MTB-cursusweek Ischgl: deelnemers in de flow!

De deelnemers waren weer super enthousiast over de MTB-cursusweek in Ischgl onder leiding van reisleider/instructeur Paul!

MTB-cursus week Ischgl


De weersomstandigheden maakten het deze week dan ook een bijzondere reis. De eerste dagen was er regen en reden we vaak door de wolken. Hierdoor was het uitzicht beperkt en door de kou op 2600 meter hoogte werd dan ook niet te lang stil gestaan.

Aan het begin van de week vond ik het nog best spannend en aan het einde van de week eigenlijk ook wel maar ik zat bij sommige afdalingen wel in een flow – wat een super gevoel!

MTB-cursusweek Ischgl

MTB-cursusweek Ischgl

MTB-cursusweek Ischgl

Gelukkig zorgden de oefeningen tijdens de afdalingen en het herhalen van de afdalingen ervoor dat er steeds meer vertrouwen in de opgedane techniek kwam. 

MTB-cursusweek Ischgl

MTB-cursusweek Ischgl

Een iets te enthousiaste instructeur zorgde ervoor dat de groep bij de skilift aankwam in een ander dal, 2 minuten voor sluitingstijd. Bij het missen van de skilift had de groep 600HM moeten klimmen en dat was niet iets wat deze groep graag deed (een enkeling daargelaten). De groep gaf aan tijdens de briefing liever techniek te oefenen en met de skilift te klimmen ?

MTB-cursusweek Ischgl

De dagen die volgden werden steeds andere trails gereden en aan het einde van de dag weer bekende trails. Door de wisselende weersomstandigheden was het verschil tussen de 1e keer de Smugglertrail rijden (in de wolken zonder uitzicht) en de 2e keer de Smugglertrail rijden enorm. In de zon gaf dat een overzicht over de bergen waar iedereen van onder de indruk was. ‘Wat een uitzicht ik kan hier wel blijven staan‘.

 Vorig jaar had ik de cursusweek Ischgl al gedaan en ook dit jaar was hij supergaaf!

MTB-cursusweek Ischgl

MTB-cursusweek Ischgl

MTB-cursusweek Ischgl

Op de laatste dag van de week reden de deelnemers dezelfde trail als de deelnemers aan de Ischgl Iron Bike Marathon (zij klommen echter over schotter en wij met de skilift?). Met ons Hollandse enthousiasme hebben we de deelnemers goed aangemoedigd. En dat werd gewaardeerd! 
 

Het overtrof mijn verwachting


De week werd afgesloten met een BBQ bij het hotel waar onze gastheer persoonlijk stond te barbecueën voor de gasten. In Hotel Ischgl word je letterlijk in de watten gelegd door de zorgzame bediening, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat je natte regenkleding in de in de droogkamer terecht komt. 

MTB-cursusweek Ischgl

MTB-cursusweek Ischgl

MTB-cursusweek Ischgl

De deelnemers hebben een week gehad die veel indruk maakte en één waarin vooral ze hun rijtechniek goed hebben kunnen bijspijkeren. More flow is more fun! 

 

Wil je ook meedoen aan de MTB-cursus week Ischgl?

Ga naar de reispagina voor meer informatie, data en prijzen.

MTB-CURSUS WEEK ISCHGL