MTB-weekend Luxemburg trails

Luxemburg is dit weekend onze speeltuin. Vorig jaar mocht de Kolkman groep hier de spits afbijten. En bijten was het toen in de regen en heel wat "onfietsbare" tracks zorgden toen voor een heuse uitdaging. Dit jaar was alles anders. Het fantastische weer en de nieuwe selectie (bijna allemaal) goed te fietsen trails waren de ingrediënten. 

mtb weekend luxemburg reis


Dag 1, wat een mooie speeltuin

mtb weekend luxemburg reis

Vanaf de camping rijden we met 40 mountainbikers de eerste klim op om de groepsindeling te kunnen maken. Boven aangekomen kiezen we onze reisgenoten, waarmee wij de komende dagen op pad gaan. De niveaugroep groen duikt gelijk een snelle en makkelijke afdaling in. Blauw en rood krijgen een extra lus voorgeschoteld en sluiten later weer aan op de tracks, die ook door groen gereden worden. Maar niet voordat er is genoten van een iets lastiger singletrail.

mtb weekend luxemburg reis

De rode groep, gevormd door Frank, Guido, Christiaan, Richard en Siem, heeft er zin in een zet het gas op de lolly. Bijna alle mannen in de voorste linie zijn oudgedienden. In de overige groepen waren meer deelnemers voor wie het reizen met Vasa Sport nog nieuw is en deze gingen de paden dan ook met een gezonde spanning tegemoet. Aan het eind van de dag veranderde de gespannen look in een brede glimlach. Nu al zin in dag 2 van de Luxemburg trails.

Dag 2, bankjes en een 'groot' probleem

mtb weekend luxemburg reis

​​​​​​mtb weekend luxemburg reis

mtb weekend luxemburg reis

Deze dag is er eentje van de vele single tracks. Direct vanuit de jeugdherberg in Lultzhausen gaat het via prachtige paadjes langs het stuwmeer verder. Groen voert het peloton aan met Gerard en Jochem. Daarachter volgen Joris, Ilse en Carin. Het duurt echter niet lang voordat rood voorbij komt blazen. Jochem besluit daarop maar even om op een bankje te gaan zitten. Wat hij overigens nog een paar keer zal doen deze rit (zie de foto’s). 

mtb weekend luxemburg reis

In de blauwe groep ervaart Jeroen een ‘groot’ probleem met zijn ketting. Claudia, zijn vriendin, verzoekt hem vriendelijk even aan de kant te gaan zodat gids Marc kan helpen. Marc lost het grote probleem in een paar secondes op. 

mtb weekend luxemburg reis

Wanneer de haven in zicht is weet gids Hans nog een paar deelnemers te porren voor een fraai extra lusje als toegift. De rest duikt onder de douche of in de rivier de Haute-Sure.

Dag 3, afsluiten met een meesterlijke afdaling

mtb weekend luxemburg reis

Vandaag genieten we eerst nog van een ontbijt op het terras voordat we ons op de tracks zullen storten. Klokslag 9:00 uur is het dan toch zover. De rode groep vertrekt als eerste, maar vandaag zonder onze vrienden uit België. Dit groepje, met onder andere ‘speedy’ Patrick en ‘electric’ Ivo besluit namelijk om vandaag over te stappen naar niveaugroep blauw.

mtb weekend luxemburg reis

Blauw en groen maken een snelle afdaling via het asfalt richting de eerste singletracks. Rood duikt er direct op en maakt een grote extra lus met veel spannende trails. Daarna is het tijd voor koffie op het terras, waarbij de groepen rood en blauw weer samen komen. 

Groen trapt door want zij genoten al eerder van een cappuccino. Helaas nemen ze afscheid van Jochem die net iets te enthousiast is. Zijn voet maakt kennis met een scherp kettingblad, waarvoor gelukkig achteraf geen naald en draad nodig blijkt te zijn. De rest klimt, daalt en geniet.

mtb weekend luxemburg reis

De dag wordt afgemaakt met een heerlijke 3,5 km lange op-en neer trail, gevolgd door een hele mooie afdaling waarbij de camping in de diepte alweer zichtbaar is. Met dikke glimlachen stappen we daar weer in de auto en beginnen aan de laatste etappe terug naar huis.

Bekijk de aftermovie

Ook een weekend biken in Luxemburg?

Bekijk de website voor meer informatie, data en prijzen:

Luxemburg trails >>