Het corona virus en Vasa Sport activiteiten (Archief 2020)

Hieronder vind je alle updates van 2020.

De actuele updates en informatie vind je hier >>
 

poster

Dit blog is gesloten. Actuele updates op deze pagina.


Update 15 december, 17:00 uur

Nederland gaat in een nieuwe lockdown. Dat heeft gevolgen voor de Shop, de lessen, evenementen en voor de reizen.

De Vasa Shop
De Vasa Shop is helaas gesloten. Een shopafspraak inplannen kun je weer vanaf 18 januari. Online bestellen kan gewoon in de webshop. We sturen gratis op vanaf € 49,95.

Deskundig advies nodig?
Bel naar 0343 563934 of stuur een e-mail.
Is er iets stuk? De werkplaats is op afspraak open voor reparaties. Bel of mail.

Lessen, clinics, events
De geboekte lessen en clinics gaan door met een maximum van 2 deelnemers. De geplande activiteiten met meer deelnemers worden helaas verplaatst of geannuleerd. Nieuwe kennismakingslessen en privé lessen kunnen worden aangevraagd voor data vanaf 18 januari.

Winterreizen
Het huidige advies om tot half januari niet te reizen naar het buitenland ligt er. We waren verrast over de opmerking dat dit verlengd zou worden naar half maart. Wij volgen uiteraard alle officiële regels maar deze mededeling vinden we wel erg voorbarig. Dat vinden niet alleen wij maar ook de reisbranche organisaties zoals de ANVR. We kunnen ons haast niet voorstellen dat daar niet nog een (Europese) discussie over gevoerd gaat worden.
Daarom wachten we nog met de beslissing over de reizen met startdatum na 19 januari.

Begin januari zal duidelijk worden of de corona-cijfers in Europa voldoende naar beneden gaan om landen weer op geel te zetten of juist niet. Dat lijkt ons het moment om te beslissen over wel of niet doorgaan van de reizen. Zodra we meer weten informeren we de deelnemers via de mail en potentiële deelnemers via de snowmail.

Fietsreizen
De MTB-, Race-, Gravel- en eMTB-reizen zijn sinds vandaag open voor inschrijving. Het kan toch niet anders dan dat we dit voorjaar weer gewoon op reis kunnen? Boeken kan in ieder geval zonder risico. Tot 60 dagen voor vertrek kun je kosteloos annuleren of omboeken. Meer over 100% risicovrij boeken lees je op dit blog.
 


Update 8 december, 14:00 uur

Binnenkort zijn onze nieuwe fietsreizen voor 2021 online te boeken. Heel leuk natuurlijk, maar misschien ook wel heel spannend. We kunnen ons voorstellen dat je nog wat terughoudend bent met het boeken van je nieuwe fietsavontuur.

We stellen je graag gerust. 

Als je reis in 2021 door corona niet door kan gaan en wij geen passend alternatief kunnen bieden, kan je je (aan)betaling opschuiven naar een andere reis op een ander moment. Wil je dat niet dan krijg je van ons je (aan)betaalde geld terug. Daarmee boek je zonder risico!  Meer over boeken zonder risico vind je op dit blog >>


Update 6 november, 11:30 uur

De nieuwe maatregelen en adviezen tot half januari hebben gevolgen voor de Vasa Sport activiteiten en reizen.
Tot onze grote spijt hebben wij de volgende reizen moeten annuleren:

 • Winterintro Livigno - 21 t/m 28 november 2020
 • Noords Festival - 9 t/m 16 januari 2021
 • Langlaufweekend Thüringen - 21 t/m 24 januari 2021
 • Vasaloppetweek - 28 februari t/m 8 maart 2021

De deelnemers van deze reizen worden door ons persoonlijk geïnformeerd over de gevolgen voor hun boeking.

Wij zijn ondertussen druk aan het werk om te kijken welke alternatieven we later in het winterseizoen nog kunnen aanbieden. Er kunnen - naast de overgebleven reizen - nog extra sneeuwweken ingepland gaan worden. Hou daarvoor onze nieuwsbrieven en website in de gaten.


