Backcountry Trekking Sylarna

8-daagse Backcountrytrekking in het Zweedse en Noorse Jämtland

Reis voorbij

Backcountry langlauftrektocht door dit geweldig mooie ruige gebied. Op het grensgebied van Zweden en Noorwegen maak je een mooie avontuurlijke trektocht. Natuurschoon, hoge bergtoppen, rust, eenvoud, avontuur, prachtige tochten en professionele begeleiding. De tocht is zeer divers en je voelt je nietig in deze ruige wereld.

Deze reis is succesvol uitgevoerd. Bekijk het reisoverzicht voor andere gave winterreizen. Wil je volgend jaar met deze reis mee? Laat het ons weten.

Ja, ik heb interesse in deze reis

Reisdatum:

07-04-2024 t/m 14-04-2024

Vanaf:

€ 1.475,-

Maximaal aantal deelnemers:

8

Niveaugroepen op deze reis:

Niveaugroepen langlaufreizen
  Groep Niveau
  Blauw Gevorderd-
  Rood Gevorderd +
  Zwart Ver gevorderd
Zwaarte conditie
Comfort & Luxe
Avontuur

Reisbeschrijving

We maken een trektocht rondom het imposante bergmassief van Sylarna waarbij we in Zweedse en Noorse hutten overnachten. Een hele mooie reis in een prachtig gebied waarbij je terug gaat naar de eenvoud, rust en jezelf.

Met een groep gelijkgestemden maak je een onvergetelijke avontuurlijke trektocht onder professionele begeleiding. Een keer blijven we in dezelfde hut en maken we een mooie dagtocht  en beklimmen zonder een zware rugzak een mooie top. Afdalen doen we met telemarkbochten door de verse sneeuw! De dagafstanden die je maakt variëren tussen 12 en 22km.

Voor deze reis heb je Backcountry ervaring nodig. Bijvoorbeeld de Backcountrycursus in Schwarzwald of de Backcountry Trekking Sumava. Heb je al eerder een tocht in het Hoge Noorden gemaakt? Dan is deze reis zeer geschikt voor je en een prachtig nieuw avontuur.

Het gebied is een pareltje in midden Zweden - Truus

Mieke is reisleider en zij zal gedurende de reis navigeren en jouw veiligheid waarborgen.

Pluspunten

 • Imposant, maar toch toegankelijk gebied
 • Start en finish op dezelfde plek
 • Overnachting in zowel Zweedse als Noorse (zelfverzorgingshutten)hutten
 • Avontuurlijke reis met kans op het Noorderlicht (12-22km)
 • Back to the nature
 • 1x dagetappe (of rustdag) zonder zware rugzak en mogelijkheid tot beklimmen topje

Expert over deze reis!

Een heel afwisselend gebied met veel mogelijkheden voor zowel de wat minder ervaren toerlanglaufer maar ook voor de doorgewinterde toerlanglaufer. Het slapen in zowel Zweedse als Noorse hutten is ook erg tof.

Rick Hoenderop
Langlauftrainer en backcountry expert

Reisprogramma

Zondag: Aanreizen

Je reist de dag ervoor (zaterdag dus) aan naar Stockholm/Ostersund of Trondheim. Je neemt in Stockholm de nachttrein naar Duved waar je de volgende ochtend (zondag) aankomt. Reis je op zaterdag aan naar Trondheim/Ostersund, dan zal je hier waarschijnlijk ’s avonds overnachten (niet inbegrepen) en pak je de volgende ochtend de trein naar Enafors (Trondheim) of Duved (Ostersund). Zondag start de reis officieel om 18.00uur in Storulvan Mountain Lodge.

Maandag: op naar hut 1

Nadat je uitgeslapen uit je bed stapt geniet je nog even van de luxe en staat er een riant ontbijtbuffet voor je klaar. We binden onze ski’s onder en langzaam voel je de rust en eenvoud van de bergen tot je komen. Bij goed zicht besef je hoe klein en nietig je bent in dit imposante landschap, zeker als je dichter bij het Sylarna massief komt. Vandaag maken we een etappe van 12km.

Dinsdag: op naar Noorwegen!

We lopen vandaag de grens over van Zweden naar Noorwegen. Het landschap zie je ook wat veranderen. In een knusse Noorse zelfverzorgingshut hut overnachten we en misschien moeten we die zelf eerst nog uitgraven!

Woensdag: dagetappe

Vandaag maken we een mooie dagtocht rondom de hut met uitzicht op de imposante bergen om ons heen. We oefenen het afdalen en wellicht maak jij wel een mooie telemarkbocht door de verse sneeuw! ’s Avonds genieten we van een gezellig diner bij kaarslicht en wellicht wel van het Noorderlicht.

Donderdag: Op naar de 2e Noorse hut

Vandaag trekken we naar het Zuiden en lopen via een zeer afwisselende route langs de Zweeds-Noorse grens. Ook de 2e Noorse hut waar we aankomen is weer uniek en gezellig. Bij ondergaande zon drinken we warme choco en beseffen we hoe goed we het hebben!

Vrijdag: terug naar Zweden

We verlaten Noorwegen en lopen via een indrukwekkende route naar de Zweedse hut aan de voet van het Sylarna massief. Je voelt je nietig en dankbaar dat je hier mag zijn.

Zaterdag: de laatste etappe

Het is tijd om terug te gaan naar de plek waar we ook begonnen zijn, Storulvan. Hier kunnen we nog douchen en maken ons klaar voor de terugreis diezelfde avond/nacht (bus+(nacht)trein) naar Trondheim/Ostersund of Stockholm. Je kan er ook voor kiezen om nog een nacht in Storulvan te blijven (niet inbegrepen) en de volgende dag terug te reizen. Reis je via Trondheim of Ostersund dan overnacht je daar nog een nacht (niet inbegrepen) voordat je de volgende dag weer terug vliegt.

