Langlaufen in Thüringen: cursus, tochten en NK

Alles wat langlaufen zo leuk maakt kwam samen in dit weekend. Lessen, tochten en een marathon, alles zat er in en iedereen kon een passend programma kiezen.
Dit alles met uitstekende sneeuwcondities, meer dan 500km goed geprepareerde klassieke en skating-sporen lagen op ons te wachten.

Een klein klimmetje!

Leren langlaufen en tochten maken

Recreatieve langlaufers leerden of verbeterden de technieken en pasten deze meteen toe in mooie tochten door het Thüringer Wald. De groep werd in tweeën verdeeld. Deelnemers van de groene groep hadden nog nooit gelanglauft en leerden de eerste technieken van stijgen, dalen en remmen. Groep blauw had al wat meer ervaring en kon al sneller een tochtje maken en schaven aan de verschillende technieken.

Ik wist niet dat skating op sneeuw zo leuk was

Ski Vasa Sport

Dat schaatsen op sneeuw anders is dan op ijs of op de skikes, ondervonden de deelnemers aan de skatingcursus. Vooral heuvelop is het nog lastig om gang te houden. De klimpas lijkt wel op de vlakke schatpaas, maar blijkt toch heel anders te zijn. Iedereen boekte snel progressie en ging al snel op pad voor een schitterende tocht. Sommigen waagde zich zaterdag meteen aan een wedstrijd over 15 km op een zeer pittig parcours. Dat viel niet mee maar iedereen haalde de finish.

Perfect voorbereid aan de start

Ski Vasa Sport

De deelnemers aan het marathonprogramma zette de technische puntjes op de i tijdens trainingen en videoanalyses. Met parcoursverkenning, tactische en technische tips was iedereen optimaal voorbereid voor de NK marathon klassiek op zondag.

Dit NK vond plaats tijdens de Rennsteig Skilauf, een internationale wedstrijd over 30 km. Er stonden maar liefst 40 Nederlanders aan de start. Iedereen haalde de finish en dat was een prestatie op zich op dit zware parcours. Anna van der Rhee en Machiel Ittmann werden gehuldigd als Nederlandse kampioenen.

 

Bekijk hier de uitslagen van het NK marathon klassiek.
 

Bekijk hieronder de diashow. Ondersteunt je Browser geen flash player? Bekijk dan de foto's op het Picasa webalbum.

Unknown Object