MTB-cursus week Ischgl, instructeur Paul vertelt

Ischgl is voor velen vooral bekend als skibestemming. Wat velen nog niet weten is dat de omgeving van Ischgl ook fantastisch is om te fietsen. Niet voor niets dat diverse TransAlps deze plaats als startlocatie hebben. Dit seizoen organiseren we hier zelfs een hele weekcursus. Onze zeer gewaardeerde gids/instructeur Paul begeleidt deze trip. In dit artikel vertelt hij meer over Ischgl, wat je gaat leren/verbeteren, voor wie deze cursus geschikt is en meer over de reis.

mtb cursus alpen ischgl weekreis


Ischgl, het walhalla voor iedere MTB’er

Ischgl is niet zo groot als de bekendere bestemmingen, daardoor is het er ook een stuk rustiger. Er zijn veel verschillende trails, die uiteenlopen van flow trail tot technische trail. 

We maken ook gebruik van de skilift om in de omgeving van Samnaun te gaan rijden. Dit belastingvrije plaatsje heeft ook diverse mountainbike routes en met behulp van de skilift klimmen wij er zo naar toe. Vooral geen druk gedoe op de trails zoals bij de grotere bikeparken, waardoor jij je automatischer prettiger voelt op de trails.

Met behulp van de Silvretta Card kunnen we gebruik maken van de skiliften in het gebied. We oefenen ook het instappen in de skilift met jou en je fiets. Alle liften in Ischgl en Samnaun zijn inclusief.

Een paar cijfers:

•    752 km aan routes
•    37 routes van verschillende niveaus
•    2 winkels/fietsverhuur locaties
•    panorama trails gelegen tussen 1.400 en 2.850 meter boven zeeniveau
•    en zo kunnen we nog wel even verder gaan ;-)

mtb cursus alpen

Voor deze MTB’ers is de cursus geschikt

De reis is vooral bedoeld voor beginnende mountainbikers. Het is een week van oefenen en plezier hebben op de mountainbike. We doen geen drops van een halve meter of meer, maar we oefenen wel op technisch dalen en klimmen. Mountainbike je in Nederland en wil je graag beter worden op de mountainbike in het buitenland? Dan is dit echt iets voor jou.

Dit is een cursusweek voor de beginnende mountainbiker die wel in Nederland al mountainbiket maar minder vertrouwen of ervaring heeft in de Alpen.

mtb cursus ischgl week

Dit ga je leren en verbeteren:

•    rijden van kombochten
•    analyseren van de omgeving en de route
•    houding op de fiets
•    sturen en kijken
•    lichaamshouding
•    gebruik maken van het terrein
•    veilig afdalen
•    dalen over rotsblokken en kleine dropoffs.

Dit gaan we gedurende de week herhalen en uitbreiden zodat we samen afdalen over de aangelegde MTB trails met kombochten en dit met vertrouwen doen..

Je leert dus vooral door het terrein rijden waarbij je alle mogelijke obstakels overwint. Zonder angst, met vertrouwen.

Tijdens de briefing in het hotel gaan we nog wat extra in op de theoretische kennis van de in de praktijk geoefende zaken.
En heb jij zelf iets wat je graag wilt oefenen? Geef het aan, dan passen we dan in de lessen in.

mtb cursus ischgl week

Zo zit een dag er ongeveer uit

Je begint de dag met een heerlijk ontbijt, die net als het diner, is afgestemd op fietsers. De eigenaar van het hotel is zelf namelijk ook een enthousiaste biker en weet dus precies wat jij nodig hebt.

We beginnen in de vallei met standaard fietstechniek oefeningen. Dit gaan we gedurende de dag steeds verder uitbreiden. Dan gaan we omhoog met de skilift om te lunchen met een uitzicht over de bergen. 

In de middag gaan we al dalende oefenen. Makkelijke bergpaden en brede schotter paden om de oefeningen uit de ochtend te herhalen en in de praktijk te brengen. Na het biken pakken we nog een drankje op het terras van het 4-sterrenhotel en genieten na van een heerlijke dag.

Aan het eind van de dag evalueren we de dag en eten we gezamenlijk in het restaurant.

Klinkt goed toch?

Ik beloof je dat dit een fantastisch avontuur wordt. Wij zorgen voor een mooi programma met instructielessen en routes die passen bij jouw niveau. Zo voorkomen we dat je terechtkomt op trails die te moeilijk en dus te gevaarlijk zijn. Alle randzaken als hotels, ontbijt, diners etc. regelen wij ook. Kortom, wij zorgen voor een onvergetelijke reis.
Op reispagina vind je meer informatie, een dag-tot-dag programma, data en meer. Ga je mee?

MTB-cursus week Ischgl >>
 

mtb cursus ischgl week
Rechts instructeur Paul, links John

Over Paul de Vries

Paul de Vries is een ervaren instructeur en gids voor Vasa Sport en geeft geregeld clinic's in Nederland en Duitsland. Hij is technisch zeer begaafd en kan dat ook nog eens heel goed overbrengen. En dat allemaal met een grote lach op zijn gezicht.

En wie Paul kent, weet dat hij tijdens het fietsen zijn deelnemers altijd trakteert op iets lekkers ;-).

mtb cursus ischgl week

mtb cursus ischgl week