Zondag: Terugreis naar huis

Reis je terug vanaf Trondheim/Ostersund, dan vlieg je vandaag rechtstreeks terug naar Nederland. Reis je terug vanaf Stockholm, dan komt de nachttrein in de ochtend aan op Stockholm Arlanda (of evt. centrum als je nog de stad in wil) en aansluitend op de dag vlieg je terug naar Nederland. Het avontuur zit er helaas weer op, maar wat een belevenis was dit zeg!

Accommodatie

We overnachten in Zweedse en Noorse hutten waar we op meer-persoonskamers slapen. In Noorwegen is dit een kleine primitieve hut zonder huttenwaard, elektriciteit, stromend water, verwarming. In Zweden overnachten we in een bemande hut met meer voorzieningen zoals  elektriciteit en toiletten. Avondeten bereiden we meestal zelf, maar op de dag van vertrek en onderweg genieten we 1x van de luxe van een ontbijtbuffet. In 2 hutten is een sauna aanwezig waar je na een lange dag buiten heerlijk kan ontspannen. In iedere hut is er de mogelijkheid om eten-proviand (bij) te kopen. Bij deze reis neem je een deel van het voedsel mee uit NL een deel kopen we bij in de hutten onderweg.

Sneeuwtoestand

Vanwege de Noordelijke ligging en het tijdstip waarop deze reis wordt aangeboden ligt er eigenlijk altijd sneeuw. Bovendien zijn de temperaturen er in de winter zelden boven nul, waardoor de sneeuw, die al gevallen is, ook blijft liggen. Mocht het weer erg slecht zijn dan kan het zijn dat het te gevaarlijk is om naar buiten te gaan. In dat geval blijven we binnen totdat het weer is verbeterd. We hebben daarvoor reserve dagen ingepland en kunnen de route daarop aanpassen indien nodig.

Reis informatie & downloads

 • Bestemming Sylarna
  Handige informatie over de bestemming en hoe aan te reizen
 • Checklist
  Van inpaklijst tot trainingstips.
 • Verslagen
  Benieuwd naar wie je voorgingen? Altijd leuk om te lezen.
 • FAQ
  Overzicht van veelgestelde vragen. Je kan bovendien altijd contact opnemen met Vasa Sport:
  0343-56 28 00
  reizen@vasasport.nl

Prijzen

De basis van een Vasa Sport-reis is het programma. Je maakt de reis compleet door een keuze te maken uit de opties verblijf, huurmateriaal en extra’s. Bij boeking zie je welke opties beschikbaar zijn en wordt de totaalprijs van de reis automatisch berekend.
Reis met programma + verblijf (volpension) is er vanaf € 1.475,- per persoon

Reisprogramma

Basisprijs voor deze reis      per persoon
Backcountry Trekking Sylarna € 879

Dit is inclusief:

 • Compleet programma met 6 dagtochten van hut naar hut
 • Fulltime professionele reisbegeleiding door ervaren Nederlandse Backcountry-gids
 • Organisatie van de maaltijden (inhoud wordt vanuit NL meegenomen)
 • Satelliettelefoon/inreach voor noodgevallen
 • Online voorbereidingsbijeenkomst (vrijdagavond 1 maart 2024)
 • Het webalbum met alle foto's van de reis, voor de nodige napret
 • Korting in de Vasa Shop


Materiaal

Huuropties bij deze reis per optie of pers.
Set backcountry € 160

Huurmateriaal haal je zelf op in de Vasa Shop en neem je mee op reis.

Verblijf

Kamerkeuze per persoon
Totaalpakket € 596

Dit is inclusief:

 • 7 overnachtingen in hutten op basis van volpension (behalve diner op zaterdag 13.04.2024)
 • Lunchpakketten uit NL
 • 2x ontbijtbuffet in restaurant hut (rest koken we zelf)
 • 2-gangen diner op de aanreisdag a 40 Euro pp.
 • Toeristenbelasting
 • Bemiddelingskosten


Extra's

N.v.t.

 

Niet inbegrepen zijn:

 • Reiskosten van/naar en overnachting in Storulvan (s.v.p. na boeken van de reis je vlucht in overleg met Vasa Sport boeken)
 • STF lidmaatschap (€ 35)
 • Drankjes
 • Boekingskosten € 15,- per boeking (van 1 of meer personen)
 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Verzekering
We adviseren een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Meer info en advies >>

Deze reis is succesvol uitgevoerd. Bekijk het reisoverzicht voor andere gave winterreizen. Wil je volgend jaar met deze reis mee? Laat het ons weten.

Ja, ik heb interesse in deze reis

Iedereen heeft zijn voorkeur wat betreft verblijf en dus zijn er meerdere opties waaruit je kan kiezen. Je reist op basis van eigen vervoer naar de bestemming.
Het boeken is in een paar klikken geregeld en wijst zich vanzelf. De basis is het programma. Je maakt je reis compleet met Materiaal, Verblijf, Verlenging en Extra's.
Je wilt op je eigen tempo langlaufen. Daarom kies je uit de niveaugroepen groen, blauw, rood en zwart. Bij elke reis geven we aan welke niveaus er zijn. Zo weet je of de reis bij je past.
We verhuren alle benodigde materialen voor langlauf- en buiten de sporen reizen. De Vasa Shop is niet voor niets dé langlaufspecialist van de Lage Landen! Bij het boeken van de reis, boek je de benodigde set er eenvoudig bij.