Wat een sneeuw op het Oberhof langlaufweekend

We hebben Frau Holle nog aangeroepen dat het wel genoeg was maar het bleef maar sneeuwen. Wat was het prachtig, helemaal zoals langlaufen moet zijn: verse sneeuw, mooie loipes, graadje of twee vorst en af en toe een zonnetje. Iedereen genoot dan ook met volle teugen. Er is veel geleerd en het weekend werd afgesloten met een prachtige tocht.

Prachtig langlaufen in Oberhof

Langlaufen in een kerstkaart

Ik denk dat Amy de kerstkaart voor volgend jaar al binnen heeft. Amy verteld me dat ze aan wielrennen doet en schaatsen en nu het langlaufen helemaal ontdekt heeft. Ze had al wel eerder enkele keren gelanglauft maar in dit weekend veel geleerd.

Alleen de dubbelstok vind ik nog lastig, als schaatser en fietser doe je niet zoveel met je armen, dat gaan we de volgende keer verbeteren! aldus Amy.

Afdalen is een feestje

Ski Vasa Sport

Jihaa, lekker glijden! Afdalen dat is ook langlaufen. Het is de beloning na hard werken op de klim. Met deze fijne sneeuw was het prima oefenen om veilig te kunnen afdalen en te leren remmen. De basishouding, ploegrem, stapbocht, in en uit de loipe stappen het is allemaal geleerd. Soms met vallen en opstaan maar dat hoort er bij.

Trainen voor een Langlauf Marathon

Ski Vasa Sport

Die met de gele hesjes dat zijn de Brabanders die de Vasaloppet gaan doen. Dit weekend is er hard aan de techniek gewerkt (en de conditie natuurlijk). Het was goed te merken dat ze al veel op de rolski's hadden getraind. Technisch moesten er nog wel wat stappen gezet worden maar iedereen is flink vooruit gegaan. Dat gaat vast goedkomen in Zweden.

Kilometers loipe

Ski Vasa Sport

Woorden zijn hier eigenlijk niet nodig, prachtig toch? Er waren meer dan 200km aan gespoorde loipes, skating en klassiek. We hebben lang niet alles kunnen doen dus moeten we nog maar een keertje terug komen. Daarom, bedankt iedereen voor de deelname en tot de volgend keer!

 

Unknown ObjectGroeten namens Vasa Oberhof-team (Bert, Anna, Froutje en Jacomina),

Marco