MTB-week Ischgl, instructeur Paul vertelt

Ischgl is vooral bekend als skibestemming. Wat velen nog niet weten is dat de omgeving van Ischgl ook fantastisch is om te mountainbiken. Vasa Sport gids/instructeur Paul de Vries legt uit waarom het hier zo heerlijk mtb-en is en wat je deze week allemaal gaat rijden en leren.

mtb cursus alpen ischgl weekreis

 

Hi, Ik ben Paul.

Ik ben MTB gids en ontwikkelaar van deze reis. Ik vertel je graag wat je deze week gaat beleven.

 

Ischgl, het walhalla voor iedere MTB’er

Ischgl is niet zo groot als de bekendere bestemmingen, daardoor is het er ook een stuk rustiger. Er zijn veel verschillende trails, die uiteenlopen van flow trail tot technische trail.

Dichtbij zijn de trails in de omgeving van Samnaun. Dit belastingvrije plaatsje heeft diverse mountainbike routes. Met de skilift klim je er zo naar toe. We vermijden het drukke gedoe op de trails zoals bij de grotere bikeparken, waardoor jij je automatischer prettiger voelt.

De Silvretta Card zorgt dat we alle skilift in het gebied kunnen gebruiken. Het instappen in de skilift met jou en je fiets gaan we ook oefenen.

Een paar cijfers:

•    752 km aan routes
•    37 routes van verschillende niveaus
•    2 winkels/fietsverhuur locaties
•    panorama trails gelegen tussen 1.400 en 2.850 meter boven zeeniveau
•    en zo kunnen we nog wel even verder gaan ;-)

mtb cursus alpen

Voor deze MTB’ers is deze week geschikt

De reis is vooral bedoeld voor beginnende en gemiddeld gevorderde mountainbikers (nivo groen en blauw). Het is een week van rijden, oefenen en plezier hebben op de mountainbike. Mountainbike je en wil je graag beter worden op de MTB in het buitenland? Dan is dit echt iets voor jou.

Na deze MTB-week ga je met meer vertrouwen de technische trails op en daal je met meer plezier af. Oh ja en natuurlijk ga je heel erg genieten want je rijdt ook elke dag fijne tochten.

mtb cursus ischgl week

Dit ga je leren en verbeteren:

•    rijden van kombochten
•    analyseren van de omgeving en de route
•    houding op de fiets
•    sturen en kijken
•    lichaamshouding
•    gebruik maken van het terrein
•    veilig afdalen
•    dalen over rotsblokken en kleine dropoffs.

Dit ga je gedurende de week herhalen en uitbreiden zodat we samen afdalen over de aangelegde MTB trails met kombochten en je dit met vertrouwen doet.

Je leert dus vooral door het terrein rijden waarbij je alle mogelijke obstakels overwint. Zonder angst, met vertrouwen.

Tijdens de briefing in het hotel gaan we nog wat extra in op de theoretische kennis van de in de praktijk geoefende zaken.
En heb jij zelf iets wat je graag wilt oefenen? Geef het aan, dan passen we dan in de lessen in.

mtb cursus ischgl week

Zo ziet een dag er ongeveer uit

Je begint de dag met een heerlijk ontbijt, die net als het diner, is afgestemd op fietsers. De eigenaar van het hotel is zelf namelijk ook een enthousiaste biker en weet dus precies wat jij nodig hebt.

Je begint in de vallei met standaard fietstechniek oefeningen. Dit gaan we gedurende de dag steeds verder uitbreiden. Dan gaan we omhoog met de skilift om te lunchen met een uitzicht over de bergen. 

In de middag gaan we al dalende oefenen op heerlijke trails,  bergpaden en schotterpaden. Je gaat de oefeningen uit de ochtend te herhalen en in de praktijk brengen. Na het biken pakken we nog een drankje op het terras van het 4-sterrenhotel en genieten na van een heerlijke dag.

Aan het eind van de dag evalueren we de dag en eten we gezamenlijk in het restaurant.

 

Klinkt goed toch?

Paul de Vries

Het wordt een fantastisch avontuur. Wij zorgen voor een mooi programma met instructielessen en tochten die passen bij jouw niveau. Zo voorkomen we dat je terechtkomt op trails die te moeilijk en dus te gevaarlijk zijn. Alle randzaken als hotels, ontbijt, diners etc. regelen wij ook. Kortom, wij zorgen voor een onvergetelijke reis.


Op reispagina vind je meer informatie, een dag-tot-dag programma, data en meer. Ga je mee?

Bekijk de MTB week Ischgl >>

 

Deelnemers over deze reis:

Het was weer een geweldige week in Ischgl. Instructeur Paul is duidelijk en flexibel. Mijn vaardigheden zijn weer vooruit gegaan :)

Het was een geweldige reis. De begeleiding was perfect. Mooie uitdagingen en veel geleerd.

Ik vond het erg mooi om stukjes 2x te doen om het extra te oefenen. Daarna toepassen op nieuwe stukken.

Het hotel was perfect!

 

Bekijk de aftermovie

 


Over Paul de Vries

Paul de Vries is een ervaren instructeur en gids voor Vasa Sport en geeft geregeld clinic's in Nederland en in het buitenland. Hij is technisch zeer begaafd en kan dat ook nog eens heel goed overbrengen. En dat allemaal met een grote lach op zijn gezicht.

In 2023 gaat Paul deze reis niet begeleiden. Hij zal vervangen worden door Vasa-gids Ron Bloksma.

mtb cursus ischgl week

mtb cursus ischgl week

mtb cursus ischgl week

instructeur Paul rechts op de foto