Wielrennen dwars door Tirol - na regen komt zonneschijn

Aan het eind van de zomer troffen 14 fanatieke wielrenners elkaar in de omgeving van Innsbruck voor de racefietsreis dwars door de Tiroler Alpen. In een schitterend hotel in het Inntal verzamelden we voor het infietsrondje waarin we onze benen rustig konden lostrappen. Het materiaal was in orde, de benen voelden goed en iedereen had er zin in. De reis kon beginnen! 

Racefiets TirolerAlpen


Vanuit het centraal gelegen hotel in Tirol reden we 6 schitterende etappes. Afwisselend fietsen door het echte hooggebergte en ritten door de dalen van Tirol.
De weersvoorspellingen beloofden helaas niet veel goeds voor de eerste dagen; heel veel regen. Maar toen we zondagochtend de gordijnen openden viel het mee met de regen en was de temperatuur prima om te fietsen, een perfect dag voor de rit naar Mittenwald en Seefeld!

Op maandag kwamen de onheilspellende voorspellingen uit en kwam het met bakken uit de hemel. Rivieren en beekjes traden buiten hun oevers en onze fietsdag werd vervangen door een heerlijke rustdag.

Racefietsreis Tiroler Alpen

Het hoogtepunt van een heerlijke reis

Vanaf maandag werd het weer iedere dag beter en werden de ritten daarbij dagelijks langer en hoger. Dag drie ging over het Mieminger Plateau en de Hahntennjoch. De dag er na overwonnen we de verschrikkelijk steile Hottinger Holl door Innsbruck. Tijdens de laatste twee etappes deden we het hooggebergte aan met de Kühtai (2000m) en de klim naar de Kaunertaler gletscher (2750m). Deze laatste klim was letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van een heerlijke reis! Iedereen piekte de laatste dag en daalde de Kaunertaler Gletscherstraße af. Op het zonovergoten terras van het hotel sloten de week af met een welverdiend biertje.

 

Dit zeiden de deelnemers over deze reis

"Ondanks de regen begin van de week een topweek gehad. Goed geregeld, hotel was top en lekker eten!"

"De week bouwt mooi op naar die mooie climax!"

"De etappe naar de Höttinger Höll hakte er flink in maar de beloning boven was het dubbel en dwars waard!"

"Die monster van een klim op gereden, 38km klimmen, hoe verder je komt hoe zwaarder het word en dan ben je blij dat je boven bent! "

"Zwaarder dan de Stelvio!"

"Soms ben je bijna teleurgesteld dat je boven bent hahaha, zo mooi is het hier!"


Bekijk de foto's

Racefietsreis Tiroler Alpen

Racefietsreis Tiroler Alpen

Tiroler Alpen

Tiroler Alpen

Bekijk de rest van de foto's in het Facebook album

Wil je Racefietsreis Tiroler Alpen rijden?

Geef je interesse door als je hier in 2024 ook wil fietsen. Dan ontvang je de nieuwe datum als die bekend is.

Racefietsreis Tiroler Alpen