Genieten van een dik pak sneeuw in Oberhof!

Het heeft even geduurd, maar nu was het ook écht winter! Mooier kon het haast niet met een dik pak sneeuw onder en op de bomen van het Thüringer Wald. De 45 deelnemers aan het lange weekend in Oberhof genoten met volle teugen.

Vasa-Sport-langlaufreis-Thüringer-wald

Eerste keer op klassieke of skatingski’s

Voor veel deelnemers was het de eerste kennismaking met langlaufen. Ze konden kiezen uit een cursus klassiek of skating. Donderdagmiddag waren de eerste lessen en was alles nog wat onwennig. Maar de “spoedcursus” o.l.v. de Vasa-instructeurs, met lessen videoinstructies en videoanalyses wierp heel snel vruchten af.

Ski Vasa Sport

Voorbereiding op de marathons

Er was ook een groep deelnemers, die trainde voor de marathons later in het seizoen, waaronder de 90 km Vasaloppet. Ook hier werd er hard aan de techniek gewerkt, maar ook onderwerpen als het klisteren van de ski’s en training kwamen hier natuurlijk aan de orde.
Ski Vasa Sport


Sport verbroedert

Het was heerlijk om te zien hoe goed het klikte binnen de groep. Wat begon met veel koppels en individuen veranderden al heel snel in één grote vriendengroep .

Ski Vasa Sport


Prachtige tocht op zondag

Zondag liepen we vanaf het hotel naar de loipe voor de afsluitende tocht. Er kon gekozen worden uit routes van 10 t/m 30 km skating of klassiek. Prachtig, dat de debutanten na 3 dagen les al 10 tot zelfs 15 km achter elkaar af konden leggen. En met 25 tot 30 km kon de trainingsgroep al een beetje wennen aan de marathons later in het seizoen. Misschien wel de 30 km lange Rennsteiglauf op 14 februari, tevens NK marathon klassiek, die op dezelfde plaats wordt georganiseerd! Ook hier organiseert Vasa Sport een reis naar toe met een klassieke cursus en trainings/voorbereidingsprogramma.

Aan ieder feest komt een eind ook aan deze heerlijke week, oh nee het was maar een lang weekend, maar het voelde als een week!

Ski Vasa Sport


Wil jij in 2017 langlaufen in Thüringen? In januari én februari gaan we hier genieten van hopelijk weer net zoveel sneeuw.

Januari
-> Trainingsweek klassiek Oberhof
-> Langlaufcursus klassiek Thüringer Wald
-> Skatingcursus Thüringer Wald

Februari
-> 
Marathonweekend met Rennsteiglauf
-> Langlaufcursus klassiek Thüringerwald
 

 

 

Bekijk hieronder de diashow. Ondersteunt je Browser geen flash player? Bekijk dan de foto's op het Picasa webalbum

 

Unknown Object