Fietsen, zwemmen en genieten op de Racefietsreis Corsica!

2 jaar hebben we er op moeten wachten vanwege de corona pandemie, maar nu was het dan eindelijk zover. De eerste editie van de Vasa Sport Corsica racefietsreis ging door, en wat was het genieten!! Lees het verslag van Rick en ontdek hoe iedereen heeft genoten van deze fietsvakantie >>

Fietsen met uitzicht


Laat de vakantie maar beginnen!

Na een voorspoedige reis ontmoetten we elkaar in het starthotel in Bastia en gelijk heerste er een vakantiestemming. Het was strakblauw, de zon scheen ons tegemoet en er heerste gelijk al een relaxte sfeer. 

Zwembad

Cor had de fietsen vanuit Nederland en België naar Corsica vervoerd en nadat we de fietsen rijklaar hadden gemaakt, maakten we in de middag een mooie rondje rondom Bastia. Rick was de dag ervoor nog even gaan verkennen en had zo een mooi toeristisch rondje gevonden langs de oude haven, de azuurblauwe zee en uiteraard ook wat hoogtemeters gevonden ;-)

Fietsen

Cap Corse

De volgende ochtend werden we wakker en een uitgebreid ontbijtbuffet stond ons te wachten. Na ons helemaal volgestopt te hebben fietsten we het eerste stuk achter Rick aan om zo de stad Bastia veilig door te komen. Vandaag stond het prachtige Cap Corse op het programma, een route veelal langs de kust met fantastische uitzichten. 

Berg

Onderweg werden we top verzorgd door Cor die al klaar stond met water, cola, bananen, ontbijtkoek en nog veel meer lekkers. We dronken een heerlijke koffie en lunchten in een restaurant vlakbij zee. Het hotel was ook echt een toetje na deze dag, direct aan zee, zwembad, een tuin met ligstoelen, gras en plek voor een koel glaasje rosé. Wat wil een mens nog meer?

Cor met Kar

Afzien

Dag 2 was een dag door het binnenland van Corsica. Een dag met een aaneenschakeling van de verkenroutes van Rick, autoluwe wegen, langs koeien, kleine dorpjes, smalle weggetjes. Landschappelijk echt een genot. Wel was het een pittige dag door de stijgende tendens en de warmte. Moe maar voldaan kwamen we aan in ons hotel en dronken een welverdiend biertje onder de blauwe regen van het terras.

Koei

Alweer op naar zee

We beklommen de prachtige Col de Vergio, een goed lopende klim met mooie uitzichten. Ook de lange afdaling was een cadeautje door de naaldbossen met vele afdaalmeters. Het vervolg was weer over smalle rustige autoluwe wegen waarbij je je soms afvroeg of je nog wel op de juiste route zat☺. 

Zee

Op het eind van de dag splitsen de routes zich en reden we via verschillende opties naar de hoofdstad Ajaccio. De meesten via de boulevard, maar er waren 3 bikkels die het zware zwarte lusje op het laatst aandurfden, chapeau! Aangekomen bij het hotel kon je je ogen eigenlijk niet geloven. 

Eten

Een fantastisch zwembad, net even wat hoger gelegen dan de zee waar je op uit keek. Dineren met uitzicht op de ondergaande zon. Het was een heerlijk diner met waarbij we met verschillende lokale wijnen proosten op deze prachtige dag. Hoe mooi kan het leven zijn!

Zwembad

Waarom geen rustdag, Rick??

Deze vraag kreeg hij gelijk naar zijn hoofd geslingerd toen hij wat verlaat bij het ontbijt arriveerde. We willen hier blijven. Dat gaf wel aan hoe fijn en mooi iedereen het hier vond. Dat werd bevestigd door het riante ontbijtbuffet met verse croissants, pain au chocolat, verse jams van Corsica, kaas, eieren, yoghurt, cake, fruit en ga zo maar door...

Ontbijt

Na al deze verwennerij stapten we toch de fiets op en vandaag stond een pittige etappe het binnenland in te wachten. We lunchten gezamenlijk wat toevallig zo uitkwam en klommen toen door naar de zeer mooie Col de Saint Eustache. Met hierna nog 2 kleine beklimmingen arriveerden we in ons berghotel in Zonza. 

Berghotel

Met een fenomenaal uitzicht op de bergen, een zwembad, whirlpool en terras wisselden we sterke verhalen uit onder het genot van een lokaal Pietra biertje. Het diner ’s avonds was ook erg gezellig waar de antipasti, pizza, pasta en vin rouge rijk vloeide en met goede diepgaande gesprekken aan tafel.

Fietsers

De koninginnenrit

Inmiddels begon de vermoeidheid toch wel toe te slaan maar eraan toegeven konden we eigenlijk niet want vandaag stond de koninginnenrit op het programma. Dwars door de bergen en het binnenland van Corsica over meerdere mooie cols met gave uitzichten. 

Binnenland Corsica

Aan de voet van de laatste col lunchten we en sterkten we ons voor de laatste col van de dag. Het hotel was een sprookje, want in de achtertuin van het hotel stroomde een rivier waar je in kon poedelen en zowaar zwemmen.

Onze vermoeide fietsbenen lieten we afkoelen in deze rivier en we genoten van deze schoonheid van de natuur. Aan een lange tafel dineerden we buiten, waarbij het geluid van de stromende rivier ons een staat van rust en tevredenheid bezorgde.

Riviertje

Fin de course

In de ochtend was het zeer relaxt. We hadden besloten iets later weg te gaan, dus een 2e keer ontbijt en extra koffie en even wat later je tas inpakken behoorde tot de mogelijkheden. Onze held Bart besloot wat eerder op pad te gaan en als enige de steile zwarte klim naar de Gorges de la Restonica te rijden. 

Ontbijt

Nadien kwam hij terug bij het hotel en vervolgde hij zijn rit samen met de anderen op weg naar het finishhotel in Bastia. Voordat we hier aankwamen stonden nog wat beklimmingen op het programma en door de warmte, het idee dat het niet zo’n zware dag zou worden en door de vermoeide benen werd het toch nog een pittige fietsdag voor de meesten. 

Fietsen

Moe maar voldaan kwamen we aan bij het finishhotel waar we direct in het zwembad doken en met een trots gevoel terugkeken op onszelf en wat we deze week gepresteerd hadden. De afsluitende avond was een bijzondere door de live muziek die aanwezig was en aansluitend verzorgden we zelf onze live muziek onder leiding van Edward met leuke meezingers en klassiekers.

Zembad

Het was een week om nooit te vergeten, mede door de mooie samensmelting van onze Belgische fietsvrienden samen met de Nederlandse brigade en het strakblauwe zonnige weer de gehele week. Cor en Rick bedanken jullie nogmaals voor een geweldige en zeer gezellige fietsweek en we kijken al uit naar een volgend gezamenlijk avontuur samen!

Groet!

Boot

Bekijk ook foto's en filmpjes in het Facebook album

 

Wil je ook mee met de racefietsreis Corsica? Geef je interesse door.

Wil jij volgend jaar ook genieten en fietsen op Corsica? De datum voor is bekend: 13 t/m 20 mei 2023. Geef je interesse door via de website en je ontvangt als eerste bericht dat je de reis kan boeken. Ga naar de reispagina voor meer informatie, data en prijzen.

Bekijk de racefietsreis Corsica
Of check alle andere racefietsreizen!