Zo beleefde Christa de Klim & Afdaal clinic in Sauerland

Vrijdag 24 mei om 12:00 uur zaten we met 14 man in een camping café, klaar om te beginnen aan een weekend fietsen in de heuvels van Sauerland. 

racefiets-wielren-weekend-duitsland-sauerland-clinic-les-klimmen-dalen


Met het team van de clinic begonnen we met fietsvaardigheidsoefeningen: van goed slalommen en perfecte bochten maken tot abrupt remmen en snel uitklikken. Nadat we ons fietsbewijs hadden gehaald, mochten ook wij de weg op. Nou ja, eigenlijk mochten we daar de weg juist niet op, maar we lieten ons niet tegen houden door wat boze wegwerkers. Al snel werden de uitdagingen groter, met meer klimmen en dalen, waarbij we meteen de tips en adviezen konden toepassen. Aangekomen bij het hotel, zat de rest al gezellig een drankje te doen. Snel schoven we aan om met de groep te eten. De dag zat er natuurlijk nog niet op, want de nieuw aangeleerde techniek werd nog even goed doorgenomen.

racefiets-wielren-weekend-duitsland-sauerland-clinic-99.jpg

Na het ontbijt (wat wordt het weer? Kort-kort? Of toch een jasje mee?) vertrokken we voor de tweede lesdag. Na een eerste klimmetje hebben we diverse oefeningen gedaan, wat komt er toch veel bij kijken om goed te kunnen klimmen en dalen! Denk je er aan om goed in de beugels te zitten, ben je weer vergeten om vooruit te kijken in de bocht.

racefiets-wielren-weekend-duitsland-sauerland-clinic-100.jpg

Voor veel van ons bleef het een uitdaging om bij het dalen de juiste lijnen te pakken, dus het was waardevol dat te blijven oefenen. Bij de laatste oefening heeft Peter zich laten zien als volleerd fotograaf, om vast te leggen dat we nu ook staand kunnen klimmen. Als beloning hadden we lunch op een plek met een prachtig uitzicht. Goed onze energie aanvullen, want het idee ontstond om na de clinic toch de route nog te fietsen met een deel van de groep. Wat een mooie daling hebben we meegepakt, waarna we natuurlijk met zijn allen even moesten uitrusten tegen de muur. Wat een talent hebben we toch als groep. 

racefiets-wielren-weekend-duitsland-sauerland-clinic-100.jpg

Na even twijfelen gingen we om half 4 nog dapper van start met de route. Er zaten wat pittige klimmetjes bij, maar ook een mooi stuk fietspad bovenlangs een stad. Het was een prachtige omgeving, mooie route en het weer was lekker. Kortom, we waren allemaal blij met deze extra lus. Nu het laatste stukje terug nog. ‘Hier zitten geen klimmetjes meer’ riep ik een paar keer geruststellend.. uhm ja, volgende keer zal ik de kaart beter bekijken. Maar ook dat heeft iedereen gehaald, dus zo konden we meepraten met iedereen die dit klimmetje de eerste dag al had gehad. 5 minuten voor we aan tafel zouden gaan kwamen we terug. De anderen zaten al weer lekker in de zon aan een biertje.

racefiets-wielren-weekend-duitsland-sauerland-clinic-100.jpg

Na een snelle douche konden we ook aanschuiven bij het eten. De foto’s en Strava resultaten werden weer besproken. En waar we als clinic team eerst werden gezien als ‘gele groep’ waren we die dag gestegen in achting, met zelfs meer hoogtemeters op de teller dan de rode groep. Wat foto’s en filmpjes van de dag werden gedeeld, je top 3 aandachtspunten voor de volgende dag. 

De laatste dag konden we als echte profs van start gaan met de groep. Al bij het vertrek van het hotel kon je meteen zien dat we veel opgestoken hadden: de fietsers van de clinic vertrokken netjes met de handen in de beugels en voeten horizontaal op de dalende weg. Perfect! Dat hebben we toch maar mooi geleerd deze dagen! En erg leuk om deze laatste dag toch ook met de rest van de groep mee te fietsen. Ik dacht dat de clinic deze dag voorbij was, maar stiekem werden er nog wat tips en tricks gedeeld, zoals springen met de fiets.

Een groot deel van de route hebben we als clinic team samen gefietst. Bij de lunchstop hebben Louis, Mark en Hugo de sprint naar de auto ingezet met de blauwe route. Een goede keus! Want Arnoud, Josja en ik hebben samen met Evelien, Ruud en Sjoerd dapper voor de rode route gekozen, wat ‘beloond’ werd met een flinke regenbui de laatste 10 kilometers. De besproken duik in het meer was niet meer nodig, die hadden we al gratis meegepakt. Vol trots werden we bij aankomst ontvangen en beloond met een gouden plak. Zeer verdiend natuurlijk! Bedankt allemaal voor het ontzettend leuke weekend, waarin we veel geleerd hebben maar het ook als groep gezellig hebben gehad.

racefiets-wielren-weekend-duitsland-sauerland-clinic-120.jpg


Net als Christa ook beter leren klimmen en dalen?

Ga dan eens mee met de Klim & daal clinic en ontdek zelf dat er veel te leren is in het wielrennen. We helpen je bij het verbeteren van je fietsvaardigheden, zodat je met meer plezier en vertrouwen klimt en daalt.

Geef je interesse en voorkeursdatum op voor 2020, zodat we je wensen mee kunnen nemen bij het ontwikkelen van het nieuwe reisprogramma.

Geef interesse op >>