De Tweede Vasa Hoppet: Top omstandigheden, geslaagde dag.

De tweede editie van de Vasa Hoppet zou plaatsvinden op 2 april 2016 in het Doornse gat. Met 33 voorinschrijvingen en positieve weersvoorspellingen was het afwachten hoeveel mensen er aan de start zouden verschijnen.

Vasa hoppet

Uitdagend parcour over de Utrechtse Heuvelrug

Op skikes en rolski's (klassiek) werden 14, 28 of 42km afgelegd over een uitdagend parcours. Ieder kon de afstand kiezen die bij hem of haar paste door te kiezen voor 1, 2 of 3 rondes (nouja eigenlijk 8-tjes).

Hop Hop Hop, zo ging het en het was weer een heerlijk rol-evenement.  De heuvels van de Utrechtse Heuvelrug en de semi-verharde paden zorgde daar wel voor. 52 deelnemers waren vol goede moed aan de start verschenen. Maar vóór de start natuurlijk eerst een goede warming up, onder leiding van Anna. 

Rolski Vasa Sport

Ideale omstandigheden om te rollen

Om 10:00uur ging de tocht dan echt beginnen. De temperatuur was perfect, niet te warm en ook niet echt koud. Het was een mooie rit door de natuur waar geklommen en afgedaald moest worden. Rond 11 uur kwamen de eersten al binnen. De meesten gingen door voor een tweede ronde. Rond 2 uur waren alle deelnemers binnen. De sportdrank, repen en paaseitjes zijn goed genuttigd, dus er is behoorlijke inspanning geleverd. 

Rolski Vasa Sport

Op naar de Vasa Shop!

Vanaf 12:30 was de Vasa Shop in Cothen geopend. Na de tocht gingen er vele deelnemers daar een kijkje nemen onder het genot van wafels en pannenkoeken. Rond 4 uur waren de laatsten uit de shop vertrokken. Vandaag was ook de laatste dag dat de Shop op de normale openingstijden open was. Wil je nog langskomen in de Shop? Dat kan, dan moet je alleen even een afpraak maken.

Het was een gezellige dag en wij hopen dat iedereen ervan genoten heeft! Wij hebben er in ieder geval van genoten en met alle plezier de organisatie verzorgd. Tot volgend jaar!

Bekijk de foto’s in het album van de Vasa Hoppet 2016.

 

Unknown Object