Wat een sneeuw in Oberhof!

De instructeurs hadden de loipes buiten al verkend en het beloofde een sneeuwrijk weekend te worden met hier en daar een valpartij maar bovenal veel plezier

Cursus klassiek Thüringen

 

Donderdag

Het langlaufweekend begon met een briefing waarin iedereen geïnformeerd werd over het programma. Nadat de deelnemers het huurmateriaal hadden gekregen vertrokken we voor de eerste training naar de Grenzadler. Meer dan de helft van de deelnemers ging voor de eerste keer langlaufen. We hadden naast een blauwe en een rode groep, maar liefst twee beginnersgroepen (groen).

Cursus klassiek Thüringen

Het was koud en guur met een straffe wind, maar met de opzwepende maten van de warming up muziek nog in het hoofd, klikte iedereen moedig de ski’s onder en werden de eerste meters afgelegd. Voor de beginners voelde het wat onwennig, voor de gevorderden vertrouwd.

Cursus klassiek Thüringen

Twee uur later stapten we de loipe weer af en keerden we moe en voldaan terug naar het hotel. Na het avondeten volgde een videodemonstratie van de klassieke technieken om een beeld te krijgen waar we tijdens de komende lessen naar toe zouden werken.

Cursus klassiek Thüringen

Cursus klassiek Thüringen

Vrijdag

Na het ontbijt stond iedereen weer te popelen om de ski’s onder te binden. Het was nog steeds guur en koud, maar een vers laagje sneeuw en het vooruitzicht om maar liefst vier uur bezig te zijn om vaardiger te worden op de ski’s was voldoende om vol enthousiasme de lessen te beginnen. Er werd flink geoefend, gelachen, gevallen en weer opgestaan.

Cursus klassiek Thüringen

Aan het einde van de dag had iedereen veel bijgeleerd en werd er al uitgekeken naar de volgende les op zaterdag en de vrije middag. De spieren werden namelijk ook al wel gevoeld, maar dat mag ook wel na zo’n intensieve dag. In de avond werd er in groepjes in de diverse restaurants die Oberhof rijk is gegeten en de dag afgesloten.

Cursus klassiek Thüringen

Cursus klassiek Thüringen

Zaterdag

Tijdens alweer de vierde les in de ochtend werden de puntjes op de i gezet van de diagonaal en de dubbelstok, waarna vervolgens de instructeurs videobeelden maakten van ieders techniek. Ook al was het behoorlijk druk op de loipes, waren grote delen van de loipes afgesloten vanwege plaatselijke wedstijdjes en was de vallende sneeuw inmiddels getransformeerd tot regendruppels. Toch bleef iedereen fanatiek oefenen en genieten van het buitenspelen.

Cursus klassiek Thüringen

In de middag werden door de deelnemers in groepjes de ski’s gewaxt onder begeleiding van de instructeurs. Ook werden de videobeelden geanalyseerd en besproken in groepjes en had iedereen tips gekregen om zijn techniek weer verder te verbeteren. De rest van de middag was vrij te besteden. Na het gezamenlijke avondeten in het hotel volgde de briefing voor de laatste dag waar we in een tochtje het geleerde verder konden verfijnen.

Cursus klassiek Thüringen

Cursus klassiek Thüringen

Zondag

Na het miezerige weer van gisteren, troffen we vanochtend weer een vers laagje sneeuw aan. Vol enthousiasme liepen we naar het startpunt van de tocht. Er werden op niveau vier groepjes gevormd die met een instructeur op pad gingen.

Cursus klassiek Thüringen

Wat was het mooi. Het was wel duidelijk dat iedereen de afgelopen dagen veel geleerd had! Er moest flink geklommen worden en daardoor dus ook flink afgedaald. Iedereen liet zien hoe vaardig en gecontroleerd dat lukte. Hier en daar een valpartij maar bovenal veel plezier. Moe en voldaan kon na een douche de weg richting huis aangevangen worden. We hoorden al diverse plannen voor een volgende reis!

Cursus klassiek Thüringen

Cursus klassiek Thüringen

Wil je ook mee naar Thüringen?

Ga naar de reispagina voor meer informatie, data en prijzen.

Cursus klassiek Thüringen

Duitsland
GER
Vol!

Cursus klassiek Thüringen

Leer de techniek en maak mooie langlauftochten over de loipes van het Thüringer Wald. Heb je daar ook zin in? Dan is dit voor jou een passende reis.

19-01-2023 t/m 22-01-2023

Niveaugroepen:    

Bekijken

vanaf
€378