Bas van de Goor gaat de Vasaloppet doen! (en jij kan mee)

Olympisch volleybalgoud-winnaar Bas van de Goor gaat in 2019 opnieuw de uitdaging aan, de Vasaloppet!

 

Vasa Sport Vasaloppet Bas van der Goor

Hé denk je misschien, dat komt me bekend voor. Dat klopt maar toch is het nieuws want Bas gaat een nieuwe poging wagen. In 2016 moest hij helaas verstek laten gaan door een sleutelbeenbreuk. Bas was wel aanwezig om de andere deelnemers aan de challenge aan te moedigen en met succes.

Na een roerige periode kriebelt het weer en kan het weer. Dus organiseert de Bas van de Goor Foundation in 2019 een nieuwe weski2changediabetes Challenge.
Lijkt je dat wat? Bekijk dan de uitnodiging hieronder en  Kom 8 december naar de informatie-avond. Bas en Marco praten je bij.

 

 

 

In 2016 was de Challenge een groot succes

Onder de foto lees je meer over de doelstellingen en de motivatie van Bas van de Goor en de Foundation (tekst uit 2016).

 

Niet alleen de sportieve prestatie telt maar met de gelijknamige stichting vraagt hij ook aandacht voor Diabetes. Ook jij kan deze uitdaging aangaan en tegelijk een steentje bijdragen aan het goede werk dat de Bas van de Goor Foundation doet.


De Vasa-Wat?

’De Vasa-wat?’ Dat is de meest gehoorde reactie die Bas hoort als hij een gesprek heeft over dé nieuwe sportieve fundraiser van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). De Vasaloppet, dus.

Hij hoorde een jaar of vier geleden voor het eerst over deze waanzinnige race.
Bas:" Ik zag beelden op tv van een enorme hoeveelheid mensen die in deze langlaufklassieker van start gingen op de eerste zondag van maart. Duizenden mensen die door deze tocht van 90 kilometer te maken toch een onderdeel van hun bucketlist willen afhalen. En wellicht staat hij nog niet op je bucketlist.

‘Langlaufen, dat heb ik nog nooit gedaan’, hoor ik dan. Dat komt mooi uit, ik ook niet. Maar zodra ik op YouTube ging speuren kwam de Vasaloppet vanzelf op mijn must-do-lijst te staan."


Goed voorbereid aan de start

In het voorjaar kwamen we in contact met de BvdGF en hebben we de Vasaloppet Challenge 2016 uitgewerkt. Het is natuurlijk een enorme uitdaging om in 9 maanden tijd zodanig te leren langlaufen zodat je de 90km lange Vasaloppet kan volbrengen.

Daarom is een traject uitgestippeld met rolskitrainingen, een sneeuwweekend in Thüringen en de week in Zweden met voorbereidingen en de Vasaloppet.

Aan deze challenge doen mensen met diabetes mee maar ook mensen die de stichting willen ondersteunen. De opbrengsten uit de Vasaloppet challenge worden gebruikt om activiteiten voor kinderen met diabetes te organiseren.
 

Oud-Langlaufers en broers Gijsbrecht en Alewijn Brouwer gaan de uitdaging aan. En ook Rita van Driel, Herbert Cool en Dolf Hoogenwerf gaan waarschijnlijk mee. Bekende namen voor diegene die al wat langer in het langlaufwereldje meedraaien.

De BvdGf doet goed werk

In 2003 krijgt Bas van de Goor te horen dat hij diabetes type 1 heeft. Tijdens zijn volleybalcarrière ontdekt hij dat diabetes en sport elkaar niet in de weg zitten. Sport blijkt een uitstekend middel om mensen met diabetes te helpen hun bloedsuikers te  organiseren. De Bas van de Goor Foundation wordt opgericht met als missie: de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen.

‘Bas bindt.’ Het is één van de lofuitingen die olympisch volleybalkampioen Bas van de Goor en zijn Foundationteam ontvangen voor wat zij inmiddels vijf jaar doen en betekenen voor het Nederlandse diabeteslandschap.

De stichting organiseert diverse activiteiten om mensen met diabetes te informeren over de positieve effecten van sport op een leven met diabetes, ze deze effecten te laten ervaren en ze te inspireren tot een sportief leven met diabetes. Zo werd de Kilamanjaro bedwongen, wordt de New York Marathon gelopen en is er dus in 2016 de Vasaloppet Challenge.


KickOff op rolletjes

Vrijdag 12 juni was de Kickoff op de ijs- en skeelerbaan in Doorn. Meer dan 30 geïnteresseerden maakte de eerste stapjes op de rolski's. Dat viel niet altijd mee, maar na een uurtje kregen de meeste de smaak te pakken. Het begin blijft moeilijk maar daarom is het natuurlijk een heel mooie uitdaging die straks eindigt in het centrum van Mora, de finish van de Vasaloppet.