Waarom een weekend een uitstekende voorbereiding is

Een weekend is leuk, daar zal geen twijfel over bestaan, maar een weekendje biken in het voorjaar heeft nog een aantal extra voordelen. Zeker als je deze zomer een TransAlp, Giro of andere week in het hooggebergte gaat fietsen.
We geven je 5 redenen waarom een Vasa Sport weekend een goede voorbereiding op je weekreis is.

5 redenen


1. Je geeft je training een enorme boost
 

Ojee! Mijn TransAlp start al over 2 maanden en ik heb nog maar weinig kunnen trainen….. Straks haal ik het niet.

Herkenbaar? In één bikeweekend maak je al snel zo’n 18 trainingsuren waar je normaal misschien wel een maand over doet. Bovendien zijn deze uren over het algemeen ook betere trainingsuren. Je fietst namelijk niet vlak zoals in de Lage Landen, maar maakt in de middelgebergtes vele hoogtemeters. Er zijn klimmen bij van wel 300 hoogtemeters achter elkaar en daar ga je in de Alpen natuurlijk van profiteren. 

Bielefeld Trails

Tijdens een mountainbikeweekend maak je niet alleen trainingsuren maar werk je vanzelf ook aan je skills! De trails in het middelgebergte zijn namelijk wel even uitdagender dan de gemiddelde Nederlands route. Wij bieden ook de mogelijkheid om aan je skills te werken tijdens de weekenden in Limburg en het Enduroweekend Remouchamps.

MTB-cursus Bielefeld

Vraag onderweg tips aan de gidsen. Zij hebben enorm veel ervaring en helpen je graag. Tijdens het weekend pas je tips & tricks direct toe in de praktijk en verbeter je je skills. Kortom, in één weekend sla je een behoorlijke slag in je voorbereiding.
 

2. Slechts één dag vrij om er even tussenuit te gaan

Om lekker een weekendje te biken en er even helemaal tussenuit te zijn hoef je (bij een ‘normale’ werkweek) alleen vrijdag vrij te nemen. Zondagmiddag rond 16:00 uur keer je weer terug naar huis. Afhankelijk van waar je precies woont, ben je begin van de avond weer lekker thuis en met de benen omhoog geniet je nog even na.

mtb weekend

Het is maar een paar uurtjes rijden naar HochSauerlandhet Siebengebirge, Drielanden regio en Remouchamps. Korte reistijd dus voor heel veel fietsplezier.

3. Je went alvast aan het ritme van een meerdaagse rit

Je fietst 3 dagen achter elkaar met de intensiteit die je nodig hebt op een TransAlp of Giro. Je kracht en uithoudingsvermogen nemen in één weekend flink toe.

Luxemburg Trails

Ook kweek je in een korte tijd mooi alvast wat zitvlees. Met deze tips voorkom je trouwens hierbij zadelpijn en irritatie op die ene tere plek.
 

4: Je ontdekt welke niveaugroep en welk reislevel bij jou passen

Ben je van plan voor de eerste keer aan een TransAlp of Giro mee te doen, maar weet je nog niet of je groen, blauw of rood bent en of je een reis met level 4 of 8 moet kiezen? Dan maakt deelname aan een weekend je veel wijzer. Zit je daar in de blauwe groep, dan kun je er vanuit gaan dat dat ook bij een TransAlp lukt. Je gids kan beoordelen welk reislevel je aankunt. Dus na zo’n weekend kun je veel beter een voor jou geschikte weekreis op de mountainbike, de gravelbike of racefiets uitzoeken. 
 

5: Check of je materiaal in orde is

Een Vasa weekend is de ideale gelegenheid om te controleren of je materiaal in orde is. Heb je de juiste banden? Is het verzet van mijn fiets geschikt voor de bergen? Zit mijn rugzak fijn en past alles erin? Hoe ga ik om met voeding en drinken? Tijdens een weekend kom je erachter, zodat je straks jouw TransAlp zorgeloos fietst.

mtb weekend belgie duitsland

 

Bekijk nu:

de mountainbike weekenden >>de gravelbike weekenden >>de racefiets weekenden >>

 

Duitsland
GER
Reis voorbij

7 Mountains Trails

MTB-weekend voor wie dicht bij huis wil klimmen en dalen. Het Siebengebirge met fijne trails en toppen tot 460 m is daarvoor zeer geschikt.

10-05-2024 t/m 12-05-2024

Reislevel: 4/10

Niveaugroepen:      

Bekijken

vanaf
€346

Duitsland
GER
Begint bijna!

HochSauerland trails

MTB-weekend met alle mooie (single-) trails van en tussen Willingen en Winterberg. Ja, er zijn niet alleen maar brede grindpaden in het Sauerland! Geniet je mee?

24-05-2024 t/m 26-05-2024

Reislevel: 4/10

Niveaugroepen:      

Bekijken

vanaf
€387

Duitsland
GER
Reis voorbij

Gravelbike weekend Drielandenpunt

Drie dagen lang gravelen in drie verschillende landen, dat kan rondom het Drielandenpunt. 

03-05-2024 t/m 05-05-2024

Reislevel: 3/10

Niveaugroepen:        

Bekijken

vanaf
€280