Update 4 november, 10:30 uur

De maatregelen en adviezen die afgekondigd zijn tijdens voor de periode 4 november tot half januari hebben gevolgen voor de Vasa Sport activiteiten en reizen. Vandaag ontvangen de deelnemers aan de Winterintroreis naar Livigno en het Noords Festival een korte update. In de loop van de week sturen we updates naar de andere deelnemers.

Heel erg jammer maar we moeten verder. We houden vol met elkaar! Het gaat een keer voorbij.


Update 29 oktober, 10:00 uur

In heel Europa worden de regels weer aangescherpt en een aantal reisadviezen is door de Rijksoverheid aangepast. Helaas heeft dit ook gevolgen voor onze komende winterreizen. Tot vorige week leek het er nog op dat onze reizen naar Italië en Oostenrijk met wat beperkende maatregelen ongewijzigd door konden gaan. Nu is dat spijtig genoeg weer onzeker. Naast de reisadviezen van Nederland en België en de consequenties daarvan hebben we ook te maken met (inreis-) regels van de bestemmingen. Ons uitgangspunt blijft, dat we een reis alleen organiseren als we ervan uit kunnen gaan, dat verblijf en sporten op de bestemming veilig is. We hebben de veelgestelde vragen over buitenlandse reizen aangepast van de zomer naar de winterreizen. Lees daar hoe we omgaan met de diverse regels en maatregelen en wat dat voor jouw reis betekent.

>>Direct naar: veelgestelde vragen over buitenlandse reizen >>


Update 16 oktober, 19:00 uur

We moeten het aantal besmettingen terugdringen en het is dan ook logisch dat er nieuwe maatregelen zijn ingegaan. Dat heeft wel gevolgen voor de activiteiten van de komende vier weken. De Kromme Rijn Loppet is omgeturnd naar een Hemma Loppet (hemma = zweeds voor thuis). De Vasa bikedag van 8 november kan helaas niet doorgaan. De deelnemers worden daarover geinformeerd. Erg jammer maar het niet anders. Blijf gezond en blijf bewegen.


Update 24 september, 08:00 uur

De Duitse regering heeft nu ook Utrecht als risicogebied bestempeld. Als je uit Utrecht komt komt moet je bij binnenkomst in Duitsland een negatieve COVID-19 test kunnen tonen die niet ouder is dan 48 uur. Betrokken deelnemers van onze weekenden 1000 Bergen en Bochten en Bielefeld trails worden zo spoedig mogelijk persoonlijk door ons geïnformeerd via e-mail.


Update 18 september, 15:00 uur

De Duitse regering heeft de Nederlandse provincies Noord- en Zuid-Holland als risicogebied bestempeld. Als je uit een van deze provincies komt moet je bij binnenkomst in Duitsland een negatieve COVID-19 test kunnen tonen die niet ouder is dan 48 uur. Betrokken deelnemers van onze weekenden 1000 Bergen en Bochten en Bielefeld trails worden komende week persoonlijk door ons geïnformeerd via e-mail of via informatie.

Doorreizen naar bijvoorbeeld Oostenrijk zonder overnachting in Duitsland is gewoon toegestaan.


Update 3 september 14:00 uur

Vuelta Sierra Nevada afgelast vanwege code oranje in Spanje
Helaas hebben we één van de hoogtepunten van het mountainbikeprogramma, de Vuelta Sierra Nevada, moeten annuleren. Als er voor de bestemming van de Vasa Sport reis code oranje geldt en de verwachting is dat dat zo blijft totdat de reis begint, annuleren we de reis. Bij de Vuelta Sierra Nevada is dat dus het geval. We zijn ermee bezig om voor de liefhebbers nog een alternatief te bieden. De eerste editie van de Vuelta Sierra Nevada wordt nu opgeschoven naar 25 september t/m 2 oktober 2021. Omdat we veel belangstellenden verwachten houden we nu al rekening met een tweede versie vanuit een andere startplaats die week.

