Heel veel buitenplezier bij het VasaChallenge weekend

Het VasaChallenge weekend werd afgetrapt met 50 deelnemers. Dat we het hele weekend niet in de hal maar gewoon buiten in de sneeuw konden langlaufen werd met veel enthousiasme ontvangen! Dat beloofde heel veel buitenspeelplezier.

Trainingsweekend VasaChallenge


Donderdag 16 december

De langlaufinstructeurs hadden overdag volop sneeuw en geprepareerde loipes gespot. 
Er volgde een presentatie met uitleg en beelden van de langlauftechnieken waar we naar toe werken. Omdat vrijwel alle deelnemers al meerdere rolskilessen hadden gehad en fanatiek op de rolski’s hebben getraind werd de uitdaging vooral om die nieuwe vaardigheden om te zetten naar het voortbewegen op de langlaufski’s. Nadat iedereen vervolgens heel behendig de rolski-tellers had verwisseld voor de sneeuwtellers sloten we de avond af.

Trainingweend VasaChallenge

Trainingweend VasaChallenge

Vrijdag 17 december

Na een goed ontbijt vertrokken we voor de eerste langlauftraining naar de loipes bij Grenzadler. Tijdens de warming up onder leiding van Machiel werden de spieren voorbereid op de eerste meters in de sneeuw. De groep werd onderverdeeld in zes groepen waarna elke groepje met zijn instructeur op pad ging. 

Trainingweend VasaChallenge

Dat deze eerste les vooral in het teken stond van behendigheid op de ski’s was na afloop al goed te zien. Ook zag je al dat de verschillende technieken goed opgepakt werden. Dat beloofde een mooi leerrendement aan het einde van dit weekend!
Na de tweede les in de middag gleden sommige al soepel door de loipes, werd er met gemak in en uit de loipe gestapt of een stap-bochtje gemaakt.

Trainingweend VasaChallenge

Dat we de hele dag buiten waren geweest was te merken aan de eetlust bij het avondeten. Het hotelpersoneel kon het niet bijbenen. Bij het avondeten werden allemaal blije gezichten gezien. Bij de daarop volgende briefing werden de ervaringen van de dag onderling uitgewisseld. Het was wel duidelijk dat iedereen al zin had en vooruit keek naar dag 2!

Trainingweend VasaChallenge

Trainingweend VasaChallenge

Zaterdag 18 december

Na het ontbijt stond iedereen te popelen om de sneeuw weer in te gaan. Tijdens de warming up van Nicole werd iedereen uitgedaagd om haar dansmoves na te doen waarna iedereen met soepele heupen de ski’s weer kon aandoen. De instructeurs wisselden van groep zodat iedereen optimaal kon leren. 

Trainingweend VasaChallenge

Waar gisteren de eerste stijgende loipe omhoog nog een uitdaging was, ging dat nu zonder al te veel na te denken en werd zichtbaar dat een ieder al meer sneeuwgevoel kreeg op de ski’s. De vele kilometers op de rolski hebben ook zeker bijgedragen aan deze snelle transfer naar de sneeuw. 

Trainingweend VasaChallenge

Tijdens de middagles werd er verder gewerkt aan het inslijpen van de technieken en lukte het iedereen om af te dalen. De een stortte zich met volle controle over de ski’s de afdaling in, een ander hield de controle door voorzichtig en ploegend af te dalen. Er werd aan het einde van de les gevraagd om nog een rondje te mogen doen. We hadden de zon er vanmiddag zelfs bij. Wat een heerlijke dag en wat hadden we weer veel geleerd!

Trainingweend VasaChallenge

Een deel van de groep kreeg voor het avondeten instructies over het onderhouden van de ski’s, de anderen na het avondeten. Ook werd er vooruitgeblikt op dag 3 waarop de "90 van Oberhof" centraal staat. De laatste dag alweer, wat gaat dat snel!

Trainingweend VasaChallenge

Trainingweend VasaChallenge

Zondag 19 december

De dag begon met frühsport vóór het ontbijt onder leiding van Machiel. Waarschijnlijk heeft het getik van de stokken heel Oberhof wakker gemaakt, maar daar stoorden we ons niet aan. Goed ontbijten, spullen inpakken en dan was het alweer tijd voor de laatste training. Startnummers werden uitgedeeld voor de duurtraining van vandaag, de "90 van Oberhof", 90 minuten non-stop langlaufen. 

Trainingweend VasaChallenge

Tijdens de warming up van Eelje werden de spieren goed opgewarmd en de pijntjes en spierpijn mentaal verdreven. Zo te zien had iedereen er zin in! In groepjes werd het parcours verkend, kreeg je nog een laatste tip van je instructeur en was het wachten op de start. Ook al was de sneeuw nog hard en ook hier en daar wat ijzig, lieten we ons niet imponeren en stond iedereen startklaar! Na het startschot konden we los. Onder aanmoediging van de instructeurs en met het aanreiken van winegums en Marsjes werd er de volle 90 minuten gelanglauft. Wat mooi om te zien hoeveel iedereen geleerd heeft in deze dagen en soepel manoeuvrerend met wisselende technieken over de sneeuw glijdt! Blije en voldane gezichten bij de finish. Vol vertrouwen voor het avontuur in Zweden, de Vasaloppet!

Trainingweend VasaChallenge

Met de finish van de duurtraining was het weekend alweer voorbij; wat een topweekend! 

Wil je ook mee doen met de Vasa Challenge?

Deze reis is onderdeel van de Vasa Challenge en kan niet los geboekt worden. Ga naar de reispagina voor meer informatie, data en prijzen.

Vasa Challenge

Duitsland
GER

Trainingsweekend VasaChallenge

Na alle rolskimeters ga je de techniek omzetten op de langlaufski's. In drie dagen maak je minstens 10 trainings-uren in de sneeuw.

03-11-2022 t/m 06-11-2022

Niveaugroepen:      

Bekijken

vanaf
€0