5 redenen waarom de Hochkönig Hüttenrunde zo speciaal is

"Mooie ronde in een andere streek van de Alpen ten opzichte van de andere reizen. Voor veel deelnemers is dit een zeer aantrekkelijke reis’’ – Gids Bas

Sinds vorig seizoen staat deze reis weer op het programma. Gids Bas was hier heel blij mee, want dit is zijn favoriete reis. Lees wat deze reis uniek maakt t.o.v. andere reizen, waarom dit een speciale beleving is.

mtb reis mountainbike transalp vakantie hutten tocht


1: Je krijgt het ultieme TransAlp gevoel

Hoewel de Hochkönig Hüttenrunde een ronde is, mogen we hier toch wel van het ultieme TransAlp-gevoel spreken. Bij onze andere TransAlps en Giro's met overnachtingen in hotels fiets je na een etappe een dorp of stadje in waar de accommodatie is gelegen. Je bent dan weer even in de bewoonde wereld en weg uit de rustige natuur. Hoe anders is dat bij de Hochkönig Hüttenrunde. De accommodaties liggen midden in de bergen waardoor je de bergen als het ware nooit verlaat. Je hebt dus het gevoel dat je echt de hele week alleen maar in de bergen bent. Heerlijk toch?

mtb reis transalp hutten oostenrijk

mtb mountainbike hutten transalp vakantie reis tocht


2: Je beleeft de reis met een compacte groep

Een compacte groep leidt vaak tot een hechtere groep. In een korte tijd leer je iedereen veel beter kennen. Je kunt je voorstellen dat dit leidt tot leuke gesprekken onder het genot van een Weizenbiertje. Wie weet hou je er nog fietsmaatjes aan over :).

De groep is doorgaans kleiner, waardoor je elkaar beter leert kennen. Dat resulteert vaak in leuke gesprekken. – Gids Bas

mtb tocht met hutten overnachtingen transalp

​​mtb mountainbike transalp hutten tocht reis vakantie


3: Je overnacht op hoogte

De berghutten liggen allemaal tussen de 1.600 en 1.900 meter hoog, midden in de natuur. Dit levert prachtige vergezichten op de bergtoppen op. 

Bovenop een berg de dag eindigen, geeft niet enkel fysieke voldoening, het uitzicht is prachtig. – Gids Bas

mtb tocht met hutten overnachtingen transalp

Je komt helemaal tot rust. Nou ja, in je hoofd dan ;-). Aan het eind van elke dag klim je naar de overnachtingsplaats en geniet je van de rust en natuur om je heen. Zonder werkstress en zonder een telefoon die continu afgaat. Er zijn zelfs hutten bij, waar je mobieltje geen bereik heeft. Heerlijk toch?

mtb transalp bergutten

mtb reis hutten transalp oostenrijk

Bovendien heb je in de nacht ook geen last van drukke wegen met auto’s of ander lawaai rond de accommodatie.

Laatste berghut van de reis, perfect helder weer, met zicht op de Grossglockner op circa 30 km afstand perfect te zien. – Gids Bas


4: De hutten zijn heel sfeervol

De berghutten zien er allemaal uit als typische Oostenrijkse berghutten. Ze stralen warmte en gezelligheid uit waardoor het heel fijn verblijven is. Na het fietsen een drankje doen op het terras of in de hut is echt heel gezellig.

mtb reis hutten transalp oostenrijk

mtb transalp bergutten

Bij berghutten denk je misschien aan vrij primitieve hutjes zonder luxe, comfort en privacy. Maar dat valt erg mee. Sommige berghutten zijn zelfs best luxe accommodaties met de faciliteiten van een hotel.

In sommige hutten primitief, maar daarom juist heel sfeervol. En sommige hutten zijn weer wat luxer, en daarmee wel weer comfortabeler. – Gids Bas

​​mtb mountainbike reis vakantie hutten tocht

​​mtb mountainbike reis vakantie hutten tocht

Je verblijft tijdens de Hochkönig Hüttenrunde overigens niet alle nachten in een berghut. De eerste en laatste nacht overnacht je in een berghotel.


5: De zonsopgang en zonsondergang zijn bijzonder mooi

Na een dag fietsen geniet je met je reisgenoten onder het genot van een drankje van een prachtige zonsondergang! Waarschijnlijk de mooiste die je ooit zal zien, want vanaf de hooggelegen hutten heb je prachtig uitzicht.

Tip van gids Bas:

Zorg dat je ’s ochtends vroeg op bent om de fenomenale zonsopkomst mee te maken.

mtb transalp bergutten

mtb transalp bergutten


Lijkt het je wat en wil je dit MTB-avontuur zelf beleven?

Bekijk de reispagina voor meer informatie, data en prijzen:

Hochkönig Hüttenrunde >>

Oostenrijk
AUT

Hochkönig Hüttenrunde (Hotel-versie)

Mountainbiken over de flanken van het Hochkönig massief. De overnachtingen in de  berghutten hebben we vanwege Corona moeten omzetten naar hotels. In 6 etappes fiets je door de prachtige bergen rond dit massief.

20-06-2020 t/m 27-06-2020

Reislevel: 4/10

Niveaugroepen:    

Bekijken

vanaf
€898