Bij code oranje vooraf is het duidelijk wat de gevolgen zijn voor je reis. Maar wat als een bestemming tijdens je reis code oranje wordt? Dat kun je lezen bij de veelgestelde vragen over buitenlandse reizen.  


Update 27 augustus 14:00 uur

Reisadvies voor Spanje gewijzigd
De Nederlandse overheid heeft het reisadvies voor bestemming Spanje deze week gewijzigd in oranje. Dat betekent dat niet noodzakelijk reizen naar Spanje wordt afgeraden.
Wij zijn op dit moment druk bezig om te beoordelen wat dit betekent voor onze reis naar Sierra Nevada op 26 september. Begin volgende week informeren wij onze deelnemers aan deze reis persoonlijk over de gevolgen voor hun geboekte reis en de alternatieven.


Update 1 augustus 14:25 uur

Veelgestelde vragen over buitenlandse reizen aangepast.
Nu de alternatieve juni-juli reizen succesvol zijn afgewikkeld richten we ons op de reizen vanaf eind augustus. We hebben de veelgestelde vragen over buitenlandse reizen aangepast naar de huidige situatie. Daar wordt o.a. ook de vraag beantwoord of het wel veilig is op onze bestemmingen.


Update 28 juli 18:15 uur

Alternatieve juni-juli programma groot succes!
Inmiddels hebben we ons alternatieve juni-juli programma in Oostenrijk afgewerkt. Zo hebben we toch nog 7 weekreizen en een paar maatwerk-GPS-reizen kunnen uitvoeren en heel veel deelnemers en onze gidsen blij kunnen maken.

Bergfietsen vanaf eind augustus
Vanaf eind augustus gaat het Vasa Fietseizoen weer verder en hoe. 13 weekreizen naar de Alpen, de Dolomieten, de Sierra Nevada, het Gardameer, 9 maatwerk GPS reizen en 5 weekenden naar het middengebergte staan op het programma. Volgens de huidige regels kunnen deze reizen allemaal doorgaan, maar er kan iedere dag weer wat aan de situatie veranderen. We hebben geen glazen bol, houden de ontwikkelingen in de gaten en handelen naar de omstandigheden van het moment. Als de situatie verandert hebben we de alternatieven op de plank liggen. We gaan niemand dwingen in een onveilige situatie en hopen dat jullie ook met vertrouwen en voorpret naar de toekomst kijken. In de tussentijd volgen we met zijn allen de maatregelen van het RIVM om besmettingen te voorkomen. Hier kun je lezen hoe we dat tijdens onze reizen doen.


Update 5 juni 14:00 uur

Actueel reisoverzicht
We hebben helaas wat reizen moeten annuleren. Maar we hebben ook een paar hele mooie alternatieven uitgewerkt. Wil je zien wat dat is geworden? Check hier ons actuele reisoverzicht.

Fietsen in Oostenrijk kan straks weer
We moeten natuurlijk een klein voorbehoud houden, maar de verwachting is dat we met de grensopeningen vanaf 15 juni weer kunnen fietsen in Oostenrijk. We hebben ons reisprogramma voor juni en juli aangevuld met een aantal mooie nieuwe fietsreizen in Oostenrijk.

Fietsen in corona-tijd doen we wel veilig
Als we straks weer op de pedalen gaan moet dat nog steeds veilig zijn. Dus: we gaan wijs op reis. Bij al onze fietsreizen is ons corona-protocol van kracht. Wanneer je met ons mee op reis gaat informeren we je vooraf over dit protocol zodat je goed voorbereid op reis kunt.

Het is druk
Er komen veel vragen op ons af. Naast het annuleren, herplannen en voorbereiden van onze fietsreizen zijn we druk bezig met het opstellen van ons winterreisprogramma en het opnieuw opstarten van onze rolskicursussen, clinics, de Vasaloppet Challenge en de shop. Dat is heel veel werk en we zijn maar met een klein team. We doen ons uiterste best om al je vragen snel te beantwoorden, maar dat lukt helaas niet altijd. We vragen hiervoor je begrip en geduld. Dus ook als je niet meteen iets van ons hoort, we zijn je niet vergeten!


