat Roglic vroeger schanspringer was?😜 Dat is net als langlaufen ook een Noordse skidicipline.

Vrouwenploeg Jumbo-Visma kiest voor opmerkelijk trainingskamp: 'Langlaufen in Oslo'

Team Jumbo aan het langlaufen

 

Jumbo-Visma-klimmer Sepp Kuss wordt tweede in langlaufwedstrijd (telegraaf)


Op Twitter reageert Kuss op zijn deelname. „Ik ben het seizoen 2022 iets anders begonnen... Enorm leuk om weer eens te langlaufen en mensen te ontmoeten uit een andere tak van sport.”

Sepp Kuss op twitter over langlaufen

Deze fietsers langlaufen al

Bij ons zijn er steeds meer fietsers bekend die ook deel nemen aan een langlaufreis. Anna Chernilovskaya en Ruud van Dongen zijn twee voorbeelden van sporters die meer dan 10 fietsreizen hebben gedaan en in de winter de lange latten onderbinden. Arjan Martens is een fanatieke amateur wielrenner maar verbetert sinds 2019 elk jaar zijn prestatie op de Vasaloppet. Jos Verest, Rita de Jong, Herman Hofs, Marcoen Scholten, Jaap van Dijk combineren al jaren beide sporten. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Word jij de volgende in dit rijtje?

langlaufen lijkt qua sport erg op mountainbiken, voor het klimmen en dalen is conditie en een flink portie techniek nodig - Sidney

Natuurlijk staan Vasa Sporters: Sidney, Machiel, Marco en Rick ook elke winter op de langlaufski's. Rick is binnen Vasa Sport een voorbeeld van iemand die vanuit het fietsen het langlaufen heeft ontdekt en er nu helemaal gek van is. Binnenkort gaat gids Bas Kwaaitaal ook zijn debuut maken op de langlaufski's, die is ook nieuwsgierig geworden na alle enthousiaste verhalen.

Ook nieuwsgierig naar langlaufen? Lees dan verder over het aanbod en de kortingsregeling voor fietsdeelnemers.

Vasaloppet langlaufen

 

Welke reis past bij mij?

Net zoals je gewend bent bij onze fietsreizen hanteren we bij de winterreizen ook niveaugroepen waardoor je altijd op je eigen niveau langlauft. In het reisoverzicht van de langlaufreizen vind je eenvoudig een reis met een niveau die bij jou past. We adviseren je eerst te kiezen voor een reis waarbij instructies en tochten centraal staan.
Met de juiste techniek wordt het ook echt leuk en kun je die afdaling op snelheid maken ;-)

Scroll door en ontdek welke verschillende langlaufreizen er zijn en hoe je in aanmerking komt voor de korting.

langlaufen afdalen

 

Zo profiteer je van de korting op een langlaufreis

1. Bekijk de verschillende langlaufreizen.

2. Keuze gemaakt? Stuur een e-mail met daarin de reis die je mee wil. Je ontvangt van ons dan een kortingscode voor het boeken.

3. Boek je langlaufreis en de winter voorpret is gestart

 

De exclusieve korting voor fietsreisdeelnemers:

Heb jij in het seizoen 2021 of 2022 deelgenomen aan een fietsreis? Dan profiteer jij van:

€ 35,- korting als je een weekreis bij ons boekt.

€ 20,- korting als je een langlaufweekend bij ons boekt.

 

Ontdek nu de langlaufreizen 

 

Heb je hulp nodig om een reis te vinden die bij jou past? Bel dan gerust naar 0343-562800 of stuur een mail naar reizen@vasasport.nl.  

 

Tot ziens in de sneeuw!

 

Team Vasa Sport