Nog nooit hadden we zoveel uitzicht tijdens backcountry trekking Sylarna!

Het mooie weer en het goede leven met driegangenmenu's met overheerlijke toetjes typeren wel de reis dit jaar naar Sylarna. Voor het eerst doen we tijdens deze reis ook twee Noorse hutjes aan en hebben we een rondje van de tocht gemaakt

Sylarna


Alles liep op 'rolletjes' in dit goede team van 7 deelnemers en 2 reisleiders. Van Maaike de papprinses tot Marco de weerman. Naast koken en afwassen was er ook ruim tijd voor saunabezoek met vanuit de sauna soms prachtige uitzichten. Was er geen sauna, dan konden we gelukkig onze tijd vullen met kachel aanhouden en water halen. En natuurlijk de hele dag lekker buiten op tocht op onze latten. Van ijssneeuw tot papsneeuw. Van poedersneeuw tot plaksneeuw en 'zak tot je knieën in de sneeuw'. We hebben alles gehad.

Wat hadden we geluk met het weer! Wat een uitzichten! Soms moesten we de mooie vergezichten ook bekopen met wat warme temperaturen, want de zon was al aardig warm aan het worden. 
Gelukkig hebben we voor de winterbeleving ook wel echt een paar winterse dagen gehad met harde stormachtige wind en slecht zicht. Tijdens de pauze hadden we elke dag wel een schuilhutje en als die er niet was konden we lunchen in de meegebrachte bothies die ons beschermde tegen de wind en sneeuw. Het in Zweden gekochte lunch beleg was erg in trek. Smeerkaas met blauwe kaas?! Met brie?! Met kaviaar?! Skinkost?! Je moest goed kiezen welke bothy je zat ;)
 

Dit zeiden de deelnemers over deze reis

"Elke dag opnieuw verrast door het continu wisselende prachtige landschap"

"De skietjes gleden gestaag door de sneeuw, meter na meter, op weg door een verstild wit landschap."

"Een deelnemer had geen woorden nodig; De hele week heeft ze een brede glimlach op haar gezicht gehad."

 

Bekijk de foto's

 

 

 


Bekijk de rest van de foto's in het Facebook album
 

Wil je ook mee naar Sylarna?

Geef je interesse door als je hier in 2024 ook wil langlaufen. Dan ontvang je de nieuwe datum als die bekend is.

Backcountry trekking Sylarna

Noorwegen
NOR
Zweden
SWE
Reis voorbij

Backcountry Trekking Sylarna

Backcountry langlauftrektocht door dit geweldig mooie ruige gebied. Op het grensgebied van Zweden en Noorwegen maak je een mooie avontuurlijke trektocht.

07-04-2024 t/m 14-04-2024

Niveaugroepen:      

Bekijken

vanaf
€1.475