Update 20 mei 20:10

Het alternatieve juni-juli programma is uitgewerkt. We hebben er al veel positieve reacties op gehad. Vandaag hebben we een bericht gestuurd naar de deelnemers van de reizen met vertrekdatum in juni en juli die geannuleerd moesten worden of waar een alternatief voor kan worden aangeboden.


Update 20 mei 20:00

Er is de laatste dagen veel nieuws over komende (eventuele) grensopeningen en reisadviezen in Europa. Hieronder een tussenstand en de gevolgen voor de Vasa Sport reizen.

 • De grenscontroles tussen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk worden stapsgewijs versoepeld. Als de cijfers goed blijven verdwijnen de grenscontroles 15 juni tussen deze landen helemaal en is ook toeristisch verkeer weer toegestaan.
   
 • Italië wil haar grenzen 3 juni weer openen, maar dit is een eenzijdig besluit. Je mag dan Italië dus wel in, maar kan er alleen weer uit, als je daarna 14 dagen in quarantaine gaat.
   
 • Slovenië heeft haar grenzen op 16 mei geopend. Ook dit was een eenzijdig besluit. Op 18 mei is o.a. de grens met Oostenrijk weer gesloten. In de komende tijd kunnen grenzen alleen open met landen waarmee bilaterale afspraken zijn gemaakt.
   
 • De Duitse regering werkt aan een plan om de reiswaarschuwing voor de hele wereld om te zetten in reisadviezen per land, zodat ook toeristisch richting landen waarvan de cijfers goed zijn en de grenzen open, weer mogelijk wordt.

Voor de reizen in juni en juli betekent dit:

 • dat reizen met vertrekdatum tot 15 juni zijn geannuleerd;
 • dat reizen met Italiaanse of Franse etappes tot en met 1 augustus niet door kunnen gaan. Ze zijn dus óf geannuleerd of hebben een alternatief gekregen.
 • voor veel van de reizen met vertrekdatum na 15 juni gelijkwaardige alternatieven zijn uitgewerkt die geheel in Oostenrijk plaatsvinden.

Alle deelnemers van deze reizen hebben van ons inmiddels persoonlijk bericht gehad.


Update 15 mei 15:49
De reizen met t/m vertrekdatum 14 juni en de racefietsreizen door Frankrijk zijn geannuleerd.
Voor de reizen met een vertrekdatum vanaf 20 juni worden er alternatieven ontwikkeld mochten de maatregelen zodanig versoepeld worden zodat reizen weer mogelijk is.
De deelnemers aan de weekreizen ontvangen een update via de e-mail.


Update 29 april 18:45
Alle reizen met vertrek in april en mei zijn geannuleerd.
De deelnemers aan de weekreizen in juni t/m oktober hebben een e-mail ontvangen over de verwachtingen en kansen van deze reizen en over de financiële consequenties.
De antwoorden op de veelgestelde vragen over buitenlandse reizen zijn aangepast aan de actuele situatie.


Update 9 april 14:45 uur
De Vasa Shop is vanaf nu weer op afspraak geopend. We hebben onze maatregelen getroffen en er een echte Outdoor Shop van gemaakt.
Zie www.vasashop.nl en maak een afspraak of bestel online.

De eerste fietsreizen en een winterreis hebben we formeel moeten annuleren. De deelnemers zijn geïnformeerd en krijgen de Vasa Sport Corona-voucher toegestuurd. We bekijken stap voor stap hoe het met de andere reizen gaat. Als er iets bekend is krijg je bericht via de e-mail. Meer over de reizen en de voucher lees je bij de veel gestelde vragen over de reizen.


