Twee nieuwe onderdelen tijdens het Noords Festival

Het Noords Festival belooft met alle lessen, trainingen en wedstijden weer een volle maar oh zo leuke week te worden. Dit jaar met twee nieuwe onderdelen:

Vasa-Sport-reizen-langlauf-Noords-festival

Langlauftocht vanuit Inzell of Ruhpolding

Normaal stond er altijd een de dag voor de wedstrijd een lange tocht op het programma. Dit jaar hebben we die verschoven naar maandag zodat iedereen een extra lange tocht kan maken. De lange versie van de tocht vertrekt vanuit Inzell en via Ruhpolding, het biathlonstadion, Seewinkl, en Seegatterl langlauf je weer terug naar Reit im Winkl.  

Ski Vasa Sport

Je kunt ook een korte variant kiezen, dan stap je eerder uit (de bus die ons naar Inzell/Ruhpolding brengt) op één van de genoemde stations. Welke variant je ook kiest, je wordt begeleid door één van onze langlaufinstructeurs die je onderweg technische aanwijzingen geeft!

Funwedstrijd RUN & SKATE

Dit nieuwe onderdeel staat na het NK 10km klassiek op donderdagmiddag op het programma. Het is de bedoeling dat je 4 x 2,5km aflegt waarbij je de eerste twee rondjes loopt en de laatste twee rondjes langlauft in de vrije stijl. Je kunt hier individueel aan deelnemen of je gaat de ‘strijd’ aan in teamverband. Heb jij je team al samengesteld?

Ski Vasa Sport

In geval van teamdeelname kun je zelf kiezen wie welke ronde aflegt. Het is toegestaan om meerdere niet aansluitende onderdelen te doen. Dit onderdeel wordt een funwedstrijd genoemd, omdat het geen NK is, maar er zijn prijzen te winnen voor plek 1 t/m 3 individueel en 1 t/m 3 van de teams. De teamuitslag telt overigens mee voor de ClubCup.

Zoals je weet wordt het Noords Festival voor het laatst in Reit im Winkl georganiseerd. Met deze twee nieuwe onderdelen erbij in het toch al fijne programma gaan we er een onvergetelijke editie van maken. Bekijk het volledige programma op de website:

Programma Noords Festival <