Langlaufen in de sneeuwhal, leerzaam en gezellig!

Terwijl het in Nederland nog 17 graden was stonden maar liefst 59 enthousiaste langlaufers in de sneeuw in het Duitse Oberhof!

Langlauf cursus les sneeuwhal oberhof duitsland


Ditmaal waren er 4 groepen: cursus klassiek, cursus skate, techniektraining en een bijscholing van de langlaufleraren van Gouda. Met een vol programma werden technieken aangeleerd en verbeterd, gereflecteerd en geëvalueerd en video’s geanalyseerd. Een super leerzaam en gezellig weekend!

Het kon eindelijk beginnen!

Na een enthousiaste briefing van Machiel kon het programma eindelijk los barsten. De huurmaterialen werden verdeeld, de eerste video instructies vertoond en een presentatie gegeven over spierspanning en lichaamshouding. Na een bezielende warming-up van Anna konden we eindelijk de hal in en werden de groepen ingedeeld. Hier werden de eerste technieken behandeld en werden een aantal groepen al op de film gezet die later de dag geanalyseerd werden. Met ook nog een  tweede les was het een zeer nuttige en intensieve dag geweest en werd alles ’s nachts nog even aan de binnenkant van de ogen herbeleefd.

langlauf cursus les sneeuwhal oberhof duitsland

Ontzettend leerzaam

Tijdens een lekker ontbijtje zongen we voor de jarige Tosca en begon het programma weer. Videoanalyses, waxcursus en theorie voor de ‘bijscholers’ hielden ons die ochtend van de straat. Na deze nuttige invulling mochten we weer de hal in en kon de theorie in praktijk worden omgezet. Er werd les gegeven, nieuwe technieken aangeleerd en wederom video’s gemaakt. Na een snelle lunch en evaluatie maakten we ons klaar voor alweer de één na laatste les. Moe maar voldaan dronken we gezellig een biertje bij het avondeten en daarna vertelde Machiel ons hoe de laatste dag eruit zou gaan zien.

langlauf cursus les sneeuwhal oberhof duitsland

Waxinstructie van de enige echte “waxguru”

We stonden op met tegenzin, want we beseften dat dit alweer de laatste dag was. Na een videoanalyse voor de groene en blauwe groepen, een waxinstructie onder leiding van de enige echte “waxguru” voor de techniekgroep en een presentatie voor de bijscholing verplaatsten we ons voor de laatste keer naar de sneeuwhal. Hier maakten we een gezamenlijke foto met het Vasa Sport spandoek en in de laatste les werden de puntjes op de i gezet. Helaas kwam aan dit leerzame weekend een einde en kijken we terug op zeer geslaagde reis!

De aftermovie


We zien je graag terug in de sneeuw!

Het Vasa team


 

Duitsland
GER

Skatingcursus sneeuwhal

Ben je gefascineerd door skaten in de sneeuw? Dan is deze reis echt iets voor jou! Tijdens de drie-daagse cursus leer je technieken van het klimmen en het dalen.

12-12-2024 t/m 15-12-2024

Niveaugroepen:    

Bekijken

vanaf
€397

Duitsland
GER

Cursus klassiek Sneeuwhal

Wil je (goed) leren langlaufen voordat de winter start? Dan is dit jouw reis! Tijdens de 3-daagse cursus krijg je maar liefst 5 instructielessen van 2 uur!

14-11-2024 t/m 17-11-2024

Niveaugroepen:      

Bekijken

vanaf
€397