Update 26 maart 15:05 uur
Vraag en antwoord aangevuld: Waarom annuleren jullie niet alle reizen in een bepaalde periode?


Update 25 maart 15:15 uur
Op 19 maart hebben we de deelnemers aan onze fietsreizen een e-mail gestuurd met een toelichting. Niet ontvangen? Check het spamfilter, vraag even na bij de hoofdboeker of neem contact met ons op.
Met de verscherpte maatregelen gaan alle geplande kennismakingslessen (rolski en skike) en de informatiebijeenkomst van de Vasaloppet niet door. Diegene die zich aangemeld hebben ontvangen deze week een e-mail over het vervolg.


Update 23 maart 17:10 uur
We hebben de telefonische bereikbaarheid aangepast. Maandag, woensdag en vrijdag zijn we van 9:00 - 12:00 uur bereikbaar op 0343 562800. Of stuur ons een mail, de mailbox wordt dagelijks beantwoord. Antwoorden op de meest gestelde vragen vind je verder op in deze pagina.

Vragen m.b.t. de Vasa Shop? Bel 0343 563934 - we zijn op dezelfde tijden bereikbaar.  Een mail sturen kan natuurlijk ook.


Update 21 maart 8:30 uur
Het coronavirus is een serieuze zaak. Dat beseffen we maar al te goed. Op onze social media kanalen Facebook, Instagram en YouTube hopen met een kwinkslag de moraal goed te houden, je te inspireren om te bewegen en je nuttige tips te geven. We doen ons best maar laat het aub weten als we de plank mis slaan.

Kom je uit de regio Utrecht? Het UMC Utrecht kan handjes gebruiken. Aanmelden en info op de website van het UMC Utrecht.

De NTFU geeft nog handige tips: 7x tips voor je solo rit 


Update 20 maart 13:00 uur
Er zijn veel vragen over de restantbetaling. Hoe we daarmee omgaan staat hieronder bij de Veelgestelde vragen over buitenlandse reizen.


Update 19 maart 15:30 uur
Fietsen mag nog gewoon mensen. Dus ga er op uit, maar houd net zoals Marco & Machiel de nodige afstand.


Update 18 maart 15:30 uur
Onze deelnemers aan de evenementen tot en met 5 april en onze deelnemers aan de fietsreizen ontvangen morgen via e-mail meer informatie van ons.

Vanaf vandaag 17 uur is onze winkel in Cothen gesloten tot nader bericht. Online bestellen kan wel. We doen ons beste om je bestelling veilig bij je thuis te krijgen.


Update 18 maart 10:15 uur
Gisteren heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken alle Nederlanders geadviseerd voorlopig alleen naar het buitenland te reizen als dat strikt noodzakelijk is. Voor de reisadviezen betekent dit dat voor alle landen vanaf nu minimaal oranje geldt. Hoe lang dit advies blijft en welk effect het voor onze reizen in april heeft zijn we aan het onderzoeken. Meer informatie bij de vragen en antwoorden over de buitenlandse reizen hieronder.


Update 17 maart, 12:30 uur
Kan ik nog buiten fietsen? De KNWU heeft interessante tips. Spoiler, ja dat kan als je een paar dingen doet en laat.


Update 16 maart, 15:30 uur

Advies volgen
Zo langzamerhand worden de maatregelen stringenter en daarmee de gevolgen. Vanuit volksgezondheid helemaal logisch natuurlijk. Daarom kunnen wij alleen maar adviseren om de informatie van de Overheid en het RIVM te raadplegen.

Blijf in beweging, blijf fit
Veel evenementen kunnen geen doorgang meer vinden. Maar dat betekent niet dat je hoeft stil te zitten. Sterker nog, we adviseren je om in beweging te blijven. Dat is toch de waarde van sport? Een fit lijf en afleiding van de dagelijkse beslommeringen. We kunnen en mogen gelukkig nog de bossen in en dat is goed voor het immuunsysteem en helpt tegen de stress. Berichten als deze verwelkomen we van harte.

Samen schade beperken
We streven er altijd naar om onze activiteiten door te laten gaan en blijven op zoek naar wat wel kan, zoals jullie van ons gewend zijn. Mocht het niet lukken dan is dat natuurlijk een flinke teleurstelling, voor jullie als deelnemer én voor ons. Het uitgangspunt is dat wij samen met jullie willen proberen de schade zoveel mogelijk te beperken. Als reizen niet meer mag, dan kan dat dramatische gevolgen hebben voor het voorbestaan van onze organisatie. We hopen dat het niet zover komt.

Jullie willen fietsen of langlaufen, wij willen dat voor jullie organiseren. Veel kan en mag niet meer, maar wat is nog wel (veilig) mogelijk en hoe gaan we verder of halen we achterstanden weer in als deze ellende voorbij is? Dat zijn de vragen die ons bezighouden en waar we zo goed mogelijk op proberen te plannen.

Op dit moment is er alleen zekerheid voor de activiteiten tot en met 5 april. De volgende activiteiten gaan niet door:
•    de rolskiclinics in Cothen op 4 april
•    de MTB-clinic in Nunspeet op 5 april
•    informatiebijeenkomst IJsland op 28 maart
•    De Vasa Hoppet rolskitocht op 28 maart
•    De Kickoff Vasaloppet in Cothen 3 april
•    De Kickoff Vasaloppet BvdGF (verplaatst naar 2 mei)
Deelnemers die zich hiervoor hebben aangemeld krijgen van ons persoonlijk bericht hierover.

Activiteiten na 6 april in Nederland
Hiervoor wachten we op de nieuwe richtlijnen van de Rijksoverheid.


Update 16 maart, 10:30 uur

We zijn er mee bezig
De ontwikkelingen rondom het corona-virus gaan momenteel razendsnel. De situatie waarin we ons met zijn allen bevinden is ongekend en overvalt ons ook. Wij vragen hiervoor je begrip. Achter de schermen zijn wij druk bezig om te beoordelen welke gevolgen de situatie van nu heeft voor onze geplande activiteiten en reizen. Op dit moment richten wij ons op de geplande activiteiten tot en met 5 april. Via deze pagina houden wij je op de hoogte van de stand van zaken. Wij raden je aan om deze pagina regelmatig te raadplegen. Wanneer wij maatregelen treffen die betrekking hebben op een van de reizen die je hebt geboekt, wordt je daarover door ons persoonlijk geïnformeerd.


Veelgestelde vragen over buitenlandse reizen

Winterupdate

Gaat mijn reis door?
Je winterreis gaat door naar de geplande bestemming, tenzij op de startdatum van de reis de bestemming op oranje of rood staat of het door grenssluitingen niet mogelijk is naar de bestemming te reizen. Uiterlijk één week voor de reis krijg je hierover bericht. Indien mogelijk nemen we de beslissing van niet doorgaan op de originele reis natuurlijk eerder. Dit zal zijn als de bestemming al oranje of rood is en we verwachten dat dat zo blijft.

Gaat mijn reis door als Nederland voor de bestemming oranje of rood is?
Dat hangt af van de regels, die dan voor die bestemming gelden. Als je het land wel in mag met een non Covid-19 verklaring gaat de reis door. Als Nederlanders het betreffende land niet in mogen of je ondanks een non Covid-19 verklaring op de bestemming toch nog in quarantaine moet gaat de reis op de geplande bestemming niet door. Als de inreisregels voor Belgen anders zijn dan voor Nederlanders moeten we die apart bekijken. Al of niet doorgaan van de reis hangt daar echter niet van af.

Wat gebeurt er als een reis op de geplande bestemming niet kan doorgaan?
Mocht een reis op de geplande bestemming niet door kunnen gaan, dan zullen wij uiterste inspanningen leveren om je een gelijkwaardig alternatief op een andere locatie te bieden, zodat je reis gewoon door kan gaan op dezelfde datum. Kan dat niet, dan moeten we de reis annuleren. Je krijgt daarover persoonlijk bericht en informatie over de consequenties.

Is het wel veilig in het land waar mijn reis plaatsvindt?
We houden onze bestemmingen steeds goed in de gaten. Tijdens onze fietsreizen hebben we veel ervaringen opgedaan. Zo was Oostenrijk in juni bij de "herstart" na de lockdowns zo'n beetje het veiligste land in Europa en dus een geweldige bestemming voor onze alternatieve reizen. Toen was het nog geen optie om de reizen in Italië door te laten gaan. In september had juist Italië zeer goede cijfers als gevolg van de strenge en goed nageleefde regels. Onze fietsdeelnemers voelden zich in Italië, Oostenrijk en Zwitserland “veiliger” dan in Nederland en België. De meeste van onze winterreizen vinden in Italië, Oostenrijk, Duitsland en Scandinavië plaats. Allemaal landen waar de Corona-cijfers beter zijn dan in Nederland. We houden de situatie op de bestemmingen goed in de gaten en gaan alleen als de situatie veilig is. Als dat niet zo is zoeken we een alternatief of annuleren de reis.

Wat doen jullie als het reisadvies voor een bestemming van code geel naar oranje gaat?
Als een reisadvies voor een land waarin we reizen door de Nederlandse overheid tijdens die reis wijzigt van geel naar oranje, zijn er twee opties:
1. wanneer er nog een mogelijkheid is om terug te zijn in Nederland voordat code oranje ingaat, gaan we er alles aan doen om dat mogelijk te maken.
2. Wanneer er geen tijdsvenster meer is om op tijd terug te komen en om zo de quarantaine te ontlopen, gaan we kijken wat de dan beste optie is. Daarbij spelen veiligheid, de wensen van de deelnemers, financiële-/verzekeringsgevolgen en haalbaarheid een rol.
Uiteraard doen we er alles aan om niet in deze situatie verzeild te raken. Als de tekenen al op “oranje in wording” staan, reizen we niet af naar dat land en zoeken we een alternatief.

Ik heb een reis geboekt. Kan ik deze annuleren?
Wanneer je wilt omboeken of annuleren kan dat natuurlijk altijd, dan zijn de reguliere annuleringsvoorwaarden van Vasa Sport van toepassing. Zolang een reis niet door ons is geannuleerd kunnen we daarvoor geen corona-voucher uitreiken.

Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik mijn geboekte reis wil annuleren of omboeken?
Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn hangt af van het type verzekering. Bekijk hier een overzicht van de voorwaarden per verzekeraar.

Als een reis toch niet door kan gaan, komt Vasa Sport dan met de coronavoucher?
We hopen, dat het niet meer nodig is, maar als een reis toch niet door kan gaan door Corona en je niet aan het eventuele alternatief wilt deelnemen biedt Vasa Sport de corona-voucher aan.
De SGR heeft in samenwerking met ANVR de corona-voucher in het leven geroepen. Deze voucher is een aantrekkelijke oplossing voor zowel reizigers als reisorganisatie. De consuwijzer zegt hierover: “Uw pakketreis is geannuleerd door corona. Wettelijk gezien hebt u dan recht op uw geld terug. U hoeft de voucher dus niet te accepteren, maar het kan wel verstandig en redelijk zijn. Het accepteren van de voucher helpt de reisorganisatie in deze uitzonderlijke tijd. En u kunt de voucher gebruiken om later alsnog op reis te gaan."
Mocht een reis vanwege het corona-virus geannuleerd moeten worden dan ontvang je als deelnemer bericht. De hoofdboeker krijgt de Vasa Corona-voucher toegestuurd. Vasa Sport weekend- en weekreizen vallen onder de SGR. Meer info over de corona-voucher vind je op de website van de SGR.

Gelden er tijdens de reizen nog aangepaste gedragsregels?
Ja, we hebben daarvoor corona-protocols opgesteld. Momenteel zijn we bezig met het protocol voor de winterreizen.

Terug naar top ↑